Bambam's Addicted

Kepercayaan

Pakcik tua ni cakap....





Tittle paling ringkas yg ditulis!even ringkas tp mpunyai maksud yg mendalam..betapa pentingnya sebuah kepercayaan dalam kehidupan seharian kiter kan..tak semestinya dalam relationship tapi kena diambil kira dalam smua aspek..persahabatan..kekeluargaan dan juga kita dengan dunia luar..kite selalu berpesan..jangan mudah percaya dgn org yg tak dikenali kan..tapi..pernah tak kiter terpikir..org yg rapat dgn kiter selama ini pon bermula dgn peranan "insan yg tak dikenali"...??

hahhhh...!!betulkan..(semua dok angguk2 kannn!!)

korang smua selalu share ngan besfren..ngan family..ngan bf/gf..smua korang x pernah kenal dulu kan..tapi dari masa ke semasa..korang akan taruh kepercayaan dekat mereka smua even korang pon x pernah nk kenal dorang smua tuh dulu...so kenapa nak pasang prinsip jgn percaya pd org yg tak dikenali..or kiter paham..kiter cuma mengambil langkah berhati-hati dalam menaruh kepercayaan pada insan-insan di sekeliling..even kiter dlm share sumting ngan family pon x semua story boleh share..(based my own personal life)..org lain x tau lar kan..

tapi..apa yg kadang-kadang menduka-citakan kite adalah kepercayaan yang diberi..bukan kejujuran yg dibalas..iya kannn!!kiter mengharapkan kiter percaya dgn org tuh..kiter pon harapkan dia pon percaya dgn kite dalam satu masa yg sama..kita harapkan kejujuran dr org tuh..dan kiter pon mengharapkan kejujuran juga..inilah dunia..apa yang diminta..apa yg diingini..tak semua akan kita dpt....dan bila kita dah dapat kadang-kadang kita sendiri tak menghargai dan mempersiakannya..peluang yg datang hanya sekali..tp bagi aku..peluang bukan hanya ada sekali..ia ada 2 dan peluang ke-dua itulah peluang yg terakhir..tapi bile kita dah mendapat peluang ke-dua tapi still x appreciate..hahhhh!padan lar ngan muka ngkooo!saper suh x hargai..pastu merayu2 diminta peluang kali ke-3..amboi2...ko ingt ini jualan mega sales ekkkk!even jualan mega sales Y.E.S diadakan 3-4 kali setahun..but the answer is still NO..!

tapi ada pulak syarat-syarat terkecuali mungkin kamu memperolehi peluang ke-3 and so on..jikalau... MEMANG KAMU DAH TERSURAT DAN DITAKDIRKAN SEDEMIKAN RUPA..hahahah..hanya insan terpilih saja yg layak..tapi adakah kamu begitu pasti yg kamu ini adalah insan terpilih?kalau pasti xper lar..tapi bagi yg sure tak sure tuhh..hah..!over-konfiden bagai tuhh..dpt 3rd or 4th chance...sekali..ternyata kamu bukan insan terpilih..hahhhh!tak ke haruuuu!aku x cakap per lar..aku just wish PADAN MUKA jek lar..hahahahha..jahat nauzubillah org mcm nie kannn!!

tak...tak..aku just wish..jgn risau..sebab akan ade peluang pertama dan kedua bg kamu lagi..tp utk org lain pulak.. =) so..dont worry..b happy..mmg pisang x berbuah 2x...tapi mangga dpn umah aku berbuah byk2 kali..dan ia masak ranum manis rasanya..kan lagi elok dr pisang yg berbuah sekali tapi bila dimakan rupanya ia pisang muda yg pahit..ngeeeee~

so..aku selalu remind kat diri aku sendiri..jgn risau Aida..kamu dah berusaha mendapatkan yg terbaik bg kamu..tp Allah s.w.t tuh lg tau yg mana terbaik buat kamu..
n_n


Chow Bedahhhhhh~

4 ratus ribu orang tambah perasa! :):

_ziela_ said...

aku suka paragraph yg last skali dlm post kamu kali ini..sekian terima kasih..

hahahhaa..

b a m b a m ' s said...

yg mana?chow bedah ker?wakakakaka..

Natasha Roziana said...

hamboi2 ko semah...sejak kebelakangan ni suka sgt kua kan ayat2 yg berbisa..ni yg buat i...erk..apa ek??xde pape la..anyway..wish u all da best in your life bebeh!!!ku di sisi mu..cewah~~~

b a m b a m ' s said...

ahhahaha...ishhh..bukan related ngan kamu lar..mcm yg aku selalu ckp..saper mkn petai kentut dia lar busuk bau petai...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...