Bambam's Addicted

Baby dalam kandungan hampir 13 bulan baru dia dilahirkan.. WOWWW! aku lak terkurang hari! teehee~

Baca entry dekat belog Lekat Lekit Gurl Story malam semalam.. baru tahu.. sebenarnya bayi terlebih matang pon ada ek.. Ingat ker lewat seminggu dua dari due date bersalin dah kira macam special kes.. Rupanya si Lekit pon lahir pada kandungan ibunya berusia 13 bulan.. normal 9 bulan 10 hari kannn???!!! Macam mana ia terjadi?? CB pon tak tahuuu!!! ehhehehe.. tuh nak tanya para mummy sekalian.. bukan ape.. bekalan ilmu di hari muka nanti.. kekekekek



Macam lekit dia terlebih bulan.. yang CB nie lak terkurang hari.... ehehhehe.. Mak CB cerita... CB nie kena paksa lahir awal.. sebab dah takde pergerakan dalam perut dia.. doktor scan tengok-tengok.. budak nie dah terbelit tali pusat kat leher.. bahayaaa wooo.. kang terjerut lak dalam perut kan.. so terpaksa lar induce awal untuk melahirkan bayi yang chomel ini.. ahhahahahah..

Bersalin normal ek.. anak nya lahir pon normal.. berat 2.8kg++ jek.. kecik lar tuh kan.. then dalam masa beberapa minggu jek baby tuh dah gemok.. smpi lar skang.. ehhh.. mak daku jaga den ngan penuh khasiat tau! tuh yang badan sihat montel.. sampai sekarang.. montel!

Susah kan nak jaga budak kecik.. CB nak jaga anak buah yang kecik2 nie pon.. iskkkk... boleh tuh memang ar boleh.. tapi belum 100% ready kot.. errrrr~ alar.. esok lusa kang dah kawen..dah anak sendiri.. nak tak nak.. ko sedia ker tak.. ko kena ready jugak kannn! at least kita nie ada jugak pengalaman jaga budak-budak.. takde lar sampai anak ko menanges ngan korang sekali menanges kannn!!

Footnote: Tetiba rasa nak ada anak sendiri lak skanggg.. Ehhhhh!! :D

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 ratus ribu orang tambah perasa! :):

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kalau dulu2 blh la terlebih bulan.. skang ni mana bleh. dulu bersalin pakai bidan kampung.. skang ni mana ada dah bidan kampung

Zura said...

erk cm ne tue...bunting gajah ke...??

b a m b a m ' s said...

@THE LEKAT LEKIT STORY
bidan kampung lg terer dr doktor kann!! heheheh..

b a m b a m ' s said...

@Zura
iskkkk.. tak lar.. mmg dia lahir terlebih hari/bulan! hehehehe.. baby xnk kuar lagi.. dia peram dlm perut tuh..ehhehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...