Bambam's Addicted

Sedih ek hilang kawan? aku tak sedih pon!

Banyak entry time blogwalking citer pasal kecik hati ngan kawan lar.. nak putus kawan lar.. tak nak kawan lar.. ehhhh.. macam kita budak-budak dulu.. siap ada lagu kannn..

Nak tak nak,
Tak nak kawan sudah,
Nama ko Dollah,
T****k ko sebelahhh~!!

hahhahahahhaha.. budak-budakk... kalau skang korang cakap cenggini gak.. mau kena cili ngan cik bambam boleh?? heyyyy.. anak buah den cakap B words pon dah kena tepuk ngan den tau!Okeh-okeh.. back to the topic! n_n!

Bukan ape.. CB tak sedih hilang kawan.. hilang 1000 kawan pon tak kesah.. tapi jangan CB hilang SAHABAT.. lain kan kawan dan sahabat.. CB dah rasa dulu hilang kawan dan sahabat.. :') Sampai skang teringat.. Kekadang malam menyepi.. mula lar syahdu.. teringat kat SAHABAT tuh balik.. tapi dia tak ingat kat kita pon.. nak buat macam mana kan.. sekali kita guris hati dia.. luka dah sembuh parut tetap ada.. 


Then skang nie.. memang trauma nak baik dengan orang.. sebab orang selalu salah anggap niat baik kita.. kekadang niat kita nak menegur.. tapi kekadang salah pada caranya.. dan nak tak nak.. atas dasar kita sayang sahabat kita.. kita taruhkan juga risiko tuh.. sebab apa? sebab kita tak nak sahabat kita esok lusa.. terima naseb tak baik dan tak nak dia terluka kemudian hari.. even kita yang terluka sekarang.. takpe sayang2 ku.. kita beralah sekarang.. yang penting Allah s.w.t tahu niat kita sebenarnya kan.. ('=

Sahabat tuh pulak.. tak nak terima teguran ngan hati terbuka.. susah pulak kan.. dia tak pikir.. kita nie sayang ketat-ketat kat dia.. sebab tuh kita tegur.. apa yang dia pikir.. kita cuba kongkong dia.. dia tak pikir..(dia tak pikir bahu aku nie terima tanggungjawab jaga dia dari parents dia kat kampung).. ini memang salah satu sahabat CB lak.. sayang sangat ngan dia nie.. tapi dia dah lain skang.. :') Banyak lar sahabat CB dulu and sekarang dah lain.. semua dah berubah.. hurmmmmmm...

Sahabat yang dulu selalu ada.. tapi sekarang dah tak bertegur.. Yang dulu selalu kepoh.. tapi sekarang nak cakap HAI pon dah tak lalu.. Yang selalu buat lawak guling-guling ngan kita tapi sekarang nak buat lawak Usop Wilcha pon dia dah tak nak senyum.. sedih kan?? korang leh rasa jek lar.. lain pengalaman lain perasaan kita kan.. So, berubah lar CB menjadi seorang pendiam sekarang.. (leh percaya ker?) lebih diam dari dulu lar.. ber-YM pon tak nak dah.. FB pon just nak promote belog.. nak status2 pon dah kureng.. =(

Konsep yang CB pegang sekarang nie..

CARILAH SAHABAT YANG MEMERLUKAN SAHABAT
Kita akan lebih dihargai bukan?!

Ada BFF lain yang baca entry aku nie.. jangan ngengada nak kecik ati ngan den tak buh gambar korang ek!
Den suko pic nie.. nampak slim kan? kah kah kah

Footnote: Kita kan kawan.. kalau salah tegur.. kekadang say lar hye to them.. jangan nanti dia dah takde baru kita teringat kan.. :') Apa lar pada EGO kan.. =)

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

7 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Abang Zam said...

tapi kan best kalau kawan yg lepask suka duka tu ramai..mm.susah nak cari beb

bacalah kalau nak BW sekali : Teringin Nak Dapat Komen Banyak-banyak Even tulis Pasal Tahi Hidung

eB ezrin said...

x nk kwn dier... ;p

kak eb dolo kalo kengkwn nyanyi g2... kak eb tembak ngan terong... amik kau ;p

b a m b a m ' s said...

@Abang Zam
kan.. best betol! :P

b a m b a m ' s said...

@eB ezrin
amboi kak eb.. jgn ler.. sob3.. saper nak inform kita pasal GA n contest lagi!! ekekkeke

topimagine said...

xnak kawan sudah.. nama ko abu.. t***k ko seribu.. hahaha

nak join bloglist top leh lagi la bambam :)

b a m b a m ' s said...

@topimagine
hoiii~! kawan hantu kak limah rupanyaaaa!! ahahahhahaha

nnt nk join..dis week lar!! ekekkeke

deeya said...

dya pun pernah ada masalah dengan kawan macam nie .. tapi da ta kesah sangat pun . sekarang nie bukan senang nak cari kawan yang boley sama-sama ketawa dan nangis ..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...