Bambam's Addicted

Tak payah pergi jauh nak tengok bunga cantik! :)

Haaaa.. cicak pagi tadi selingan jek.. sebenarnya semalam pergi Flora Festival dekat Putrajaya... banyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkk sangat bunga! cantik-cantik betol..!!! Jangan risau.. still ada lagi.. starting 9 July until 17 July.. saper yang dekat.. boleh lar pergi!! Saper yang jauh.. korang tonton je lar pic-pic di bawah yer!! =) Lepas gak gian tengok bunga lawa-lawa.. x dapat pegi oversea pon takpo lar..hahaha..

Kalau korang penggemar orkid! hahhh.. ada satu deretan booth nie.. penuh dengan orkid.. macam green house special untuk orkid sahaja.. kalerful beb!! buntang mato eh tengok.. sampai ulat pon gemok-gemok kat pokok tuh.. baja apa ntah orang tuh pakai..!!

orkidddd!!
Kita orang pergi 2 kereta.. my eldest bro satu kete.. den satu keto.. Parking FULL..!! sampai nak balik.. cari kete tak jumpa! hahahha.. lupa park kete dekat mana..!!kah kah kah.. sabau je lar ek.. :P Ni nak tunjuk satu collage.. disebabkan budak demok-demok nie comel sangat.. achik tak dapat menahan jari jemari untuk terus klik pic beliauuu!! alolololo dak demok-demok!! :D

so comel ayish nieee..!!gewram sampai nak kunyah-kunyah pipi dia nie! hahahahha
Tempat tuh besar jugak lar.. budak-budak memang seronok lar datang.. itupon kalau dorang suka berjalan and tengok bunga lar.. anak-anak buah den banyak ragam sikit.. dah lar 2 orang budak tuh xde parents lak time tuh.. wan-achik-asu lar jaga 2 orang tuh.. ada playground sana.. kita orang tak lalu pon jalan sana.. nampak dek budak-budak nie.. memang parah lar nak bawa balik.. tuh pon lagi sikit kantoi ngan dorang.. nasib baik sempat dikawal situasinya!! kekekeke.. Then ada TRAM.. ronda-ronda kawasan tuh.. ada schedule tau.. time kita org pergi dia tengah lunch break!! kul 1.30-2.30 kot break dorang tuh!


see how much happy they are!! ^____^
Pic kat bawah nie pula.. koleksi bunga-bunga yang dorang letak dalam ala-ala green house.. and dekat luar bangunan.. macam-macam pameran bunga lar ada sana.. ada roses tergantung.. ada letak dalam bowl.. sumpah wehhh.. kalau takde orang.. dah ku rembat sejambakkk!!! cessss..!! siap leh gubah lagi.. cantik.. rasa nak berbaring kat laman dia yang penuh bunga tuh.. --'


Ada juga koleksi pokok-pokok pelik.. pokok periuk kera pon ada! bunga raya saiz XXL lar.. buluh bunting lar.. pokok strawberi pon ada jual..!! tapi kalau beli letak kat rumah korang.. tak tahu lar leh idop ker idak kan.. anak buah den siap nak petik buah lagi.. sabau jek lar!! cannot yer.. pegang je pon daku dah babap dulu..ekkekeke.. hahhhhh..korang nak beli pokok+baja pon boleh kat sini..!! pokok ros ada jual melambak! bunga lain pon melambak jugak!

Cantik lak pokok periuk kera tuh kan! bunga
 Bagi penggemar barang-barang kraftangan.. leh lar korang usha jugak.. comel-comel juga barang dia.. tapi den paling berkenan keychain barbie doll nie! hahahah.. comel kannn!!

RM8.90
Bersama model tak dijemput.. melariskan kedai.. si Afeeqah dapat beli payung Princess kecik.. RM15.. agak mahal kannn?? --' pastu berebut lak ngan Dina.. dia pon nak jugak.. tapi sebab kau datang tak bawa duit.. ko pandang je lar yer Dina!! hehehehe.. kan dah ada topi.. siap ngan flower lagik!

Lagi cantik kannn!!
Gelang lawa...tapi xde duit.. aku tengok je lar ek!! hahahha


Comel kannnn!!! bagi adiah untuk GA laris nie!! kah kah kah
Kedai makan pon ada.. tapi kami makan kat luar.. sebba dah lambat.. tempat solat pon ada.. kalau nak pergi.. baik pergi pagi-pagi.. redup.. kita orang kejap-kejap buka payung sebab hujan.. pastu berpayung panas lak.. ha..sok lusa berpanau lar muka masing-masing! yang paling penting.. tanyo omak denn..

Omak suko tak??!!!!!!!!!!!!!!!

Sukaaaaaaaaaaaaa lar.. den kan kaki bungaaa!! wahhh..posing ala-ala model lar Makcik Jameah nie.. keekkekekekke

Untuk maklumat lanjut leh lar kunjungi  Website Putrajaya Floria 2011!

Footnote: Cari bunga raflesia tak jumpa lak!! muahahahhahaha

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

5 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Nurul Jannah said...

bestnya dapat tengok bunga banyak2 :D

Sunah Sakura said...

macam seronok la pulak...

dwaty said...

jap lagi aku p gak... hehehehehe

apik pehe said...

nak bunga satu!!!

makdara TERdiva said...

tak pernah lagi jejak pesta flora nih..tsk!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...