Bambam's Addicted

Assignment berbayar..

Alkisahnya... nak tanya pada para pelajar nie.. or bekas pelajar.. pernah tak korang upah orang lain buat assignment korang? den tanyo yoooo.. coz den ni tengah ada problem nie.. ada kawan minta tolong buatkan assignment kakak dia.. bukan tak nak buat.. tapi.. macam nie cerita asal dia..

Kawan CB cerita.. dia kata kakak dia kena buatan orang.. akak dia study lagi.. dah last semester or dah nak habis macam tuh lar.. tapi ada satu tesis/ssignment lagi tak hantar.. masalahnya..kakak dia kena buatan orang sampai hilang ingatan.. dia tak ingat apa-apa pon.. apa lar manusia ni suka lar guna sihir nak khianat orang kan! tak maju langsung! huhu..

Kawan CB cakap.. dia minta tolong CB buatkan tesis tuh.. dia kata pasal nak kena analyze system.. system semua dah buat.. cuma belum buat report lar kiranya nie... siap nak bagi buku rujukan dan upah untuk ai.. sebenarnya serba salah.. macam tak jujur lar aku rasa walaupun reason dia amatlah kukuh untuk diterima.. and CB kata.. bagi CB tengok system tuh dulu.. or any guideline untuk kita proceed to next process kan..

InsyaAllah kalau nak review system ni.. tak ada masalah.. coz study dulu pon memang CB amek course analisis system.. cuma sekarang kerja jek tak aplikasi mende alah nie.. masalah yang di hadapi sekarang nie.. nak kena letak minyak dekat kepala otak yang berkarat nie.. nak masuk 4 tahun kot aku tinggalkan analisis sistem nie.. hadoi..

Korang rasa? patut ke CB terima? betul ker kakak dia sakit..? betol kot eh.. bila terdengar ada upah tuh.. gluppp... tak tahu lar dia bagi berapa kan.. but at least leh lar buat belanja nak gi Sabah nanti.. yer dak??!!

Celoteh Cik Bambam: Dulu time study.. pernah gaduh-gaduh buat assignment.. hahahahahah.. real gadoh punya lar...! saper suruh buat kerja cincai kan.. dapat group ngan aku.. makan hati laaaaa..!

5 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Lelaki Ini said...

tak pernah lah ..
hehehehe
sebab boleh buat sndiri!
hehehe

Ila said...

hmm,serba saalh gak kan..cuba make sure akak dia betul2 sakit..maybe lepas tu boleh pertimbangkan

diLot said...

final thesis ke?? wahhhh mau rm 300 - 600 ke seribu tu.. wahhh $$$$$.. hahaha

maybe family die leh mintak extend kot kan kat sekolah die..

nazirah said...

wah tak pernah taw pasal yg upah2 assigmnent ni dulu pun masa study takde kes cmni lgi CB.. tp takpela dpt gak tmbh duet kocek kan ngeee

shandye. said...

a friend of a friend of mine, an international student... dia ada upah someone utk siapkan academic essay dia. mmg impressive cuz that person yg dia hire boleh siapkan within 48 hours. but then again... bg aku, klu ko sanggup laburkan sejumlah wang utk upah org siapkan assignment ko... abes apa je kredibiliti dan integriti ko sebagai seorang student? ye tak? i mean.... mcm aku... aku tetap struggle nk siapkan assignment aku (walaupun kadang2 tu rasa macam tertimbus gak ar...) sbb at the end of the day, bila ko dapat balik essay (or report or whatever-lah) ko balik dr lecturer dan tgk markings dan feedback dr diorang... ko akan puas hati cuz ko taw itu ialah benda yg ko kerja keras utk siapkan... tak gittew?

waa... panjang plak aku bebel... #tibajahh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...