Bambam's Addicted

BULI? Anda DIBULI? atau anda adalah PEMBULI?

Terbaca entry dar sahabat blogger tadi.. dari Qaseh ManSya.. Maaflah... CB dekat rumah baru leh tengok video nie..huhu.. Walaupon mangsa dari bangsa yang berlainan.. rasa simpati itu tetap lah ada kan.. Janganlah sampai terlampau racist sampai mangsa buli pon nanti dipolitikkan.. yer dak?



Dalam video nie.. nampak macam budak perempuan nie dalam kategori insan yang kurang popular yakni antara pilihan2 bagi PEMBULI untuk menjalankan aktiviti tak bermoral mereka.. Baca dari sumber lain.. dorang nie student SMK Raja Abdullah kan? dekat ngan Jinjang Utara tuh.. walawehhh~! korang tau tak Jinjang nie kategori kawasan apa? kawasan samseng cina.. wa bukan nak racist bai.. wa dulu kecik2 sampai darjah 2 wa duduk Jinjang tau.. no wonder lar wa macam samseng jugak sikit sekarang.. (ok nonsense!)

Kat sekolah tuh memang kategori sekolah budak-budak nakal.. ada 3 sekolah kat situ.. SMK Raja Abdullah, SMK Raja Dollah and SMK Raja Ali.. omak den dulu mengajar SMK Raja Ali.. sebab tuh den tahu.. teeheee~! Mak pon citer.. budak2 sekolah dia nie.. mostly chinese lar.. semua perangai nak samseng manjang! perggghhh~! Sekolah CB dulu pon sekolah nakal-nakal jugak.. hehehhe..so tak berapa nak heran lar budak-budak nie..

CB pon pernah gak dulu.. takde ar membuli.. cuma gertak junior jek.. tuh pon sebab berlanggar bahu nak masuk toilet.. terus daku memberikan jelingan tajam.. haha!menggelabah dia.. terus dak junior tuh minta maaf.. tuh lar.. keluar dari toilet melulu jek kan.. mata ada bukan nak pandang ke depan.. dok bersembang ngan kawan.. menggelabah kau! AMPUN KAK!AMPUN KAK!AMPUN KAK! terus dia blah..daku masuk toilet terkekek gelak..hehehe..

Nasihat lar pada yang kena BULI nie.. Jangan takut untuk report pada cikgu.. Kalau kita tak report macam mana kita nak hentikan gejala BULI nie.. kang PEMBULI sibuk main GULI.. Kita dekat kelas MENGGIGIL takut dibuli.. Then bila dah kena buli sekali.. terus laporkan pada cikgu.. jangan lar kau nak buat rekod lak.. nak miliki award siapa paling banyak kena buli then baru nak lapor! Even kau kena buli ngan cikgu.. Report kat Pengetua.. takot? bagi tahu parents kau.. report terus kat polis!

Then bila kena BULI tuh.. jangan lar kau relakan lak.. defense diri selagi boleh.. takde martial arts.. suara kau tuh.. kasi JERIT KUAT-KUAT biar semua orang dengar and take attention pada kau.. tapi bahaya gak ek.. kot-kot dia geram.. PANGG terus dipelangkungnya kepala kita kan??errr.. takpon kau LARI kalau berkesempatan.. kalau tak sempat jugak? pasrah je lar non.. dah naseb badan.. nak buat macam mana.. 

But seriusly.. nak ku hempuk betol budak2 tuh.. geram betol!Meh aku sekolahkan kau weh! Tak cukup ilmu di dada tuh! Pergggghhhh~!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

14 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Zura said...

kesian budak tue...bagus pun bapak dia buat report polis..

topek said...

takat buli cmnie xrare,den buli junior brendam dlm kolam ikn yg sgt kotoq blumpur siap soh jln itik kliling dlm kolam 2 mntk maaf kt senior2 slame 2jam...rare x???hahaha

Zulfikar Hazri said...

kesian pulak tengok budak tu kene buli...

b a m b a m ' s said...

@Zura
sian..pendek akal2 pembuli tuh..xde sifat kesian lgsg..huhuhu

b a m b a m ' s said...

@topek
hamboi!ape kau dpt ngan membuli ar?? meh cni kak non buli ko balik!!!

b a m b a m ' s said...

@Zulfikar Hazri
uishhh..mahu tak kesian.. dah lar kategori pelajar ISTIMEWA..dibuli lak..huhuhu

Makbed said...

saya cintakan keamananan seperti otromen.

b a m b a m ' s said...

@Makbed
hahahaha..kelasss u!!

THE LEKAT LEKIT STORY said...

dah tgk video ni kat blog sapa ntah semalam.. memang kejam. tersentuh hati ku cik bambam.. pihak sekolah kena pantau aktiviti macam ni. student2 camni elok hantar je kat pusat pemulihan akhlak sbb kang di biar esok2 bunuh org lak

b a m b a m ' s said...

@THE LEKAT LEKIT STORY
sekolah nak pantau semua student tak dapek do..parents dan kwn2 sekolah kena make action jugak..yelar..kita nie bukan ada mata kat belakang..x nmpk apa yg berlaku kat blakang kita kan..huhu

Liza Razak said...

kesian sape yg kena buli tuh..saya dulu pernah gak dibuli...tapi dengan cousin..hehe

MiSzy DiaN said...

memalu kan betul budak2 sekolah zaman skrg kan.. huhuhu..

b a m b a m ' s said...

@Liza Razak
itu bukan buli my dear..uth main guli jek tuh..kekekekek..

b a m b a m ' s said...

@MiSzy DiaN
sangat2!! dorang nie x pk pjg betol lar..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...