Bambam's Addicted

ada wedding lagi hari ini!

Murah rezeki kan.. tiap-tiap minggu dapat makan nasi minyak free.. dapat goodie packs lagi.. yang hari tuh punya pon dok simpan lagik!heheheheh.. and ME memang muka yang selalu datang kenduri kahwin..hehehe.. By the way.. nak tanya korang.. kalau korang dapat wedding card.. sebab korang pergi sebab apa?

1. Dah kawan kahwin.. pergi lar.. kang aku kahwin nanti takde orang nak datang!
2. Aku nak makan nasi minyak free jek.. ngan rembat goodie packs!silap haribulan temu jodoh kat sana lak kan!
3. Aku nak curi sireh junjung.. amek berkat.. kang aku lak lambat temu jodoh..
4. Kawan dah ajak.. free pulak takde hal.. pergi jek lar..
5. Kalau aku tak pergi.. siapa lagi nak meramaikan majlis kan? aku kan ketua karaoke!
6. WAJIB bagi UMAT ISLAM memenuhi undangan kalau dijemput jika tidak ada hal yang menghalang.

Then.. antara sebab korang tak pergi pulak??

1. Aku malas pergi. Boring asyik tengok orang kahwin.. aku tak kahwin2 jugak..pfffttt~!
2. Jauh lar.. saper nak bayar tol and minyak aku?
3. Aku dah pergi abang/kakak dia kahwin last year.. makanan tak sedap!goodie packs lak tah hape-hape!
4. Aku ada 3 wedding dalam hari yang sama.. kau nak potong badan aku jadi 3 ker?
5. Aku tak berapa nak rapat lar ngan dia.. tak peri pon takper..
6. Aku sakit hati tengok orang kahwin!sebab aku BUJANG!

Hahahhaha.. setuju atau tidak.. salah satu reason or more than that memang kita akan guna kan? So, korang rasa sebab apa korang pergi kenduri kahwin?? hehehhehe.. and sumtimes sebab apa tidak.. Fikirlah sendiri..heheheheh.. tapi yang pasti.. CB seronok tengok kawan-kawan kahwin sambil ambil berkat.. lalalalala~

Footnote: Seronok aper gi kenduri kahwin! Jumpa kawan-kawan lama! =)

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 ratus ribu orang tambah perasa! :):

LoLLa AdeLLa said...

macam macam ragamm kan ? tapi kan kaka , ni pengalaman sendiri or ape ehh ?

solomolo said...

nasi pengantin sedap !!!~

b a m b a m ' s said...

@LoLLa AdeLLa
pengalaman sndiri and dr org lain..hehehe..

b a m b a m ' s said...

@solomolo
betol~! wedding yg ini lauk dia mmg sedap lar!x rugi dtg!ahhahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...