Bambam's Addicted

Lunch with colleague @ Hailam Kopitiam

Ini CNY punya cerita.. sekarang baru nak share dekat sini.. hua hua hua.. apesal tak tunggu Raya Haji Tahun depan jek Cik Bambam kan? heeeee~ Okeh-okehhh!! Alkisahnya... kita orang every year bila dah bonus akan buat makan-makan dekat luar.. makan ramai-ramai.. ini turn Exec2 lak belanja.. Non-Exec ari tuh wat masak-masak bawa dekat opis.. kemain sodappp~!! huuuu~

Yang kami para exec nie sepakat nak gi makan kat Hailam Kopitiam jek.. dah order siap-siap kat opis.. kang sampai sana terus hidang dan makan.. jimat masa.. dah lar lunch break sejam jek.. huhuhu.. Meh lar kenal-kenal ngan my colleague kot-kot ada sedara-mara korang dan cuci mata menu yang kita orang order kannnn...


Carol with Mango Ice-Blended kot.. Ini Accountant company..

Ini pula Jessy IT Officer yang dok potong internet daku! hahahahha..

Ini Sophia.. dia dok depan mejo den.. sayang dia ni.. penjaga petty cash duit OT den nie..ahhaha

Ini lak Kak Nori owner blog LetGoNovel tuhhhh.. (Hai Kak Nori.. mesti baca entry ni sekali kan??!! ahhha)

Ini lak Kak Ana.. akak ni paling lama kerja ngan company.. cuma tak naik pangkat jadi share holders jek lagi! hua hua hua

Belah kiri tuh Kak Aida.. Belah kanan lak Aziemah..

Ini gadis comel yang tak berapa nak ayu.. -sekian-

Ini lak satu-satunya staff malay lelaki yang ada kat dept merangkap Office boy.. =.='  (So jangan harap lar daku nak menggatai kat opis or cuci2 mate eh.. ehhehe)

Ini lak Jess yang havoc dan vogue de vass~ jaga makan beb.. makan bihun sup jek!

Lupa lak nak tunjuk makanan si Carol nie tadi.. heee~

Ini dessert ai Puding Coklat.. bese jek rasaaaa.. orang lain takde pon dessert2 ni.. daku selamba jek nak order! hahaha

Ini pulak air ai... Mocha special.. memang mantoppp lar air dia nieee! sampai nak meletop minum!

Ini lak air Kak Nori.. Sour Plum.. pon sedapppppppppp jugakkk!

Ini Strawberry Ice-blended..

Ini dessert Kak Ana.. kuih sagu bersantan..

Other's menu..
Masa ni tak cukup all staff department.. ada yang MC la.. ada yang keluar lar.. Department kita kecik jek compared ngan company lain.. tapi kalau dalam building company.. kita orang yang paling ramai... so far dah nak masuk 3 tahun kerja dekat sini.. Alhamdulillah staff baik-baik ajek.. adat lar bekerja dalam organisasi ada yang terkurang kan.. tapi as long tak menggugat keseluruhan ketenteraman daku.. ai okeh jek.. cuma bos.. kalau naik gaji lagi.. lagi okeh bosss!! hahahahahhahah..


All Chinese ni semua EXEC!! CB ngan Kak Aida jek exec Malay.. yang lain semua Non-Exec.. so diskriminasi dari pihak top management tuh kekadang dapat gak lar tempias kat kami kaum Bumiputera ni kan.. =') Tapi no hal lar! kami kuattt!! *tetiba*

Tak cukup lagi 3 orang..

CB suka jek kawan ngan chinese nie.. kekadang dorang lagi okeh dari certain kaum kita sendiri.. :)
Celoteh Cik Bambam: Opismate korang okeh? or kawan kuliah korang okeh ker? ehhehehe

10 ratus ribu orang tambah perasa! :):

~diAhOntHeblOg~ said...

aah mmg pon..dorg ok..sbb dorg kutuk kite gune bahasa dorg..so kite xpaham..hahahahahah

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

gadis gomel tu mkn chicken chop eii..dapnyer

AYuNG said...

eh2...hailam kopitiam nilai kek mano eh? hehe~~

eB ezrin said...

maner gambar i?
oh i x der yer?
hu3

cikjaja said...

opismate aku semua laki...aku sorang je pompuan...ermmm..dikelilingi kumbang2 yang ntahpape...hahahaha...tapi so far ok je..walau selalu kene buli...hahaaha

Aziela said...

akak pon komain banyakkk lagi entry tertunggak...daripada CNY jugak...

the puffy clouds said...

eh sedapnya...terus rasa lapar~
kat mana ni ya?

BTW, suka bag x?

Bags!Bags!Bags!Bags!Bags!Bags!Bags!Bags!Bags!Bags!Bags!Bags!Bags!Bags!Bags!

Feel free to visit us at

http://thepuffyclouds.blogspot.com

or find us on FB : The Puffy Clouds

all item below RM 50 ^.^

Ct Aja said...

nak berkenalan dgn gadis comel tu boleh??hihihi

nanakimie said...

sedapnya nengok menu2 dia....kat mana ye hailam kopitiam ni?hee...nana xpernah pergi kopitiam n sewaktu dengannya:)

nazirah said...

wah makan besar ok.. jeles2 hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...