Bambam's Addicted

Apa guna beraya kalau macam nie gayanya?!

Sungguh mood raya den takdo.. setakat feeling dengar lagu raya jek kannn.. itu je lar yang rasa.. rasa nak makan nasi himpit SAHAJA..!

Gaji saya tak masuk lagi yer kengkawan.. Kata HR pagi esok baru masuk.. Barang raya satu pon saya tak beli lagi.. Boleh kau fikir??!! Duit raya nak tukar pon minta advance mak.. Apa bos ni tak reti nak tolerate ker? Kata 1 Malaysiaa.. pirahhh!

Duit raya kat bank lom tentu ada lagi.. Kalau leh tukar.. ada lar rezeki budak-budak nie.. Kalau takde.. aku bagi brooch lebih hari tuh jek.. kau jangan nak bising sangat! Elok niat nak bagi.. terus tak bagi.. nakkk??

Then.. opkos raya tahun nie macam tak meriah.. kakak kandungku and abg kandung yang ke-3 raya di umah mentua.. Nun jauh di Pantai Timur.. Adatlar bergilir-gilir kannn.. Paling touching.. Abang den yang lagi 2 orang tuh.. Raya ke-2 dah balik umah mentua.. wahhhhhh.. tak haru kau! 

Takpelar makkk.. Kita raya di perantauan..We olls yang solo and single-mingle nie (me and my lil sis)  temankan mak as long we're not married yet kan.. but until when? Terus terkedu and air mata menitik lepas dengan lagu raya Datok Siti.. Air Mata Syawal.. sob sob sob.. 

Footnote: Raya ke-2 kita bantai tengok wayang ar.. takpon den ajak jugak omak den berjalan raya.. Raya ber-3 pon jadilah mak oi..!! At least kenangan ini aku kenang bila tua nanti.. Aku tak nak jadi macam dalam cerita nie.. MANA EMAK??!!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

8 ratus ribu orang tambah perasa! :):

..m@m@ T0meLL.. said...

cool..cool..xmo marah2,nnt x cute plak :)

Mohd Izzar said...

luang kan la msa dengan mak smentara masih single ney..

Sunah Sakura said...

aiyakkk...mana gaji manaaa???? cane nak tuntut duit raya dari akak kalo macam ni??? :p

bujal X said...

malam raya barang raya akan jadi lebih murah~tungguuuu~~~

Cik Bambam said...

@..m@m@ T0meLL..
x marah pon MT.. terkilan jek..huhuhu

Cik Bambam said...

@Mohd Izzar
x semestinya kena single baru leh luangkan masa dgn mak..sok lusa kalau dh kawen pon kena luangkan masa jugak..lebih2 lg anak2 laki wpon dah berbini :)

Cik Bambam said...

@Sunah Sakura
maaplar dik non oi.. akak x kayo nak bg duit raya kat 'budak-budak dah besar' nie..hahahaha.. anak2 buah pon dah ramei.. :)

Cik Bambam said...

@bujal X
xde org nk bawa keluar mlm2 lar bujal..siang baru leh kuar.. :(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...