Bambam's Addicted

BEN ASHAARI : RAMADHAN #1 : SAHUR DI KALA BUDAK..

Nak joinklik banner!
Pejam celik pejam celik.. dah Ramadhan kan.. nanti pejam celik lagi dah Syawal..!! Kenangan time pose time budak2 dulu rasa semuanya sama.. yang berbeza huraian dan situasi jek lar kan.. :P

Start belajar pose skolah rendah kot.. darjah 2 kalau tak silap.. bapak lambat! haahahahha.. 1st day pose memang terbongkang dalam rumah.. arwah ayah siap amek kain basah lap-lap kat kepala.. sebab time tuh panas giler!! and honestly.. den memang jarang ponteng poso.. nanti omak ngan ayah den marah! perggghhh~ tak sanggup kena marah time tu.. and kalau tak pose duit raya kurang.. so memang lar daku lurus bendul macam pembaris sebab tak reti nak menipu pose! -.-'

Time darjah 6.. member ajak buka pose.. baru pukul 8 pagi okeh!! beria kawan ajak makan.. aku dah kata.. tak boleh! nanti mak aku marah! dia lak leh kata.. kau call lar mak kau.. kata nak buka.. aku ngan bendul tepon mak minta IZIN nak buka! tak leh blah! hahahahah.. beria cakap kat mak.. Aida lapar nie makkk.. Kawan ajak teman makan.. kesian dia.. lagipon kawan cakap.. Aida lom baligh lagi.. takper tak pose..

Hahahhahah.. macam haper jek time tuh..but at last.. tak buka pon.. omak den dah warning..KAU JANGAN NAK BUKA POSO! KANG BALIK UMAH SIA-SIA KAU KENA NGAN MAK! Kekekekek.. Itu je lar kot.. pengalaman lain.. sama jek mcm yang lain.. :)

Menu wajib berbuka? nak aku list? jangan wehh.. kang korang kompius tengok menu den.. INI MENU OR BAZAR RAMDAHAN CIK BAMBAM OI.. LIST PANJANG KALAHKAN JUADAH ORANG NAK KENA HUKUM TALI GANTUNG DAH NIE! hahahahha.. tapi nak jugak share ngan korang..

Pecal sayur
Gulai Telur Itik masak lemak cili api ngan Belimbing buloh! (feveret bebbb!!)
Ikan Bakar!
last but not least.. aku tahu susah nak dapat mende nie... lebih-lebih lagi kalau dari Masjid Kg Baru.. kalau abang bawa balik.. memang rezeki den lar tuh balun sorang-sorang.. ekekkeke.. buruk perangai!!

Pakcik masak bubur lombak memang sodap lar!!
Dah lar letak pic makanan.. kan dah kata.. macam pergi bazar ramadhan jek juadah berbuka nie.. semua nak telan! Sesungguhnya tahun ni saya berazam untuk mengurangkan pengambilan makanan.. so leh lar sarung baju kebaya raya pertama nanti.. muahahahhahahah..

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

9 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Zura said...

ui garangnye mak ngan ayah CB...hehe..pandai plak kawan tue menghasut erk...lawak je...

deeya said...

cik bambam ...! gulai telur itik tu sedap ker ?? xpernah makan pun . huhu ~

DaYaH JeLitA said...

banyaknya pic makanan..ni geram ni..huhu..saya join gak segmen ni..singgahla kalaw sudi :) : BEN ASHAARI : RAMADHAN #1 : SAHUR DI KALA BUDAK

Cik Bunny said...

Promosi Kek Lapis Sarawak utk hari raya kini DIBUKA =) http://asiarosehouse.blogspot.com

Sunah Sakura said...

haaaaa...ni tak amek gambar dari bloglist masak2 papa ben ni... :p

b a m b a m ' s said...

@Zura
dorang mmg straigh ckit..huhuhu..

b a m b a m ' s said...

@deeya
sedap lar dik non oi.. bila mkn rasa macam di syorgaaaa~ hahahha.. :P

b a m b a m ' s said...

@Sunah Sakura
hahahahha.. ahkakkkk x baca abes lar sunah oi.. adoi~ akak credit kat Mr. Google jek lar.. kekekke

Aku DaN SeSuAtU said...

terliur tengok ...selamat berpuasa

http://cheritasesuatu.blogspot.com/2011/08/ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...