Bambam's Addicted

KL nie tak boleh ada EVENT besar sikit lar! Asyik nak JEM jek!

Pfffttt~! geram sebenarnya nie.. malam nie kan ada Final bola.. Kelantan VS Terengganu.. and actually I dont care who gonna win but i really hope Terengganu win! kah kah kah.. sorry red warrior! even my IC 03.. but my heart is not with you.. hehehe.. tak sedar diri betol.. tak nak sokong negeri kelahiran! salah ker? tak salah kot.. everyone have their own choice kan?

Korang tahu.. pergi kenduri kahwin tadi dah dekat kul 2.. after Tol Sg. Besi je dah start jem.. sakit kaki tau.. den nie dah lar bawa KETE MANUAL!! tak thrill lar bawa auto kan! ehhh??!! hehehehe.. nasib baik kaki kuat.. pergi tadi takde lar jem terok mana.. still boleh gerak la..

Then after attend wedding.. singgah Sunway Pyramid pulak.. bajet nak tengok abang besar.. hahaha..ehhh..citer KL Gangster tuh! sekali penuh lar ramai makhluk kat TGV tuh.. macam tak pernah tengok wayang jek masing-masing..yer.. I'm reffering to myself either! at last tak tengok wayang sebab malas beratur and ticket full.. so just had a drink dekat Starbucks. Itupon penuh jugak! pelik betol! daku nie 2 bulan sekali je pon minum air kat starbucks..orang lain pon sama ek? tetiba jadi kempunan nak minum same day dengan daku hari nie??

Then terus balik rumah... masa setengah jam dijadikan sejam setengah hari nie.. jem giler babeng!! nak hantar kawan CB, umah dia dekat Sri Petaling.. so nak tak nak kena jalan dekat dengan stadium..puiyohhhh~! jem tak hingat! tak leh pindahkan ker stadium tuh kat kawasan pedalaman yang kereta tak banyak lalu lalang? orang lain pulak yang tersangkut kat jalan raya tanpa semena-mena kan! time nie memang mengeluh lar daku bawa KETE MANUALLLLL~!!

Yang penting.. sepanjang jalan raya.. korang akan tengok kaler merahhhh jek! hahaha.. semua team Kelantan turun padang.. bendera Kelantan di mana-mana.. memang semangat sungguh dorang nie.. seronok tengok! tapi yang tak seronok tengok bila ada segelintir penyokong bola sepak nie dok kibarkan bendera unsur politik lak.. terus daku kompius.. ini lawan bola ker pilihanraya nie? sukan pon nak politik ker? lek ar luuuu~! Terengganu pulak.. kelam hitam tak nampak.. kete pasang bendera pon stakat 2 biji jek.. smua takot kuar ek?

Tak kisah lar korang sokong negeri apa.. yang penting.. tengok bola dengan semangat kesukanan.. jangan lar emosi sangat.. sayang negeri pon jangan lar sampai nak bermusuh ngan negeri lain yer.. =) tengok bola jangan gaduh-gaduh okeh!!!


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

14 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Ct Aja said...

yup!! semangat kesukanan 2 pntg, hi3

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

nasib bek aku xdok KL... pape pon bola sepak memang akan mengwujudkan suasana fanatik... so jangan nak merungut yerk.. hahahaha

syrupmasin said...

betol2..jgn gaduh2 :D

Zura said...

mmg pun..ntah bile xjem agaknye..

solomolo said...

betul tu Cik Bam...
solomolo malas nak kuar umah sebab tahu jalan mesti jem...
btw, terengga nu menang !!!~

EZAN IDMA said...

mase pegi je, mase balik dah takde dah kaler merah sebb kalah. haha

D_08 said...

stended le Kolumpo...bukan beso mane pun...... pusing2 tang tu jugakk...itu yang bile ade event beso je.....jam satu kolumpo.......

b a m b a m ' s said...

@Ct Aja
yg lg pntg..smgt suka bola jdn dibawa kepada semangat sukan boxing!hahahahha

b a m b a m ' s said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine
den bukan dok KL.. ini nak kuar sekali sekala ke KL jadi serik kalau ada event..huhuhu..

b a m b a m ' s said...

@syrupmasin
kannnn..kita tgk sukan bola..bukan sukan sumo..heheheh

b a m b a m ' s said...

@Zura
time raya..hahaha..tp penuh ngan foreigner lak!ahahah

b a m b a m ' s said...

@solomolo
ikot ati xnk kuar..tp TERPAKSA jugak keluar..and YES Tganu win!hahaha..giv me 5!

b a m b a m ' s said...

@EZAN IDMA
hahahah...betol2.. hitam langit malam..merah pon tenggelam ek..kah3..

b a m b a m ' s said...

@D_08
kena move event nie ke kwsn kurang populasi..leh majukan tempat lain jugak kan??!!hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...