Bambam's Addicted

Takde CERMIN BESAR? Meh cni aku jadi CERMIN ko..boleh?

Korang pernah tak.. dengar bila sumbody dok bergosip-gosip..tapi benda yang dia dok mengata tuhhh.. sama jek macam dia?hahahhaha.. (daku pon kekadang jugak)..bese ar tuh..x pernah puas ngan apa yg dimiliki.. =_='

saya rasa saya dah gemok!



Perghhhh~! tak tau lar pesen orang macam nie..pinggang dah kerengga cbuk kata dia dah gemok.. cuba ko amek body aku lak..baru tau beza kurus-gemok agaknya ek.. Tak paham betol lar orang yang betol2 kurus nie.. BMI normal..lebih dari normal.. leh kata dia GEMOK! aku nie yer lar overweight kan.. tak paham..tak paham...

Ko nak tau..si polan tuh kan..dia kan.. bla bla bla
Kalau kat blog selalunya jadi Cik or Mr. Anon lar kan..tapi daku suka ngan anon-anon nie.. even dia berkata bukan guna nama sendiri.. tapi kekadang dorang nie buat kite berpikir apa yang dia cakapkan tuh betol pasal kita ker tak.. korang tak pernah ke amek benda tuh as a +ve way? Kekadang apa yang dioa cakap uh betol..cuma bahasa dia lar kasar kan.. tp jgn kita pk yg itu.. kita berubah lebih +ve dah lar kan.. Bukan selalu orang nak tegur kesilapan kita.. Kekadang kawan baik kita sendiri pon susah nak tegur kita..macam mana kita nak berubah menjadi seorang yang lebih baik kan? 

Tapi kalau memang tak betol jugak? Kita balas secara berhemah lar.. tak payah lar orang tuh mencarut kita pon balas mencarut kan.. macam.. " kita mencuri barang seorang pencuri untuk membalas dendam" Leh tak korang bagi tau CB apa perbezaan orang yang mencuri untuk balas dendam ngan  PENCURI tuh sendiri? dua-dua tetap pencuri kan..takdo maknooooooooooo ehhhh~!!

Muhasabah diri
Jadi kengkawan.. kita jangan nak cbuk hal orang..errrr..even kita mendengar banyak gosip..banyak cerita-cerita tak elok..dari korang dok siar gosip tuh..baik korang gi tanya direct kat org berkenaan..lagi puast hati memikat kalbu kan..orang len dpt gosip..korang dapat truth story..yer dak..kalau gosip tuh salah and memalukan org lain..leh korang betolkan..tapi kalo betol lar..diam2 sudahhh..kalau dah tak tahan nak bercerita..find ur best freinds yang leh dipercayai..luahkan..dan seterusnya DIAM! :)

Sebab..selalunya apa yang kita cakap pasal orang lain.. memang akan terjadi kat kita nanti.. baru ko nak menyesal kan.. jadi lar macam CAKAP TAK SERUPA BIKIN LAR LU...!! Ermmm.. tapi ada satu rumor yang CB tak puas hati.. REMY ISHAK CURANG DENGANKU.. Ehhhh..masa bila lak ko nyendeng2 ngan MAYA KARIN nie!jeles lar..nyampah! nak gi tanya dia sendiri ar pasni..huhhh~!

CB lak selalu tgk cermin cenggini..
 Muahahahhahahahahhha...korang jangan nak imagine body aku cenggituh lakkkkkk~! (even dah closed tuh!)

8 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Cik Eliza said...

haha,

manusia tak pernah bersyukur,

=.="

Heidi Shafiq said...

manusia ni mcm2 hal.. :)

Rozuan Ismail said...

nyah org2 jenis cm ni..reti ngumpat je..bg hadiah cermin besar kt dia..tgk dia perfect sgt ke..dok ngumpat org je reti

b a m b a m ' s said...

@Cik Eliza
kan cik eliza..kita lah manusia tuh..heheheh

b a m b a m ' s said...

@Heidi Shafiq
hurmmm..sbb tuh nama dia 'manusia'heheheh

b a m b a m ' s said...

@Rozuan Ismail
yelar pok cek..saya pon kena musahabah diri juga..sbb sy pon kekadang cenggituh..wooooo~

SaYraH WonDerLanD said...

manusia mmg susah nk bersyukur. Ish2. Mmg tension bila kwn selalu komplain pasal paha kerengga mereka. Mereka cakap mereka GEmok. Tapi saya tgk mcm kerengga je T__T . Tak phm betul . Maybe dah gemok betul2 baru mereka nk bersyukur waktu kerengga dlu

b a m b a m ' s said...

@SaYraH WonDerLanD
tau xper kan! fedap jek dengar..huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...