Bambam's Addicted

Taman Tasik Titiwangsa | Bubur berlauk Kampung Baru

Isnin, 6 Feb 2012... 


Saja berjalan petang-petang ke Taman Tasik Titiwangsa.. rasa macam dah berkurun tak pergi sana.. bila last pergi sana pon dah tak boleh recall.. Jadi pergi lar CB, abang, kakak2 ipar.. adik.. emak and my niece n nephew.. takde lar terperap dalam rumah masing-masung during holiday nie kan.. boleh gila jadinya..huhuhu

Gerak lepas Asar.. so agak lambat lar sampai sana.. nak cari parking lagi.. pehhhh~!! jenuh dibuatnya.. dah pukul 6.30 ptg baru menapak ke Taman.. Nasib baik lar abg long n wife dah pergi awal-awal bawa budak-budak.. tinggal lar CB, mak, adik and sis in law with twins yang belum kunjung tiba.. bila jumpa budak-budak nie.. dah tak ketentuan hala macam ayam terlepas dari reban! keh keh keh..

Emak dan menantu2 perempuannya~

Budak-budak berlari tak cukup tanah..

Ini budak aaarrr~!! suka buat muka macam tuh! hahahaha!

Evendo tangkap pic ngan wan.. lepas tangkap gambar baru dia tersengih! hadoi~

Bila Addriel dah take over stroller abang Ayish.. Abang ayish kasi lepas jalan..

Kakak Addlea lak kena dukung.. stroller tak cukup..

Percubaan mencium Addlea by Ayish.. takmo addlea nengok..hahahhaha

Bawa hati lara.. cinta ditolak..kah kah kah.. 

Duduk lepak dengan kakak Fiqah and Kak Dina.. makan bahulu..

Berpiknik lar kami di sini sebentar..

Pergi ramai-ramai ngan budak-budak ni memang seronok.. walaupon bukan jauh mana.. heheheh
 Last but not least.. muka tuan belog..

With twins mucuk-mucukkkk..
Oh yaaa.. gambar time makan bubur berlauk Kampung Baru tuh takde lar teman tangkap.. cuma nak share jek ngan korang.. CB ni sampai sesat-sesat cari bubur berlauk kat Kampung baru tuh.. dah lar parking terhad! kete banyak! orang ramai! nak masuk kedai makan pon kena beratur.. lucky lar kita orang dapat meja taw.. meja semuaaaaa penuh!

But at last.. bila dah kenyang makan.. CB ngan emak pon cakap.. Apa yang sedap sangat? Bese jek pon.. aahhahaha.. bersusah payah ke sana ke main.. baik makan steak ngan steakhouse Kampung Baru tuh.. dah lar daku kempunan nak makan steak kat sana.. keh keh keh.. Overall.. takde yang hebat sangat pon ngan Bubur Berlauk Kampung Baru tuh.. ehhehe.. tapi dah sampai sekali.. takde lar daku nak jakun next time.. 

Next pit stop! Steak @ Steakhouse Kampung Baru yang dikatakan heaven sangat tuh lak nak pergi rasa.. Haaaaa.. heaven lar sangat! at last sama jek macam bubur berlauk ni jek gamaknya.. hehehe


13 ratus ribu orang tambah perasa! :):

eB ezrin said...

comel2nyer drg. grrrrrrrrr aum aum :)

ejulz said...

waaa.. seronok..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hehe.. bile lak rasenye CB nak bawak2 anak2 CB sendiri cm ni ek.. hehe

diana said...

makna nya tak seindah kabar la ..kan???tapi rasanya kalau bubur berlauk rasa memang biasa2 je..setakat ni akak makan memang semua rasanya sama je.yang beza bahan nya banayk dengan sikit je..ehheeh

Cik Bambam said...

@eB ezrin
achik dia pon comel jugak per..aumm~~ hahaha

Cik Bambam said...

@ejulz
seronok sgt! :P

Cik Bambam said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine
anak buah pon anak sendiri jugak top.. kekekekeke..

InsyaAllah..aminnnn.. biar dipertemukan jodoh cepat2 eh.. :D

Cik Bambam said...

@diana
ha'ah kot... the bubur dia plain jek.. xde rencah mana pon..huhuhu

~diAhOntHeblOg~ said...

kitorg pon ptg2 tu mcm nk ke sana..seb bek xg..kalo xjumpe lg CB..(mcm xnak jumpe lg je ayat) ahahhahahaha...

cikjaja said...

aku rasa steak yg kat steakhouse tu mcm biasa je...tapi kakak2 aku mmg suke ke sana kot...diorg kate best..xtawla tang mana...hehehehe...taste lain2 kot...ehhh..moh le kite pegi...u n i...hehehee

dwaty said...

saya tak pernah lagi gi 3T tu... teringin gak... sapela yang sudi bawa saya... huhuhu

AYuNG said...

waaa...dh ramai rupanya anak2 buah ko....=)

Nana said...

mmg pon klw g makan kg baru berpusing bape kali round pon tak tau nak carik parking tu je yang plg xsuka
tp suke g makan kt sana sebab banyak choice & sedap2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...