Bambam's Addicted

Barang tak bernyawa pon boleh terasa kan..

Pernah tak korang dengar.. kita kalau nak beli sesuatu barang untuk digantikan dengan yang lama.. jangan cakap kuat-kuat... or jangan cakap depan barang nak diganti tuh..sebenarnya sukar jugak untuk dipercayai kan.. or maybe sebab ia memang kebetulan or memang kau sengaja nak makan duit aku kan..!!!

Orang kata.. jangan diherdik kereta kita nie.. nak kena selalu belai.. jangan lar nak cakap depan kita nie kita nak beli yang baru.. sah-sah esok lusa or seminggu dua kete kau minta makan! macam ari tuh.. tak cakap pon nak tukar baru.. tapi disebabkan sengaja daku gatal nak pergi cek tayar kereta.. nak servis kereta sekali.. tetiba mekanik kata tayar kereta aku bengkak.. nak kena tukar 3 BIJI TAYAR.. wat daaaa??!! --' total payment is RM450.. mau makan penampor jugak kereta aku nie kan??!! T_T' (padahal drebar kot suka langgar lubang!!hahha)

Omak den lak.. mesin basuh asyik meragam jek.. kekadang dia okeh and kekadang dia tunjuk perangai cantik dia.. then hari tuh.. sedang kami dua beranak bersembang dekat dapur.. iaitu berdekatan dengan mesin basuh.. mak cakap dengan den.. mak nak tukar lar mesin basuh nie.. asyik buat hal jek.. guess what!! Memang tepat sekali besok nak basuh baju langsung dia tak boleh on and gerak.. wahhhhh~!! bagus punya kau protes kan! Terpaksa Makcik Jameah beli mesin basuh baru.. siap bawa balik kawan baru lagi iaitu peti sejuk baru.. hahahahhahah.. dasar nak barang baru rupanya ek mak!! ^^,

Then perkara baru lak menimpa daku hari nie.. dapat iklan grapevine baru.. Iklan telefon Samsung Corby.. baru war-warkan dekat FB.. kot-kot buat second handphone pon best jugak.. and guess what again! terus tepon daku rosak and tak keluar apa-apa pon kat screen..!! warghhhhhhhhhhhhhhhhh~!!! kau memang nak makan campakan sulong pertama aku kan YARI..!!!!! nak dekat masuk 2 tahun setengah kau berkhidmat dengan aku.. baru buat hal skang.. sengkek lar aku every month ada jek duit nak minta keluar! --'

Samsung Corby
Hey Yari.. takkan sebab Corby ni pon kau nak jeles.. harga dia lagi murah dari aku beli kau dulu tau.. Korang tau tak Yari nie price dia skang RM299..!!! Yari daku dulu... den beli RM900..!!! Memang nak makan penampor aku jugak Yari nie.. ngan henpon murah nak terasa!! huhhhhhhhhhhhhhh~!!!

Aku sayang kau Yari... tangkap pic guna kau memang lawa.. 5 MP tuh.. siap ada set Focus lagi.. dah lar comel macam aku.. ehhhhhh~!! --'
Kenapa kau buat hal.. kau minta dimadukan ker? sanggup kau!!

FINEEEEEEEEEEEEEEEe~!!


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

6 ratus ribu orang tambah perasa! :):

EZAN IDMA said...

ahha lain kali ckp siang pndg2. mlm jeling2. hehe

fyna said...

hahaha...
adoii...
btol la dear..
:)
mende macam tue pun diorang memang ada perasaan.

akmaL said...

yari aku hari2 jatuh kat lantai..tgu mase rosak je la nih XD

Ila said...

hehehe...sebab tu org kta,cakap siang pandang2...takpe,suruh beli hphone baru tu

puan nina said...

ngee~~

selalu orang cakap camtu kan!

Kamil Kahar said...

biler hp da menopouse...begitula jadiknyer...eh...tul ke aku eja tu ek...?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...