Bambam's Addicted

Cara terbaik untuk DIET!

Sekarang nie.. cik bambam mengalami sindrom kenaikan berat badan yang agak terlampau lar jugak.. Bila timbang berat last few days.. tengok penimbang tuh makin mengondem diriku ini.. so dengan berat hati.. perlu meneruskan usaha untuk menurunkan berat badan sehingga tercapai lar berat badan ideal untuk tubuh yang bosar godang nie kannn..

Penat weh jadi orang gemok nie!!hahahhaha.. hari tuh ade bersembang ngan kwn CB pasal kami nie nak KURUS bukan nak CANTIK.. even dia dah berlaki dan beranak empat!.. laki dia pon tak kesah dia nak gemok ke aper.. laki dia cuma cakap nie jek.. 


"Saya tak kisah awak nak gemuk tapi lebih kan elok kalau awak kempiskan perut awak tuh sikit"

Double meaning tak non? haha! means dia still nak tgk bini dia kurus.. alahai.. memang lar ada lelaki suka perempuan yang chubby.. tapi nak kena sedar jugak.. kalau diberi 2 pilihan.. perempuan chubby dengan perempuan mempunyai tubuh persis bak model.. korang agak-agak mana dia choose?? Sendiri mahu ingat lar kan! Kalau dia pilih perempuan chubby?? bukan nak kata per ar.. SAH LAR KO MENTAL! haha!

Jadi dengan itu.. CB dah nak mula diet balik ar.. gerun tengok penimbang tuh! gaya nampak gaung yang tinggi.. makin curam jek gaung tuh.. so apa cara yang terbaik untuk diet??

PUASA LAR ANDA 2 KALI SEMINGGU!

Tapi CB selalu nak over.. nak puasa direct lar beb! Hari ni InsyaAllah dah start pose... nak pose sampai next week.. leh ganti poso den sekali yo! =)

pssstttt.. CB pon bukan nak kurus sebab nak cantik.. CB nak kurus sebab kekadang susah nak beli baju.. nak buat keje malas.. nak join xtvt lain pon terhad! nyampah tauk~!

14 ratus ribu orang tambah perasa! :):

bardboo said...

jom pose sama2.. =)


Jom Lawat: Blog Bardboo
Hadiah Menarik Untuk Yang Tersayang

Aidanisme said...

pakai lah premium beautiful cik bambam.. kawan tu pun boleh pakai gak tu..

sama lah ai ni.. tp bile pakai alhamdulillah sgt..

bukan ssh beli baju saje... penyakit pun senang dtg nati..

z.u.n.a.i.d.a said...

yeahhh,. teruskan usaha anda!
cantik xsemestinya kurus!
ada org kurus xcantik!
hehehehehehe

CB, try la FL yang akak promote ritu,.alhamdullillah stakat ni ramai my frend y mkn semua tiptop! hehehehe
ni bkn nak promote nak duit lebih, xdepon niat cmtu okeh! niat akak nak tgk deknon kita ni cantik, epy selalu!

Cahaya Qaseh said...

aku br last week timbang..yeaaa!!berat aku turun 3kg dlm msa 2 minggu..hahaha..lmbt kn..tp xpe,jnji turun..kihkihkih..

http://sukadukacahayaqaseh.blogspot.com/2011/03/senyum-ku-sampai-ke-telinga.html

b a m b a m ' s said...

@bardboo
jommmm!!! hehehehe

b a m b a m ' s said...

@Aidanisme
end of da month dpt kak.. kang akak ajar pakai yer..kekekeke.. :P

b a m b a m ' s said...

@z.u.n.a.i.d.a
kak zue..kiter try cari dlm internet..x jmpa lak pasal FL tuh..xde website ker kwn akak tuh?ehhehe

b a m b a m ' s said...

@Cahaya Qaseh
ish khaziah oi..byk tuh 2 weeks 3 kg tau!! :P

tricksrex said...

betol betol
nak beli baju salu takde saiz
benciiii

jom diet cb!

Joy said...

tul..i kuruskan bdn sbb susahnye nak cari size baju..plus mr.hubby ada tegur, sihat nye syg abg ni" :p

b a m b a m ' s said...

@tricksrex
tgh diet nie trex..jom2!!hehehe

b a m b a m ' s said...

@Joy
dah ada laki ok lar kakk..kang sy nie laki takot nak dekat..kekekek

Axieda'great said...

NAK KURUS GAK
TAKUT LAKI LARI.. + MEMANG SUSAH NAK CARI BAJU..BERKENAN TAPI X SESUAI JE
HUHUHU

b a m b a m ' s said...

@Axieda'great
moh lar kite kurus sesama.. akak diet ikat laki..saya diet cari laki..ehhhh..hahahah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...