Bambam's Addicted

Ehhh budak nie!!

Semalam teman emak pergi Giant Nilai beli barang dapur sikit.. Then bila dah habis beli tuh.. Dah jadi macam kewajipan CB la pulak nak beli ari Cool Blog tuh.. heeeee~ Sekali.. ada lar 2 customer perempuan nie dengan worker kedai Cool Blog ni berborak yang juga perempuan.. Dorang tengah berborak pasal satu gambar wanted yang dilekatkan dekat kedai nie..


Cust 1: Ehhhh.. bak sini biar aku tengok sikit muka budak nie..

Hekk elehhh!!
Cust 2: Muka macam jiran sebelah umah akuuu!!

Cust 1: Hahahha.. suka hati engkau.. tengok sikit umur berapa?

Cust 2: 25 tahun dahh.. muka pon macam muka dah kahwin!!

Worker : Haaa.. macam mana tahu dah kahwin? kot dan je kan!

Cust 1: Perggghhh.. dah lar budak Johor! memalukan aku jek yang orang Johor nie!!! Nasib baik budak Skudai.. Aku budak JB..

Cust 2: Apesal dia nie kak???

Worker: Dia ex-supervisor kita orang. Kena tuduhan mencuri. So ni notis pemberitahuan dia dah tak kerja dekat sini lagi..

Cust 1: Huhhh!! muka pon macam apa! muka macam MAK BAPAK TAK AJAR!

Aku??

Aku pandang jeling mata jek dak dua orang nie.. sebab apa??

Pertama!
Yer ex-supervisor tuh salah sebab mencuri.. wa tarak hal ngan supervisor tuh sebab dia tak curi duit aku lar kan.. yang aku jelek pandang tuh.. minah dua orang nie.. wahhhh!! gila lar korang.. sorang tak bertudung.. sorang bertudung.. wa tarak heran lar lu punya aurat.. lu punya suka kan.. yang wa heran sekarang nie..

APASAL LAR LU SALAHKAN MAK BAPAK BUDAK TUH ATAS KESALAHAN YANG ANAK DIA LAKUKAN? KAU INGAT NAK EH MAK BAPAK TENGOK ANAK DIA MENCURI OR BUAT SALAH MACAM TUH..

skang nie wa macam nak cakap je lu olang..

OHHHH.. MAK BAPAK LU TAK AJAR LU ORANG BEHAVE SIKIT DEPAN ORANG EH.. TERJERIT-JERIT DEPAN KEDAI TUH NAK BAGI TAHU LAR LU ORANG BAIK TAK MENCURI THEN DOK KUTUK-KUTUK ORANG LAIN KUAT-KUAT MACAM TUH!! 

Ehhh.. skang aku lak free-free kutuk lu olang kat belog gua.. memang langsi lar lu olang!

Okehhh.. there's not the point I want to highlight now lar kan.. yang CB heran tuh.. apesal eh.. atas kesalahan anak-anak ni.. mak bapak yang disalahkan.. lebih-lebih lagi anak-anak yang dah besar panjang or yang dah akil baligh nie.. perlu ker kita nak blame parents orang tuh atas kesalahan yang anak tuh lakukan.. lain lar kalau budak-budak kecik.. budak-budak yang tak reti nak kenal mana betol and mana salah.. bukan budak yang dah besar panjang yang dah leh kahwin nie!!

Come on lar! tak ada parents nak anak dia jadi macam tuh lar! Dengar yer.. awak-awak yang dah besar panjang.. awak buat salah.. awak tanggung sendiri.. jangan nak salahkan parents and kata dorang tak ajar.. EVENDO ada aje parents yang WRONGLY EDUCATED their kids.. Okeh fine it's their own MISTAKES.. Tapi awak ada akal dan hati untuk tahu apa yang salah dan apa yang tidak kan??!!!

Used your head! 


Agreed? LIKE lar.. tak susah pon.. ^^,

3 ratus ribu orang tambah perasa! :):

~diAhOntHeblOg~ said...

yg wa hangin skang ni..wa kn nk beli air..pahal lu olang membebel..nk meniaga ke nk borak! hahahaha

Cik Bambam said...

@~diAhOntHeblOg~
hahahaha..betul tuhh!! wa punya air tak dibuatnya.. lu sembang kencang jek kan! air gua lu tak buat! hahahaha

eB ezrin said...

main mak bapak x leh trimer lar...
kalo mak bapak ustaz pn, anak blom tentu warak. kalo mak bapak cam setan pn, anak mungkin ahli masjid kan? hmmmmmm :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...