Bambam's Addicted

Penyakit suka menyimpan barang

Terms in English lebih dikenali sebagai Compulsive Hoarding iaitu penyakit suka menyimpan barang yang tidak diperlukan kita. Mula-mula, CB terfikir gak kan.. adakah daku menghidap penyakit nie? sebab den memang suko kumpul barang tah apa-apa! kekekeke.. macam plastik kurier tuh..??? itu pon ada dalam bilik nie.. Walhal tak guna pon dah mende alah nie.. So, den buat lar kajian pasal penyakit suka kumpul barang nie..

Ini bukan simpan barang! ini SAMPAH okeh!
Tengok lar satu forum nie.. dia ceritakan tentang simptom-simptom Compulsive Hoarding nie.. Nasib baik lar daku bukan kategori kronik yang nie..!! Wahhhhh.. kalau macam pic di atas.. mahu Makcik Jameah membebel 10 hari 10 malam tak henti kalau masuk bilik den kannn??!!

Nampak tak selonggok sampah tuh?
Then kebetulan semalam.. dok tengok citer CSI.. leh pulak orang tuh dok cerita crime pasal penyakit nie.. Anak beranak ada penyakit Compulsive Hoarding. Mak dia kumpul barang-barang anak dia dari kecil sampai lar dah besar.. tapi macam kemas sikit lar sebab dia kumpul dia letak dalam bekas tupperware besar..  Tapi anak dia lak.. suka kumpul LELAKI and BUNUH.. Hahhhh.. tak haru kooo? 

Disebabkan den pon cuti panjang nie kan.. memang motif nak kemas bilik pon.. nak buang baju-baju lama dah tak leh pakai.. nak buang segala magazine.. nak buang segala HABUK.. hahahah.. ini pon proses koleksi juga ker? ngehehehehe.. Kesimpulannya.. adakah korang juga dalam tak sedar menghidap penyakit Compulsive Hoarding jugak?

Footnote: Sayang lar nak buang semua benda nie.. warggghhhhhhhhhhhhhh~!! Hobi tak sihat betol lar.. T_T'

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

8 ratus ribu orang tambah perasa! :):

risa said...

kamu macam akak le sayammm
suke beno simpan barang...senang citer sampah ler...dasyatttttt
pastik ceklat pon simpannn..erkss

eB ezrin said...

kak eB pn suker tapi x der la smpai g2.. parah tuh.. ;p

♥MiZz-siHa♥ said...

kadang2 kite sayang nak buangkan...tu yg makin lame jadi makin bnyk tu..hehe

Sunah Sakura said...

dulu yeee...skang tak dah.. hehehe..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

ada jugak tp takde la serius.. kdg2 nak buang mcm ada sentimental value.. sampai kertas pembalut hadiah yg dah rabak pun simpan.. kekekeke

Rozuan Ismail said...

ini sebab isu syg nk buang dan rasa ada nilai sentimental.tu yg x nk buang.padahal, byk smph je.

EZAN IDMA said...

mmg kdg2 syg nak buang tp bende tu bukan guna hehe

..m@m@ T0meLL.. said...

leh geng ngan mama MT ni..kumpol byk2 pas2 dok bising sndri rumah byk sgt brg.padehal sume brg tu mama yg punye...MT plak suke kumpol habok jek,muahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...