Bambam's Addicted

Puisi Poligami!

Lelaki nie kahwin 4 sekaligus! Ini kisah benar ek!huhu
***Puisi Suami yg minta izin Pologami***

Isteriku, jika engkau bumi, akulah matahari.
Aku akan menyinari mu kerana engkau mengharapkan sinaran dari ku.
Ingatlah bahtera yg kita kayuh, begitu penuh riak gelombang.
Aku pasti akan tetap menyinari bumi, hingga kadang-kadang bumi
terasa akan silauan ku. 
Lantas aku ingat satu hal bahawa Tuhan mencipta
bukan hanya bumi,
malah ada planet lain yang juga mengharapkan sinaranku.
Lalu.. Relakanlah aku menyinari planet lain, menyampaikan faedah
adanya aku,
kerana sudah takdir Illahi sinaranku diperlukan diplanet lain…

***Balasan Puisi sang isteri***

Suamiku, andai kau memang mentari, sang surya yang memberi cahaya,
aku merelakan engkau berikan sinaranmu kepada segala planet yang telah
TUHAN ciptakan kerana mereka juga seperti aku perlukan cahaya mu dan akupun
juga tidak akan merasa kekurangan dengan sinaran mu…

AKAN TETAPIIIIIIII.. Bila kau hanya sejengkal lilin yang berkekuatan
5 watt sahaja,
jangan lah bermimpi untuk menyinari planet lain!!!
Kerana bilik tidur kita yang kecil pun belum sanggup kau terangi.
Lihatlah diri mu pada cermin kaca di sudut kamar kita,
di tengah remang-remang pancaran cahaya mu yang telah aku mengerti…
Cuba lihat siapa dirimu… MATAHARI atau lilin ?

please lah…!!!hahahahha

6 ratus ribu orang tambah perasa! :):

cik pulau said...

ahahaha..
nak tergeak baca neh..
lawak je..
tak sedar diri punya suami..

LoLLa AdeLLa said...

HAHA CB dapat mane laa mnde lawak ginie .

b a m b a m ' s said...

@cik pulau
kan! x sedar ngan kemampuan mmg cenggituh!hahahah

b a m b a m ' s said...

@LoLLa AdeLLa
dari internet jugak.. lama2 punya entry..hehehe..

eh lolla! apesal nak buka profile lola jadi x available lak nie? =|

puan nina said...

hahahah..puisi untuk siapakah cb?awal2 dah bagi warning ke? =P

b a m b a m ' s said...

@puan nina
ahhaha..xde tuju kat saper2 pon kak nina oi.. saje2 share puisi lawak jek..ehhehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...