Bambam's Addicted

Kisah Hari Jadi yang tak sempat disambut.. :'(

Ayah.. Kalau ayah hidup lagi.. ayah dah 64 tahun kot ek.. :') .. Sepanjang besday ayah.. aida tak pernah bagi adiah besday.. maaf lar.. masa tuh kecik lagi.. nak bagi adiah duit takde.. kad pula tak reti nak buat.. atau malas nak buat?? selalu wish ajek dekat ayah kan.. hari Bapa pon tak pernah nak celebrate.. sebab hari bapa hari-hari kan ayah.. then takkan hari-hari nak bagi hadiah? besday setahun sekali pon tak terbagi..uhuk~

Dulu ayah ada cakap.. kita orang bagi mak adiah mother's day.. ayah kata beruntung mak.. tersentak jugak.. bukan tak nak bagi.. tapi tahun tuh nak bagi.. ayah dak takde.. sebab tahun tuh baru pandai nak menabung beli hadiah.. maaf ek ayah.. tapi jgn risau.. kita org tak pernah lupa besday ayah.. :')


Kalau ayah ada lagi.. aida ingat nak bawa ayah pergi makan-makan.. sebab aida tau.. ayah suka makan-makan.. dari kecik sampai hujung nafas ayah.. suka bawa kita orang pergi makan-makan.. mana aida tak sihat kan!! n_____________n!

Then ingat nak bagi ayah.. adiah.. tapi tak tahu nak bagi per.. sebab tak tahu apa hobi ayah.. coz most of da time ayah kalau takde kat umah.. ayah pergi out station.. aida tahu ayah suka pergi vacation.. so bajet leh belikan tiket air asia tambang murah untuk ayah kot.. tapi perbelanjaan lain ayah support sendiri lar ek..kekekkeke.. apa lar ada pada harga hadiah.. melainkan nilai hati yang ikhlas memberi.. kang beri ayah set golf.. merungut pulak duit takde.. kan tak ikhlas tuh! :D

Tahun terakhir ayah dengan kami.. ayah tak sempat sambut besday.. sebab ingatkan ayah sambut besday dengan cucu sulong.. ayah pergi tak sempat tengok cucu.. padahal every day ayah selalu eksaited main dengan anak jiran sampai bawa balik umah.. kalau ayah ada lagi.. mesti ayah seronok main ngan cucuc-cucu ayah yang 12 orang tuh.. boleh semput dibuatnya..teeheee~

Ayah.. 26 Mac tahun 2001.. sepatutnya ayah dah boleh celeb besday ngan cucu sulong.. tapi ayah pergi awal sangat.. 2 Oct 2000.. tak sempat.. ayah tahu tak.. tahun tuh ayah dapat 2 cucu serentak sekaligus.. anak abg long ngan anak kak ngah.. Esya dengan Mimie.. Esya lahir 10 Mac.. then Mimie lahir 26 Mac.. sama tarikh ngan ayah.. betul lar kata orang.. patah tumbuh hilang berganti.. Allah tarik satu nyawa tapi dia gantikan dengan 2 nyawa baru dalam keluarga kita.. 

So.. Happy birtday buat 3 orang penting dalam hidup saya.. buat arwah ayah.. buat Esya dan Mimie.. tapi ayah.. hari nie ada hari jadi insan lain jugak.. bakal menantu tak jadi.. tarikh lahir pon sama dengan ayah.. 26 Mac.. tapi tuh lar.. menantu tak jadi..kekekeke.. takpe lar.. moga dia bahagia dengan jalan hidup yang dia pilih.. atau jalan hidup yang aida cuba lari dari dia.. Ayah tahu kan.. aida tak suka orang menipu..

Kalau dah acap kali menipu.. pudar lah kepercayaan.. walaupon dia memahami.. mungkin itu tak cukup untuk terus bertahan.. pada AWAK.. saya tahu AWAK takde belog.. so leh lar saya kutuk awak kaw-kaw kat sini..ahhahahah..eh tak lar.. saya nak wish besday awak.. nombor fon awak saya dah delete lak.. hahaha.. kena wish kat radio kot baru dia dengar..tapi tak nak lar.. kang skandal awak yang lain lak dengar.. terok nanti kan..

Awak jugak ada cakap.. tarikh nie kita kapel.. padahal saya tak pernah cakap setuju pon..tapi saya iyakan ajek.. hahahah.. vodo jugak ek.. nak date kapel sama ngan besday.. nak minta kat aku 2 hadiah lar tuh! okeh lar awak.. panjang benau entry saya kali nie.. saya biarkan ajek jari terus menari... sambil kesat air mata kering.. dan biarlah ia kering.. dari keluar air mata darah kannn~

Ayah.. aida rinduuuu~ :')

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

8 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Fadzillah Kamarudin said...

sob sob...
arini dah 2 kali akak nanges...

ish...
emo sangat entry smua orang arini...

CB...
take care k...
baca fatihah banyak2...
sedekah kat ayah...

ceq rindoo abah gak...

amiey lee said...

my dear bambam,
tabah kan hati..betul yang patah tumbuh yang hilang berganti..
hargai apa yang bambam ada skrg ni..

same goes to akak juga...

akak doakan bambam ceria dan bahagia selalu...

p/s: adiah bambam pos ari sabtu..tak tau bila smpai sbb akak pakai pos daftar hee...

farasakura said...

sedey plak lepas baca...(T__T)

faidah misnan said...

sabar ek . . Allah ledih sayang kat ayah akk . .
semoaga rohnye dicucuri rahmat..
amin~

Cahaya Qaseh said...

cedih lah..ingt kt arwah papa CK..huhuhu..waaaa!!!xleh komen byk2 kn xpasal2 CK nangis kt cni..miss him so much..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

cerita pasal Ayah.. touching nak baca.. kita pernah juga bagi ayah hadiah ms hari bapa.. tp share dengan mak & adik beradik. ayah tak ckp apa.. tp tahu mesti dia terharu.. Moga ayah kamu &ayah saya tenang disana...
BILA STATUS AGAMA CIKGU SHIDA DI RAGUI.. APA DIA JAWAB??

SyedGraphiX said...

emmm.x pe..sedekahkan al-fatihah je .:')

b a m b a m ' s said...

thanks 4 da concern guys.. :')

Semoga ia tenang di sana..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...