Bambam's Addicted

Cara untuk HIDE FRIEND LIST dalam Facebook.

Salam semuaaaaaa~!!

Hari nie kita nak belajar macam mana nak HIDE friend list dalam Profile Facebook kita! Hahahhaha.. agak kuno jugak lar CB sebab baru tahu.. coz dah upgrade new profile nie.. jadi janggal lak dalam FB.. dulu just klik pangkah jek, terus tak appear dalam profile kan? Tutorial ini dibuat untuk Ara Wani.. sama lar ngan akak nie hah.. tanya orang dik nak belajar.. baru kita tak sesat and bodoh sombong kan! :) and untuk sesapa lagi yang tak tahu!

Langkah pertama!

Login lar FB tuh kan.. hehehehe

Langkah kedua!

Klik ACCOUNT - PRIVACY SETTING
Langkah ketiga!

Klik VIEW SETTING
Langkah Ke-empat!

Klik SCROLL BAR and choose CUSTOM
Langkah Ke-Lima!

Choose ONLY ME
Hahhh.. or sapa-sapa korang nah HIDE kan ker.. nak pilih OPTION lain ker.. pastu korang SAVE lar! setel~ Korang minta tolong kengkawan tengokkan Profile FB korang.. ada appear tak Friend List tuh lagi.. Kalau takde.. so mission is accomplish! hahahahahhaha.. Selamat mencuba!

Thanks to Cahaya Qaseh sebab ajar dennn!! kih kih kih...

Video ayahku seorang stuntman

9 ratus ribu orang tambah perasa! :):

ejulz said...

watpe la nak hide2 frenlist ni? ke saje nak tunjuk jimmy ada lam frenlist.. heHe :P

|| A r a W a n i || said...

okeh.. noted. thnks!=)

deqlis said...

info berguna..thank cik bambam..
http://ellismelia.blogspot.com/2011/07/dodol-sedap-segitiga-terima-tempahan.html

b a m b a m ' s said...

@ejulz
hahahahah..xde motif ek.. iskkk..crop x betol lar CB nie.. :P nak hide sbb low profile.. boleh? :)

b a m b a m ' s said...

@|| A r a W a n i ||
ur welcome dear! :)

b a m b a m ' s said...

@deqlis
welcome! :P

{[[ D.a.r.E ]]} said...

saya suka berkawan . x perlu la kot nak hide2 . hihihi . OK ?

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hehhe.. thankz 4 the info yerk.. kalau aku rase aku nak wat, anti aku wat yerk :).. cam best je :)

Mohd Izzar said...

erk..npe ada jimmy shanley tu?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...