Bambam's Addicted

Pengkritik memang sukar terima kritikan!

Bak kata omak den.. kot tak nak orang buat jahat kek kito.. kito ni janganlah buek jahat kek orang lain.. 

Bak kato omak den laie.. kot tak nak menangis.. jangan bergurau lebih..

Kato omak den laie.. eehhhh tak.. bak kato den...

KALAU TAK NAK TERIMA KRITIKAN... JANGAN SIBUK-SIBUK NAK BUAT KRITIKAN BERBISA DEKAT ORANG LAIN.. KALAU DAPAT TERIMA KRITIKAN DENGAN HATI TERBUKA.. IT'S OKEH.. INI KALAU BILA DIKRITIK.. MULA LAR MACAM CACING KEPANASAN!

Pity on Adlin Aman Ramli.. and pity to Dato' Chef Wan.. pity to Johan Raja Lawak and pity to Kak Ogy Ahmad Daud..

Korang leh nampak kan dua situasi dalam adegan perang tulisan antara Kak Ogy VS Johan dan Adlin VS Dato' Chef Wan?? siyes lar Adlin tak lawak last Friday tuh.. puas daku cari point nak gelak.. tapi tak jumpa lawaknya.. kekadang hal buat lawak nie.. kekadang ia jadi jokes.. kekadang ia jadi hal sensitif.. macam..

Kekadang hal peribadi sukar untuk dijadikan bahan lawak sebab ia akan jadi kes mengejek atau menghina.. melainkan berlawak dengan orang yang memang jenis hati kayu yang memang tak ada perasaan.. It's okeh... Ni berlawak ngan orang komedian tapi angin memang tak baik nak terima komedi tuh.. i see u at the court lar kan selalunya..

Pastu kot sorang jek kritik ko macam tuh.. memang lar ko boleh argue.. TAPI kalau dah beratus orang same situation macam pngkritik jugak.. haaaa.. tadah jek telinga baiki kesilapan.. jangan nak ego sangat nak kata kau betol.. or kalau memang tak betul.. ko tetapkan pendirian ko dengan cara yang betol lar.. tak payah lar nak kondem orang lain pulak eh.. lagi lar nampak kebodohan sendiri nanti..  

Bagi pengkritik lak.. kena lar memang 'pakar' dalam bidang yang dikritik.. as a viewer and a judge.. lain kot.. view dorang berlainan.. macam mana nak kritik benda yang memang luar kemahiran kita? Bagi CB lar.. Chef Wan kritik peserta Maharaja Lawak Mega tuh as a Hakim dari mata penonton.. bukan dari hakim di mata great comedian.. dah masuk contest.. kena lar pikat hati pengundi la ek? bukan nak keluarkan segala teori lawak yang kau pernah belajar.. if it;s funny just proceed. Kalau dah tahu tak kelakar.. sendiri kena ingat lar eh..

Dah selalunya pandai kritik kat orang lain.. so kena lar PANDAI terima kritikan jugak an..??!!

Celoteh Cik Bambam: Tah apa-apa lar artis nie.. nasib baik ai tak jadi artis.. binasa dunia hiburan gamaknya! ahhahahahahhaha


6 ratus ribu orang tambah perasa! :):

eB ezrin said...

betol la kan? kalo kiter x kritik, org len sebok gaks nk carik isu camner cb? hu3

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

seb bek die keluar.. haha.. tu la pasal, mase kritik org xingat dunia kan.... dh kena batang idung sendiri baru rasa :)

Lelaki Ini said...

setuju!
kalau suka kritik owg..
kalau kena la ready dikritik jugak!

Makbed said...

sy mmg pengkritik tegar... dan mmg suka dikritik. tapi mmg tak tgk raja lawok. (apaaa kena mengena ni?)

Arol Mubin said...

Hai kak Aida, nak autograf boleh? Tiba2. Haha! :D Itulah pasal, bila kritik orang bukan main lagi pung pang pung pang! Bila dikritik, tahu pulak melatah sekampung. Dunia hiburan, sensasi dan penuh kontroversi. Hihi!

amiey lee said...

itu cb..nyampah plak tgk drama swasta mcm ni..heee... puas jugak cari apa nak gelak tapi tk leh..yg boleh masa syok, boboi n osbon je..yang lain akak bosan g dapur masakkk lagi bagus

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...