Bambam's Addicted

Turorial: AUTOPOST entry untuk Cik Anis Akhir

Hari tuh Cik Anis Akhir ada tanya Cik Bambam macam mana nak buat autopost entry.. sorry lar dik non.. berkurun kamu nanya.. baru skang nak buat..kekekekkeke.. Ini tutorial SIMPLE-MUDAH-YANG AMAT! sebab dah tau..leh lar kata senang kan.. dulu tak tau beria daku menyumpah nak post entry kena buka every few hours!pergghhh~! So, cik bambam ko bekerja di opis yang takde line tenet nie.. senang jek nak keep my blog update kan! :D

Cara-caranya!



1- Korang tulis jek entry macam biasa..

2- Korang click POST OPTION kat sidebar bawah entry nie..

Click POST OPTION
 then

jadi macam nie! :P
3- Click Scheduled at bla bla bla.. so edit jek bila entry korang nie nak publish.. then tekan button POST!

REMINDER: Sepatutnya entrt kita yang scheduled nie keluar dekat entry SCHEDULED macam kat bawah nie..

SCHEDULED
Pastikan ia berada di bawah list entry nie.. but sometimes entry kita pergi dekat DRAFTS.. den pon tak tau naper..huhuhuh.. Kalau dah list under drafts..dah sah-sah lar sampai tempoh kita nak publish entry tak kuar non.. So, untuk langkah berjaga.. korang double check pergi dekat draft tengok entry korang ade TERmasuk dalam tuh ker..IF ada.. korang kust click entry tuh then tekan button PUBLISH SELECTED dekat bawah sekali..

Paham? tak paham tanya lagi..jangan sesat sengsorang ek.. :P (ini pon entry autopublish jugak..kekeke)

4 ratus ribu orang tambah perasa! :):

ejulz said...

autopost??

b a m b a m ' s said...

@ejulz
yes..autopost entry..so xyah susah2 nak buka tiap jam update entry..entry kita akan automatik post certain date n time yg kita dah set.. :P

Anis Akhir said...

hehe..thanks cik bambam...

i really appreciate this information...:)

mungkin masa anis buat aritu, tak boleh sebab masuk dlm draft rasanya..

love u..muahhhxx..hehe

b a m b a m ' s said...

@Anis Akhir
hehehe..ur welcome darl! :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...