Bambam's Addicted

Choose! Manual driving or Auto Driving?!

Honestly.. dulu masa belajar bawa kete.. selalu merungut.. 

KENAPA KERETA MANUAL DICIPTAAAA~!! WHY~!!! WHYYYYYYYYYYY~!!!!
Haahhahahah.. exaggerate lar kau CB~!!! betol wehhhh... baru belajar bawa kete kan.. asyik mampuih je enjin.. masa test drive pon sama.. asyik nak mampuihhhhh jek.. kau terus bawa tanpa mati enjin tak leh ker? melainkan daku beri kebenaran kunci di tarik dari tempatnya.. hahhhh.. kau nak mampuih.. mampuih hanggg lar kannn..

Pastu.. bila dah ada lesen.. mula lar panjang kaki nak gi jenjalan... eksen beb... nak bawa kete sendiri.. apa kelas nak public transport lagi kan! kah kah kah... time tuh dekat U lagi.. mula lar panjang kaki pergi jenjalan.. jalan yang tak akan dilalui ialah JALAN BERBUKIT okeh!  walaupun bukit dia xde lar extreme mana kann.. tapi setiap kali nampak bukit mesti macam pic kat bawah nie..

Sumpah tak drive der kalau jalan macam nie!
Then tinggalkan kereta kat setahun lebih.. dah lama tak drive.. pastu TERPAKSA juga bawa kete sendiri sebab omak den nak gi umrah.. so takde saper nak pergi jemput and hantar kau pergi kerja.. Test lar bawa kete balik dalam seminggu dua.. mak ada kat sebelah.. pastu balik.. padahal daku yang drive! kah2.. kelakar pulak rasanya.. hehehehe.. Enjin mati dah jarang ar.. ohhhh.. kete omak den MANUAL okeh.. Makcik Jameah tak reti bawa AUTO.. heheheh.. so I pon TERPAKSA bawa manual.. ngeee~

Setelah kewangan kukuh.. beli lar kereta sendiri.. ingat nak amek keta AUTO.. tapi memandangkan baru nak kewangan kukuh kan.. amek kete AUTO mahal ckit.. so CB nie kan BAJET sikit.. amek lar kete VIVA ELITE MANUAL.. Lagipon kesian Makcik Jameah nak drive kereta nanti kan.. kot-kot kereta dia rosak ker.. Skang nie.. bawa MANUAL tidak menjadi masalah lagi.. walaupon kekadang lenguh kaki nak drive JEM di KL pada hari minggu.. Nasib baik sekali sekala jek jem.. kalau hari-hari aku pergi kerja jem! mahu daku tukar auto! Skang nie senang.. nak amek lesen kete pon leh pilih nak test kete auto or manual kan?  

So, best ker bawa MANUAL?
Jawapan CB??!!

Best wooooo~! lajuuuuuuuuuuuuuuuuu~! pecut pon senang... minyak jimat.. and baru thrill babe! kekekekekke.. and daku memang pandang sebelah mata sikit laki tak pandai bawa manual.. ahhahahaha.. jahat tak? jahat tak? ngegehehehehehhe.. pastu bawa AUTO nie.. rasa macam kalau kita SPEED... time nak break jadi slow lak.. pernah gak bawa AUTO.. kawan punya.. nak break jek terasa macam dia still speed.. tak macam manual.. manual xper.. paling koman pon.. orang belakang terhantuk kat kerusi depan jek kan? kalau auto.. aku yang cium bontot kete depan! T____________T'

Footnote: Ini hanya entry gurauan.. :)


5 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Nurul Jannah said...

saya suke auto kak..hehe..tapi hari2 bwk manual..

Cahaya Qaseh said...

aku nk beli kete saga FL manual..hahaha..

solomolo said...

den tak reti drive kete manual...
dah lupo...

Zura said...

bwk manual mmg best sbb 4-4 anggota bergerak..

b a m b a m ' s said...

ha'ah kannn.. leh exercise.. nasib baik bukan ngan body2 skali nak pusing stereng! kah3..

solo.. iskkk..takkan leh lupo lak aihhh~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...