Bambam's Addicted

Air mata terburai sudahhhhh..

sebab apa air mata aku terburai mlm nie??

sebab aku baru tgk ending citer adamaya..warghhhh~ org len dah leh huhahuha mlm nie..aku lak yg dok sedu sedan nanges mcm hampehhh jek tgk citer nihhhh..huuuu~ >,<

sedih nokkk..aku touching skrip dia..apesal lar skrip dia tetiba sentap ngan aku..huk2..sebab aku baru nk blajar menghargai seseorang kot..erkkk! dalam citer nie..msti smua org dok menyumpah2 c dani tuh kan..tp bg aku..xleh gak nk slhkan dani ngan maya tuh..ini opinion aku je lar ek..korang x agreed ape ku pedulik..hehehhe..base on character lar..cewaaahhh~ mula lar nk kuarkan ilmu teater yg aku blajar time unibersiti dulu2 tuh kannn..menghayati watak kununn~ok2..jom stdy watak2 adamaya...!!

Adam
sumpah!aku rasa semua pelusuk dunia kalo nak cari laki mesti nak cari laki mcm adam kan...giler gentle..caring..dia ikot jek ape bini dia nak..layan bini mcm princess..ohhh..i shuke u~ tp satu jek aku pelik..everything perfect bout him..xde cacat cela kannn??!!dlm idop realiti..agak2nya..ade ker laki mcm nie..aishhhh..

Maya
kalo dari mata laki..ape yg nampak pd maya mesti lar kecantikan dia..yer idokkk..??!dia mmg jenis org yg setia..setia pd dani dan setia pada adam..hahhh..2 org sekaligus ko..amek smua..!!kes dia nk berbalik pada dani lak..kiter pon xleh nk blame dia teros..yelar..just imagine kiter kat tmpt dia..bercinta bagai nak rak ngan bf..tup2..kena paksa kawen ngan org len..padahal kiter ngan bf xde kes ape2...syg bf msti lar lebih kannn..tp ikot logikal..msti kiter nak adam kannn..buat per nk terkinja2 kat dani blk..but in reality..kalo hati dah syg pd yg lain..even betapa baiknya seseorg tuh pd kiter..ade perubahan x dlm keputusan yg kiter buat??!!jwb sendiri lar nokkk..

Dani
aku leh kategori laki nie pencinta agung..!!mmg aku tabik spring kat dani yg kesetiaanya xkn berubah even sedikit pon pd maya..tp malangnya bila nafsu dan sikap pentingkan diri sendiri dah melebihi dr akal dan imannn..gini lar jadinya..akai ada..tapi letak kat lutut..ini mcm lar..tp xleh gak nk slhkan dani..dia hanya pertahankan cinta agung dia..sbb sygkan maya..dia sanggup buat apa saje utk dptkan maya..tp nak buat mcm mana..mmg dia x dpt maya..dah tuan director ckp skrip dia gituhhh..ko jd giler jek endingnya dani oi..ciannn..buat lar dia temu jodoh ngan pempuan lain kerrr..membuktikan kiter diciptakan di dunia ni mmg berpasangan kan..bunga bukan sekuntum..yer idok..

Mika+Jasmin
hahhhh..!!ini peberet aku..hahahha..aku suka sgt dorang kawen ber2..kan dah kata..kiter diciptakan berpasangan..even Jasmin bukan perempuan terbaik bg Dani..tp dia merupakan perempuan terbaik bagi Mika..so jgn lar kiter patah hati lama sgt utk terima cinta baru..sbb kiter tak tahu saper org yg terbaik bg kiter kan..

Shahrom+Sarah
ini pon sama..patah tumboh ilang berganti..even Shahrom dah kematian isteri..Sarah pula x bertemu jodoh ngan Mika..tapi diaorang ditakdirkan untuk bersama jugak akhirnya..happy ending...

Amani
Ehhh..smua org dok cbuk2 comel adik amani tuhh kan..aku pon x terlepas jugak puji kecomelan dia..tp aku pelik..dorang puji amani smpi mcm xde budak lain lg comel..kang nmpk budak lain yg lg comel dr amani..berubah pulakkk..haishhh..aku rasa smua budak comel lar kat dunia nihhh!!

nota kaki: aku selalu pesan kat diri sendiri..kalo kiter sygkan seseorang..and kiter xde jodoh ngan org tuh..kiter ttp kena lepaskan dia pergi..sbb kebahagian dia buat kiter rasa bahagia jugak..tapi hakikatnya..seberapa ramai yg sanggup buat mcm tuh??aku ni ckp kat diri sendiri sbb aku x rasa lg nk lpskan org yg kiter syg utk dia bahagia dgn org lain kannn..tp cuba kena btg idong sendiri..aku rasa..mau kena ~!@#$%^&*()_ 1 kertas kajang then baru kiter cool..heiii..dunia2..

4 ratus ribu orang tambah perasa! :):

wany dianwanie said...

it's all bout adamaya...dis monday dh start cte bru..agak2 leh cipta fenomena mcm adamaya x?

b a m b a m ' s said...

wany: abes dah fever adamaya..pasni kiter tgk season penyakit kronik per lak pasni.. =p

Anonymous said...

erkk..pape pun kisahnya tu la di namakan cerita..hahaa..yg tlh dikarang dan pelakon wajib menjalankan tugas dgn sebaik mungkin..klau bg aku la kan..nak carik ADAM kat dunia realiti ni mmg ssh larr..sebab org kiterr ni ego skit..kalau mat syalleh tuh aku x taw la kan..MAYA lak mgkn melambak kat dlm dunia nih..sebab dr dolu kala mak bapak mmg suka jodoh2kan ank2 mereka..walaupun zaman skg da berubah..hok hk..dah la..penat aku nak type..pape pun mmg layan larr citer ADAMAYA tuh...

b a m b a m ' s said...

hahahaha..betol2..!!!tp jln cerita mmg best..!!diff dr drama melayu yg lain..x abes2 ngan dunia korporat jek..kih3..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...