Bambam's Addicted

SEGMEN :BEN ASHAARI SOAL CINTA

Nak join segmen nie dari tadi..tapi nak menaip ayat2 panjang nie nak kena ada masa yang terluang ckit.. biar tenang ckit kan.. :) Saper nak join lh lar klik banner..duet date tgh mlm nie k..


So, mari baca opinion Cik Bambam..! :)

  1. LELAKI pilihan anda ?
     
    Sukakan laki yang ada full pakej! itu memang tak dinafikan bagi semua wanita kat luar.. tapi kekadang kena berpijak kat dunia nyata.. kita nak cari laki bukan boleh beli macam kat shopping complex macam beli handbag jenama BONIA ker.. dah boring nak tukar jenama GUESS.. hah...berteka-teki lar kita seumur hidup kan! Jadi secara ringkasannya.. saya lebih sukakan laki sederhana..sederhana dalam soal dunia tapi TAMAK dalam soal AGAMA.. :)

  2. Perlukah lelaki SEKSI ? Definasi SEKSI seorang lelaki bagi anda ? 
     
    YES lelaki perlu SEKSI.. macam lelaki jugak sukakan perempuan SEKSI.. tapi seksi di mata saya SEKSI dari segi perlakuannya.. bukan macam fizikal seksi umpama Ricky Martin dan se-Macho seperti REMY ISHAK! Lelaki yang gentlemen sudah cukup seksi di mata perempuan dear! :P

  3. LELAKI pastinya sanggup berkorban demi cinta .. Apakah anda rasa LELAKI hanya berkorban sebelum memiliki cinta anda ? Apa jadi selepas dah miliki cinta anda ? 
     
    Bagi saya..kekadang nak gak tengok betapa bersungguhnya seorang lelaki dalam menawan hati seorang perempuan.. Dia sanggup lakukan apa saja untuk si gadis.. bergolok gadai demi wang.. merendahkan ego demi si cinta... berkorban demi bakal isteri.. tapi kita pempuan kena gak beware.. Kebanyakan laki zaman skang.. beria jek bersusah skang..kang esok lusa dah dapat.. senang jek dia tinggalkan.. i mean for cetain men.. (: Kena tanam kat mentaliti orang laki nie.. susah nak dapat pempuan nie..so kena appreciate lebih ckit..! bukan ker? teeheee~

  4. Pastinya anda tidak sanggup BERMADU bukan ? Kenapa ? 
     
    Mesti orang akan kata saya TIPU kalau saya cakap saya sanggup bermadu?? YES saya sanggup bermadu IF kalau perempuan tuh 1000x lebih baik dari saya from attitude and islam background..! YES i do.. tapi kalau laki aku dok terkejar-kejarkan pempuan yang nak dijadikan madu mcm pempuan tah hape2!! heyyyy~! kang ku fire ko karang! Ada jek madu-madu baik.. siap leh jadi besfren lagi.. kena terima pro n cons lar kan.. KALAU SANGGUP..! :)

  5. Jika anda mengetahui pasangan anda punya teman wanita lain , apakah yang akan anda lakukan ?
     
    Saper tak marah bila tau pasangan ada pempuan lain.. same goes to men.. korang tak marah ker kalau GF korang ada BF lain? opkos lar marah kan.. For me.. I prefer dengar reason dulu.. Ohhh..ko nak senaraikan 100 pon daku sanggup dengar..! Final result senang jek.. kamu nak stay on with our relationship or not? kalau tak nak.. FINEEE~! Memang sampai sini jek JODOH kita.. buat per kita nak setia pada orang yang mencurangi kita!

  6. LELAKI atau PEREMPUAN kah mudah berlaku curang ? 
     
    BOTH~!  sama jek 2-2.. tak payah nak tuding jari kat saper.2. saper makan petai..kentut dia lar bau busuk! yer dakk??!! :D

  7. SETIA... pada pendapat anda , siapakah yang lebih setia pada cinta ? Apakah buktinya ?? 
     
    Kebanyakan perempuan lar.. sorry to say..ehhehe.. kebanyakan kalau orang bercerai atau kematian isteri..% orang berkahwin semula adalah lelaki.. lelaki tak dapat hidup tanpa perempuan.. tapi perempuan prefer hidup tanpa suami dari hidup tanpa anak.. :)

  8. Apakah anda seorang yang mudah cemburu ? 
     
    NOPE! ahhahahahha..siyes wehhh~!! EX-BF den pon pelik..tuh yang kena tinggal ek??hahahahahah.. Saya cemburu bertempat.. Kalau sekadar nak hang out wif ur female friends..go ahead darling..! kalau nak hangout with ur EX-GF pon still just go ahead dengan SYARAT bagi tau ler dulu.. nie kuar senyap2 mana aku tak pikir bukan-bukan kannn~!!!! pftttt~!

    footnote: Cik bambam sanggup dengar opinion korang! dont shy to share k dear! :)



10 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Nurul Mazni said...

okeyh dear.. ini jawapan untuk soalan awak tadi..

b a m b a m ' s:
1- mcm mana nak buat eye shadow tahan lama and x cepat tanggal??
J: sebelum pakai eyeshadow, bersihkan bahagian mata mcm awk bersihkan bahagian muka juga. pakai facial wipes dan kemudian tekapkan kertas penyerap minyak di bahagian mata untuk serap sebum dibahagian mata. Aplikasikan eye primer atau eyeshadow base di bahgian mata sebelum pkai foundation. klu tak der, gantikan dengan matte foundation. sy cadangkan rimmel london: matte foundation. taburkn sedikit bedak selepas apply eye primer@eyeshadow base@matte foundation.

2- then x reti lak nak pakai gel eye liner!
Okeyh dear. ini sebenarnye seni tangan. Kalau awak tak biasa, mulakan dari tengah, bawak ke luar.. Atau pun buat sikit-sikit. macam awak pakai celak jugak. Kalau tak pun, awak tengok video nie yer:
http://www.youtube.com/watch?v=sdp_UAvA1zk

: sumber:http://www.ceritamu.com
Michelle Phan-Youtube

AmyZana said...

"saya lebih sukakan laki sederhana..sederhana dalam soal dunia tapi TAMAK dalam soal AGAMA.. :)"

suke ayat sis ! xD

Sunah Mohammad said...

bagus2..tak kuat cemburu..leh jadi menantu ni..hehehe...

b a m b a m ' s said...

@Nurul Mazni
mmg kena pakai eye primer la ek..heheheh.. ok2..akan di amalkan! :P p/s: video michelle phan tuh mmg selalu folo~ hehehhe

b a m b a m ' s said...

@AmyZana
hahahah..like ker! hehehe..thanks dear! :P

b a m b a m ' s said...

@Sunah Mohammad
menantu..kakak n adik ipar..sepupu..madu..ehhh..ahhaha.. :)

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 segmen ben ashaari soal cinta;)

soal apisv2

b a m b a m ' s said...

@apisv2
thanks apisv! :)

solo molo said...

macam-macam jawapan ada...
ser0nok baca...



salam ziarah dari segmen s0al hati En Ben...

b a m b a m ' s said...

@solo molo
thanks! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...