Bambam's Addicted

Salah book tiket flight!

Cerita ini cerita seminggu yang lepas..

...

 
Alkisahnya... kakak kandung CB baru sahaja melahirkan anak ke-5 beliau.. 5 dah anak dia wehhh! memang advance dari adik beradik yang lain.. katanya ini anak bongsu kot.. hhahahahha.. pic rasmi belom ada.. yang ada..dalam simpanan henpon.. baby boy.. D.O.B 26 Mac 2012.. same birthday with arwah atoknya iaitu arwah ayah CB.. :') Pandai betol kakak daku pilih tarikh.. anak sulong dia pon 26 Mac jugak weh!! pheewwwww~!!

So, my mother suruh lar kita beli tiket flight.. tak naik bas.. eksen eh.. tapi daku pon tak suka mak balik naik bas.. more safety naik aeroplane evendo tix a bit expensive compared than bus.. jadi, CB book lar tix.. Gerak 27 Mac malam and balik 8 Apr. Dah lar minta kawan yang book kan sebab my debit card ada problem lak.. hurmmm.. balik rumah bagi lar mak.. adik pon tengok sekali.. sekali adek den jerit..

Sis: Weeehhh.. apesal kau beli tiket balik mak 8 Apr??

Me: Betul lar.. mak kan nak balik ari Ahad..

Sis: Hari Ahad nie..! bukan Ahad depannn!!

Me: OMG!!! (okeh ni exaggerate sangat!)

Haaaaaa.. gituh lar kekdahnya kalau buat multitask dekat opis.. sambil buat kerja.. sambil uruskan tiket mak.. sambil uruskan business lagi.. (cewahhh..bisnes u olls).. sambil main games! hua hua hua.. dapatlar penawar salah beli tiket! So extend lar seminggu omak den kat Kelate nun.. tinggal lar kami anak dara di rumah tanpa penjagaan rapi dari emak.. hua hua hua.. padan lar muka saya..

Nak minta tukar tak boleh pulak sebab dah buat web check in.. BUT kalau tak check in lagi.. korang boleh tukar date tau.. just tambah different price tiket tuh jek.. tapi ni dah check in tak boleh lar tukar.. kakak daku yang berpantang dekat KB tuh seronok giler lar sebab daku salah beli tiket so mak boleh duduk lama-lama dengan dia.. UNFORTUNATELY abang n kakak iparku yang hilang haluan hidup kejap sebab The Nanny anak2 dia bercuti.. Alaaar.. sekali-sekala jek pon.. and 10 hari jek.. apa lar nak pening kepala sangat.. tak yah nak kecoh-kecoh lar.. orang lain pon gituh gak kannnn.. =.='

Omak den lak? dia pon seronok weh... dia mula-mula call kata serba salah.. but at last dia kata.. tak apa lar.. mak pon nak dok sini lama-lama.. hahahahahha.. so i made a HAPPY MISTAKE! Boleh pulak kan? huhuhu.. Memang benarlah.. something happen mesti ada reason dan hikmahnya.. so kita tak payah lar nak mengeluh lebih.. walaupun daku hilang arah kejap mak tak ada.. means.. pagi tak ada orang nak kejut.. tapi ok jek..tak pernah lak miss kerja.. makan minum.. kot rajin kita masak.. kot malas kita beli.. tapi sepanjang waktu ni beli ajek lar.. ahhaha.. tak kose ai nak masak weekdays for 2 person.. buang tenaga jek..hehehe.. Cuci baju lak selang 3 hari.. baju kotor tak banyak.. kemas rumah pon seminggu sekali.. time weekends jek.. keh keh keh..

So, everything happen with a reason.. Ada positif and ada negatif.. time macam ni lar kita baru nak hargai emak bila tak ada kan.. tak ada lah manjang nak dalam keadaan selesa selalu eh!

 

2 ratus ribu orang tambah perasa! :):

dwaty said...

janji semua org bahagia... hehehe

shiema sufian said...

Syioknyaaaa, naik flight. kadang kadang kesilapa tu embawa kita ke jalan yang betul (:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...