Bambam's Addicted

Tutorial : Sticky Entry

Merayu bagai minta orang ajarkan macam mana nak buat sticky post tau..hahahha..at last gagahkan juga lar googling tutorial...melambak-lambak sebenarnya..nak tak nak jek kan..jangan jadi malas macam Cik Bambam ek.. :P takper..Cik Bambam rajin ari ni nak share ngan korang yang malas tak ada masa nak googling kan! hahahah..okeh2..no heart feeling lar dey~ T_____T'

Meh CB share ngan korang macam mana..senang yang amat rupanya.. Amat pon tak buat keje senang macam nie.. LOL..! Meh nak tell u step by step..

1-      Mula-mula korang buat jek entry macam bese..then dah siap POST..!ha'ah..POST kan ajek..jangan wisau..then bila korang dah post dia kuar cenggini kan??

2-    Korang klik semula dekat EDIT POST tuh..After a while~ korang scroll down pegi kat POST OPTION tuh..dekat SET DATE AND TIME..Korang set date tuh... DATE SAMPAI BILA KORANG NAK BIARKAN POST TUH MELEKAT-TERLEKAT..okeh..time pula ikot lar nak sampi midnite ker kan.. (prasan tak itu date n time contest Cik Bambam end..!hahaha).. Kat bawah ada sample lagi CB print screen utk korang.. Yer..CB memang rajin...! :P


3-    Then korang publish lar post korang tuh...jeng jeng jeng..tengok balik.. ade SHOW tak kat front page korang? Kalau jadi..Alhamdulillah..tak sia-sia bersengkang mata kul 1 pagi ajar korang nie.. Kalau tak jadi jugak..haishhhh~ korang gi lar google "Tutorial Sticky Post"..berjela-jela kuar nnt.. okeh? :)

4-    Takde dah step..Nak tdo nie.. Z_Z'

nota kaki: sesambil tuh..saper2 teringin nak jawab contest Cik Bambam..siler-silerkan lar.. :P Ada kat sticky post tuh~ lalallalala~

4 ratus ribu orang tambah perasa! :):

The Nurul said...

baru nak printscreen dah siap dah tuto? bagus bagus :D

b a m b a m ' s said...

ahahhaha..aku ingt ko tak sudi nak tunjukkn..hahah..xper..thanks yer! :P ehhh..aku bg ko award tuh..gi semak... :P

The Nurul said...

celah mana award nyer? tak jumpa.

b a m b a m ' s said...

@The Nurul
tak pasan kena tag ler tuh..ehhehe..ini hah..
http://bambam-story.blogspot.com/2010/12/second-award-by-aefa.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...