Bambam's Addicted

Korang suka doraemon tak??!!

Teringat time tecik-tecik dulu.. Selalu berebut remote kontrol TV ngan abang-abang sebab nak tengok citer kartun.. espicially biler dah kul 7 ptg tuh kannn! kul 7 jek dah terpacak depan TV.. walaupun pergi main kat taman sebelah jauh nun..yg pasti bila tgk jek jam kul 7..! hahhhh! pecut beskal macam Azizulhasni Awang...!! waaahhhh~! korang tau ker saper Azizulhasni Awang tuh??!hehehe..pelumba basikal negara lar der..tau kan..


Dulu..kul 7 ptg smpi kul 8 mlm kan ada rncgn kartun..even smpi skang pon time tuh still ade rancangan kartun kan?? seingat CB lar kan.. kul 7.00pm - 7.30pm ada citer doraemonnnn!!! Then 7.30pm - 8.00pm ada citer per tah..power rangers ke ape tah..tapi yang pasti doraemon tak leh nak miss!!hahahha.. sampai bergadoh lar ngan abg2 semua..siap kena perli baek punya! "suka betol tengok citer doraemon BODOH nie..bukan masuk exam pon" ehhhhhhh...! leh cite-cita jadi saintis per??!! Dia bantai tengok power rangers leh lak kan..perggghhhh~!

Tapi CB bukan nak citer pasal power rangers..power rangers pon den minat jugak!hahahhaha..tapi peberet doraemon! suka tengok kartun dia..kartun dia simple jek..ngan nobita yang pemalas! sizuka yang chantek.. sinyu yang sengau..giant yang suka membuli..dan doraemon yang bijak..heheheh


Kawan baik doraemon ialah nobita! semua orang tau kan.. 


Tapi CB tak suka Nobita! kuat cengeng! pemalas! asyik nak berharap kat doraemon jek..huhhh~! ini contoh sikap yang tak elok ea kawan2..jangan nak diikot! tapi se-sadis nobita nie..dia setiakawan..dia suka jugak nak menolong kawan-kawan dia..just manja jek lar..kekadang tuh panjang gak akal nak minta peralatan kat doraemon tuh kan!hhehhe

Karektor heroin peberet lak mestilar sizuka kan..ngan doralin adek doraemon..comel jek 2 org nie..hehehhe..macam CB tak??!!muahahhahah.. Doralin yang comel dan sizuka yang selalu nak diskodeng spendernya! LOL.. tak guna betol dak-dak laki nie! hahahha.. Sinyu and Giang korang gi google sendirik ler yek!


Okehhhh!nak citer pasal doraemon!

Doraemon yang gagah!

Doraemon yang suka menggatal ngan kucing betina!

Doraemon yang suka makan kueh dorayaki!!

Doraemon yang suka main-main

Doraemon yang suka penakot ngan tikus! trauma ilang telinga tak abes-abes si doraemon nie!hahahah

Doraemon yang kekadang careless

dan yang paling penting!
Doraemon yang bijak!

heheheheh..comel kan doraemon.. walau apa pon doraemon nie buat..selalu buat CB berimaginasi.. Kalau lar doraemon nie wujud..mesti best kan! nak apa pon minta jek..Kalau betol-betol doraemon ada? apa korang minta??!! jom share ngan CB..! :P

Cik bambam ko nak poket ajaib yang spare jek..hahahha..semuooooo adooo!
Buh-bye!!

nota kaki: perhatian buat FIFI HASRIQ..mak tiri ko nie amek semua icon2 nie kat http://emoticonsbox.com..! and saper2 yang nak icon2 comel yang CB selalu share tuh...ini lar link dia okeh!





2 ratus ribu orang tambah perasa! :):

tomatokering :) said...

teringat membe2 sukak panggil ceq doremon . kekekekek

b a m b a m ' s said...

@tomatokering :) lor..ingat dok panggil niknem hang tuh..kartun tomato-man tuhhh...apa related ngan doraemon lak nie?hhehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...