Bambam's Addicted

Keranamu IBU..

Checklist yang perlu dibuat pagi tadi semua telah disetelkan dengan jayanyaaa! Seee.. saya tidak MENGHAMPAKAN emakkk saya!! ekkekekekekek.. boleh mak belanja aida makan kat Ice Room Nilai nanti.. upahhh? lehhh? hahahahaha.. amboi... buat keje sikit nak upah kan! kang mak korang minta upah beranak kan korang nanti! upah bagi susu! upah besarkan korang! hahhh.. upah aper lagi nak dia claims ek? teeheee~



Nak dijadikan cerita.. semua yang disuruh telah pon terlaksana lar kan.. Masa nak jadi operator fon tuh.. macam-macam dialog lak ado..

Scene 1

Call SEN HENG.. nak minta baiki kipas.. tapi dah over warranty.. Tanya lar dia..

Me: Saya nak baiki kipas.. Beli dekat SEN HENG.. Boleh datang umah baiki tak?

SH: Boleh cik.. Cik bawa kipas tuh ke sini..

Me: Ehhhh.. nie kipas siling tuh.. mcm mana saya nak bawaaa??!!

hahahahahhahahahhaha.. ape kejadah lak aku nak cabut siling tuh kannnn.. Okeh.. my mistakes tak inform kipas jenis apa.. ehhehehe..

Scene 2

Call TM nak baiki fon umah lak..

Me: Hello, saya nak buat aduan..

TM: (jejaka TM yang angkat.. suara macho beb!) Yer.. nak buat aduan apa..

Me: Saya punya fon umah tak bunyi lar.. bila angkat jek dia tak berbunyi.. (ayat penyata ape lar aku bagi nie)

TM: Ohhhh.. dia takde dialling tone ke tuh CIK.. hehehe (wahhhh.. pandai lak ko teka aku CIK ek??)

ME: Hahhhhh! dia takde dialling tone.. iu lar yang saya nak cakap tadi... hahahahahhaha..

TM: Heheheh..okeh2.. boleh bagi nama Cik..

Me: Hurrrmmm.. nama saya.. nama Jameah.. (bagi nama emak lar kan.. kang senang dia nak berurusan kedian nanti sebab nak bagi fon no semua.. yer dak??)

TM: Okeh Cik Jameah.. (hahahahha.. time nie sumpah gelak terbahak..terus CB potong dia cakap)

Me: Ehhhhh.. bukan Cik Jameah.. Pn. Jameah..!! Saya call on behalf jek.. hahaha.. 

TM: Laaa.. saya tanya nama yang buat report nie... ahhahahah..

ME: Ohhh..yeker..?!!haha.. okeh2.. nama saya Aida... Cik Aida.. saya anak Pn Jameah.. heee~

TM: Hahaha.. okeh2.. Itu saya pelik tuh.. SUARA MACAM CIK.. TAPI BAGI GELARAN PUAN.. (saja nak bagi BOLD..kah3..) Cik Aida yang call on behalf Pn Jameah.. boleh saya dapatkan no telefon..

ME: boleh2.. tapi saya bagi jugak no fon mak saya.. in case orang dtg umah saya takde.. heheheh..

Then bla bla bla bla.. buat report sampai habis and akan mengambil masa 72jam dari tempoh kita buat report.. tak lama mana pon kannn..

Psssttt.. Kalau orang call CB.. mesti cakap suara muda.. suara merdu lar.. ehem-ehem.. tapi bila jumpa.. orang akan tukar gelaran CIK to KAKAK! hampehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh~!!!

Scene 3

Terminate kontrak.. Leceh lak wehhh.. kena buat surat bagai lak.. then ada 2 bulan bayaran tertunggak lagik.. Hahhhh.. omak den lar yang kena setelkan yang tertunggak tuh.. errrrr.. sebab... sebab... sebab saya dah bayar yang tertunggak every months.. ehehhehe.. dah takde duet nak bayar 2 months lagi.. makan pasir saya nanti mak.. ehhehehe.. Syok kan dok ngan mak.. duit makan takde pon xpe.. leh balik umah mak masak nasi.. lalalalalallala~

Footnote: Saya sudah laksanakan amanah emak saya.. kamu sudahhh??!! teeeheee~!

2 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Ida said...

Emak saya suka bg upah walaupun saya sudah beranak 2. Bestkan mak saya.huahaua:)) by the way, gambar banner yg tgh tu sgt cute.. Nak snap jugalah gambar cam gitu

b a m b a m ' s said...

@Ida

alar... nie yg nak jeles.. apa nama mak kak ida nie? nak gi report lar!! hahahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...