Bambam's Addicted

Bila berdebat soklan MATH.. respond kepada jawapan Jeneral Sunah!haha!

Klik pic untuk ke entry Jeneral Sunah Sayuri nie..haha! (niknem baru den bagi lak)
Walawehhh..memang den tak puas hati lar..hahahah.. tuh yang tanya yang lebih pakar.. Hasil debat di FB Cik Bambam tadi.. Korang baca la yer.. Banyak golongan yang jawab jugak nie..ehehhe.. sampai Lecturer Math Stat den kat UUM pon tumpang jawab sekali!wakakakkaka..

Sampai 50 komen..berdebat.. :P
Okehhh.. CB tag kawan Ayu Radz and Mahadi tuh..sebab budak2 nie memang pakar matematik kat U.. Lebih2 lagi Mahadi tuh.. best student math dekat matrix and fakulti. Degree in Science Decision.. so budak2 nie mmg tak lari lar ngan algebra, kalkulus and wat so ever semua paper math lar! den tak koso amek2 mende2 nie..hahaha..tapi hampeh dorang tak menjawab..bz ler tuhhhh..

AMARAN..Kalau rasa anda MIGRAIN jawab soalan MATH..jangan teruskan pembacaan!



Boleh Sunah nak tambah soklan lain lagik!
 
Paham ker korang membacanya?hahaha..

Apa yang CB dapat..

Jawapan CB - 9 sebab CB rs memang kena selesaikan kurungan dulu then step seterusnya kena selesaikan dari depan ke belakang..mcm cikgu math skolah den ajar..

Jawapan Jue Hanis - 1 sebab dia kata dia ikot basic math.. ntah..math aku ngan dia time skolah len ker cikgu masing2 ajar?hahahaha..

Jawapan Mohd Natashah - 1 sebab my skulmate nie master engineering.. ini jawapan ikot engineering punya otak..ahahhahah.. sampai skang dia mencari jawapan..siap tanya kawan dia yang amek PHD in Math..hambek koooo~!! aku pon nak tahu jawapan gak..ehhehehe

Jawapan Kam Faizal - 9 sebab dia Lecturer Math Stat CB wehhh!tengok..ngan cikgu den pon tolong pikir jawapan gak nie... (jangan potong markah saya exam yang dulu-dulu dah lar En Kam..)..Skang kat NZ.. sambung PHD kat sana..

Jawapan Noor Azila - 1, dia nie wife En Kam nie.. dak nie kawan rapat den kat U dulu..smpi sekarang..yes..she's married our lecturer!ehheheheheh.. Bak kata EN Kam..jangan ikot jawapan Zila..ke laut jawabnya..dia pandai masak jek..LOL!hahaha..

Jawapan hasil carian google lak dekat SINI ek..

Jawapan Sunah Sayuri lak?? dia siap tangkap gambar kalkulator dia lagik u olls~! ahhahaha

Jawapan Sunah Sayuri!ahhahah

Takper.. korang pikir lar mana yang betol.. sebab ideologi kita berbeza.. dan kepakaran kita semua  juga berlainan.. kefahaman kita pon lain-lain jugak..jawapan yang lebih tepat.. korang kena tanya PEMBUAT SOALAN matematik ni weh..sebab soalan macam mana sesungguhnya yang dia tanya.. Bahaya weh.. bak kata Sunah nie..

INI BOLEH MENIMBULKAN PERBALAHAN ANTARA PROGRAMMER AND MATHEMATICIAN!

Final Answer!

Mathematician answer is 9 and Programming answer 1..

Jawapan Ujang betol..sebab ada 2!
LOL!! hahahahha..


12 ratus ribu orang tambah perasa! :):

AdyBudika said...

aku benci matematik dulu kini dan selamanya!!!!

LoLLa AdeLLa said...

sokog adybudika . HAHA xpnah lulus math pun . Daku repeat paper pun , mathh ! Arghh , blja programming pun mathh . aRGHHHHHH !

Trauma ; menyorok dalam baju remy

b a m b a m ' s said...

@AdyBudika
kira duit x benci lak ek!hahahah

b a m b a m ' s said...

@LoLLa AdeLLa
belajar math nie tajamkan minda...seronok lar!hahahahaha..dr belajar sejarah dok membaca..sumpah ngantok..ekkeke

Sunah Mohammad said...

hahahahhaha! akak, mathematician pun jawab 1!!!! :p

mykhalis said...

uihhh..kerana soalan ni panjang begini persoalannya.. khalis surrender jee..

Zura said...

hahaha..mmg menguji minda nie CB..tp gune calculator biase dpt 9..suke subjek nie mase sekolah..

cik pulau said...

ahahaha..lawak lak ase..

err..kalau ikutkan apa yg cik pulau belajar la kan..
cik pulau rasa jawapan dia 1 la CB..
lalala~

lepas ke dgn jawapan ni nk jd ckgu math ni.hahaha

b a m b a m ' s said...

@Sunah Mohammad
math advance tuh..ahhahaha..

b a m b a m ' s said...

@mykhalis
soklan pendek ar..huraian pjg bebenor smpi pening!hahaha

b a m b a m ' s said...

@Zura
guna kalkulator saintifik dpt 1!hahahah

b a m b a m ' s said...

@cik pulau
kenapa dan bincangkan!hahahah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...