Bambam's Addicted

Ya Allah..kuatkan hati-nya.. =|

Semalam dapat perkhabaran sedih dari facebook.. kawan sekolah CB telah kehilangan seorang suami.. Innalillahwainnalillah hiroji'un.... Ya Allah.. sedihnya rasa.. walaupon bukan lelaki kita yang pergi.. (even CB sendiri tak berkahwin lagi..yaa i do know dat!).. Tapi atas dasar kita ni sama-sama perempuan.. macam terasa jugak kehilangan yang dia lalui.. sedihnya..

Anak dorang baru jek genap setahun.. tengok gambar dalam FB kawan tadi.. tengok dia celebrate besday anak dekat hospital.. sama-sama dengan arwah suaminya.. Baru 26 tahun.. dah kena belajar hidup tanpa suami di sisi... anak membesar tanpa seorang ayah di sisi.. syahdunya hati.. menitik air mata mengenangkan nasib anak tuh.. Moga ibu nya tabah.. Sekadar ucapan salam takziah dan berharap dia bersabar dari kita.. nescaya tak cukup untuk buatkan dia kuat.. tapi InsyaAllah dia akan kuat demi anak.. :'(

Salam takziah Mai.. Harap kau tabah.. harap family dan kawan-kawan dia yang lain juga tabah.. CB belajar satu perkara dekat sini.. Walaupon jodoh kita diketemu di dunia nie.. namun kita tak dapat agak berapa panjang pula jodoh kita akan kekal.. dari DIA kita datang.. dan dari DIA juga kita pergi.. ='(

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

12 ratus ribu orang tambah perasa! :):

MiSzy DiaN said...

salam takziah buat kawan CB ya..

☼ r A t U ● t U r Q u o i S e ☼ said...

al-fatihah :) .. rt pun baru kehilangan seorang sahabat sbb anemia :(

b a m b a m ' s said...

@MiSzy DiaN
:( al-Fatihah

b a m b a m ' s said...

@☼ r A t U ● t U r Q u o i S e ☼
yeker.. salam takziah jugak yer RT.. Al-Fatihah

Fadzillah Kamarudin said...

al-fatihah...

harap kawan CB tabah hadapi dugaan dariNya...
kita sebagai kawan...support la dia dengan bagi kata2 semangat ya...

aynadys said...

salam takziah utk kwn CB.tmpg sedih gak :(.hope die tabah.

b a m b a m ' s said...

@Fadzillah Kamarudin
yelar kak.. apa lg kita boleh bg dari kata2 semangat.. tp x terucap sy nk tulis dkt FB dia.. huhuhu

b a m b a m ' s said...

@aynadys
Al-Fatihah... :(

Sunah Mohammad said...

salam takziah buat kawan akak...moga roh almarhum ditempatkan bersama-sama hambaNya yang bertaqwa..

moga akak dan kawan akak diberi kekuatan olehNya...ameen..

Makbed said...

Sedih kan. Makbed pun dulu ada sorang kawan, suami dia meninggal eksiden on the way balik kerja. wife dia tu kawan ngan makbed. baru je habih pantang anak sulung ketika kejadian. masa ziarah dia, makbed dok terbayang kalau la aku plak yg jadi cemtu..cemana la nak jadi kuat, kan? Huuh

b a m b a m ' s said...

@Sunah Mohammad
tq sunah.. aminnnn.. Al-Fatihah..

b a m b a m ' s said...

@Makbed
yelar makbed..dulu pon ada gak kwn skolah kita.. laki bini dak skolah..arwah laki dia sekelas ngan kita lagi.. then meninggal sbb lemas dkt air tejun... terkejut time tuh.. :(

Al-Fatihah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...