Bambam's Addicted

Buka FB jekkk.. asyik muka kooooooooo jek! SO WHAT??!!

Pernah tak orang tanya korang macam tuh??? pernah tak? pernah tak??? Wahhhh.. den pernah wehhhh!! mau sentap 5 tahun kejap tauk! Meh nak story dalam bentuk SCENE.. skang nie asyik nak scene-scene ajek.. teringin nak berlakon teater balik lar.. huuhuuuuuuuuuu~

Scene 1



Sample 1: Hoi, Aida!!! apa kabar.. 

ME: Wasalam.. kabar baik.. ko dah tak reti bagi salam ek? =.=!

Sample 1: Hehehhe.. AssalamualaikumwarrahmatuAllahiwabarakatu.. salam penuh aku bagi.. jawab ar penuh...

ME: Ehhh.. memain lak ko ek... awat nya ceq?

Sample 1: Ko takde keje ek Da.. kat opis tuh.. aku selalu nampak ko update status kat FB.. post macam-macam lar.. relax jek kan keje ko.. makan gaji buta ek?? kekekekekke

ME: Aku pemegang share terbesar company.. Share partner aku pon tak kecoh aku on9.. ko kenapa lak sibuk2???

Okehhhh! nampak tak gurau sinis namanya tuh kan.. naseb baik lar daku nie jenis tak makan hati sangat kan.. Babe! aku on9.. keje aku dah siap.. or keje aku tinggal sikit jek.. so leh lar aku mengulor.. ko prefer aku tdo atas meja ker.. or aku konon-konon ada keje kat meja tuh yang hakikat sebenarnya aku dok mengonlinekan diri??!!

Keje CB nie sibuk tang hujung bulan jek.. and hujung tahun.. so skang dah nak masuk April and awal bulan.. bese lar tuh nampak CB on9 kat FB tuh.. Kekadang kawan tegur kat luar tuh.. Hahhh Aidaa! Selalu nampak muka kau kat FB! aku on9 jek nampak new post dari ko.. dah takde orang lain update status selain ko kan.. hahahhahaha..

Hahahahhahaha..kelakar ek..gelak-gelak..gelak puas2.. aku post status setiap 2-4 jam! okeh lar tuh! kang aku pos setiap 5 minit.. bertukar lak FB jadi twitter kang!! ( CB ada twitter.. tapi x best ar main twitter tuh..ahhahahah.. sebab kawan2 banyak kat FB.. dorang pon tak reti main twitter agaknya.. kah kah kah).. 

Scene 2

CB merajuk.. tak update status FB.. and disable FB selama beberapa hari.. pergi buat luahan rasa kat blog.. serius!!! merajuk sungguh nie sampai daku yang FB-addict nie leh DISABLE akaun FB! Then dapat SMS.. dapat email.. dapat YM lagi...

Wehhh.. mana ko hilang ar? puas aku cari ko kat FB! ko disable akaun ek??

Ehhh Aida.. senyap jek ko.. boring lar wehh takde orang nak komen status aku..

Aidaaaaaa~!! on lar FB balik.. aku buat undi nie.. dorang nak ko on akaun FB balik!

Aku lupa ar nak jemput ko datang wedding aku.. ko takde FB kan? aku jemput by event jek.. :P Kad dah habis lar babe!

Time nie korang rasa nak menyumpah tak?? Kejadian di atas adalah pengalaman sebenar CB ber facebook.. time kita ada.. di perli-perlinya kan.. time kita takde.. diseru-seru kita lak.. tak paham sungguh! FEDAP LAR CENGGINI! Fedap sampai CB join satu group nie! kah kah kah..

Tak suka tengok aku kat FB ko.. Sila HIDE okehhh! ada kemudahan HIDE FRIENDS kat FB tuh.. jangan tak tahu!
Nak unfriend pon boleh.. takper.. saya tak kecik hati.. terasa hati jek ckit.. malas daku nak layan budak pra-matang macam u olls tuh kan! :P

Footnote: Dalam blog rasanya ada tak?? Menyampah tengok orang tuh update entry selang sejam? Lagi suka ada lar kot ek!! :P

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

14 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Si Nuansa Eyqin said...

hehehe. sian awak meyh. jom kita buat account pocodot nak nak nak?

♥♥LiSsA♥♥ said...

haha. mcm2 ragam manusia ni:)

darkbatman said...

biase la 2 kan..kehkehkeh

b a m b a m ' s said...

@Si Nuansa Eyqin
sian cik bambam nie hah kannn.. huhuh

ehhh.. ada ek akaun pocodot?? ahhaha.. kang CB register nnt! :D

b a m b a m ' s said...

@♥♥LiSsA♥♥
tuh ar.. pasrah jek lar~ :P

b a m b a m ' s said...

@darkbatman
keadaan bese yg kekadang menyakitkan hati..teeheee~

Novelgurl said...

hAHHAHA..relakss r..ngeh3x

THE LEKAT LEKIT STORY said...

wah pelakon teater ke cik bambam ni.. kita lak suka tgk teater

b a m b a m ' s said...

@THE LEKAT LEKIT STORY
alar.. stdy dulu msk ko-k seni lakon.. hahahhahaha... ade buat performance end of sem.. buat teater.. tuh jek.. best larrr! :P

tgk teater pon sukaaaa!! hehehe

b a m b a m ' s said...

@Novelgurl
tgh urut dada ar nie..kekekke

Zura said...

itu namanye jeles sbb CB punya mase yg byk..hehe

alinac lover said...

peh! sabar je lah ekeekekke

b a m b a m ' s said...

@Zura
kannnn! jeles ler tuhhh..ekkekek

b a m b a m ' s said...

@alinac lover
hehehe..sabau lagik nie.. :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...