Bambam's Addicted

Susah tak FORMAT laptop?

Dulu dekat UUM.. ade kelas format PC/laptop tak nak amek.. skang baru terhegeh-hegeh nak belajar smua tuh.. lappy CB pakai nie dah 2 tahun.. hehehe.. macam beli lappy nak sambung belajar jek!hahahahha.. Beli lappy baru pas keje kat Nilai nie.. lappy lama zaman study dah rosak.. skrin lappy pon nak tercabut.. brand pon takde.. --' tapi banyak berjasa ngan daku..huhuh.. 

Saper area Nilai/ Bangi yang leh amek upah format lappy ar? lappy den dah macam semput jek nie.. connection internet pon kekadang disconnect dengan sendiri.. skang nie.. nak folo belog pon dia asyik loading tak keluar window follow.. pastu nak tukar Windows XP lar.. nyampah tul pakai VISTA.. lembap! Pastu nak tambah ram sekali.. cepat sikit loading.. nak main games pon takde hang..hahahha.. 

Leh tolong tak nie? saper ade contacts?

Footnote: Lappy lama kalau kita nak buang macam mana ar? leh recycle ker? kalau jual kat besi buruk laku tak? simpan lama-lama dalam bilik pon bukan leh buat per.. T_T'

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

7 ratus ribu orang tambah perasa! :):

c-tea said...

ct boleh formatkan..siap semua...software lah bagai(servis time blaja dulu)...tapi sekarang bukan kat nilai..ajar boleh la..tu pun melalui chat ke...kan...yang penting kene ade cd window..

Arol Mubin said...

Lappy lama tue bagi lah kat anak buah CB ke. Boleh dorang buat main, feeling-feeling online Facebook. Hehe. ;D

Entri terbaru : Siapa sebenarnya PARAPARA SAPURA? Hurm. =.='

miss ryrinn _ angin said...

alahai , saya tau format . sebenarnye format tu senang / nak install software2 lain tu laa yg susah . yelaa sume da ilang gara2 format .


format 10 minit je dah siap . tp saya hanya ade untuk windows 7 ultimate .


eh cb , skrg org daa pkai window 7 laaaa kakak . huhey

b a m b a m ' s said...

@c-tea
alar..xde cd lak..huhuhu.. ssh ar nak format kalau xde cd...!!warggghhhh~!

b a m b a m ' s said...

@Arol Mubin
hahahha..melampau la tu arol oi...baik den wat sewaaa! :D

b a m b a m ' s said...

@miss ryrinn _ angin
hehehe..dulu mana der windows 7 tuh rin oi...nk kena cari kedai jugak lar..uhukkk~

en.sharil said...

saya boleh bantu semau masalah anda alami itu dengan adanya buku panduan pakej pengguna bijak dan segala tool yang akan membantu anda dalam pembaikan komputer anda
klik link ini untuk lebih jelas http://mydoctorcomputer.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...