Bambam's Addicted

Raya di bandar..

Orang lain sedih-sedih tak dapat beraya bersama family.. semua pakat nak balik kampong.. kang ada yang nangis sedu-sedan macam anak buah CB kat Ireland nunnnn.. apa lar makan ek.. ekkeke... cian kau Nasrah.. nak buek camano.. nak jadi doktor kena berkorban banyak lar.. baru kena tema AidilAdha.. ngehehehe... 

Itu kisah orang di perantauan.. orang yang takde kampong sangat mcm den nie kan.. umah dah sah-sah kat Bandar.. Kampung lak kek N9 yang dah tak berpenghuni.. Kelantan pon tak balik.. Surau kat umah pon tak happening.. Penuh ngan foreigners jek.. Mat Bangla dan Mat Indo.. Nasib baik dorang ada.. sebab tadi kat surau lembu sekor terlepas tak nak berkorban.. Habis semua mat bangla dok kejar lembu.. kah3..

Nothing happening beraya di bandar.. lebih-lebih lari Raya Haji nie.. bukan orang nak pergi ziarah rumah ke rumah sangat macam Raya Puasa kan.. just prepare all raya dishes untuk sendiri makan.. dah habis breakfast.. duduk depan TV tengok cerita all-day-long sampai pukul 2.. Dah mati kutu masing-masing tak reti nak buat apa!

At last. CB and my sista.. keluar pergi redeem coupon Manhanttan Fish Market yang hari tuh.. Lepak kat Alamanda.. Tengok cerita In Time lakonan Justin Timberlake which is has awesome story line! Then balik before Maghrib.. mandi.. mengadap laptop.. tengok info cenel kot-kot ada cerita best lak malam nie.. nothing great at all..!! Siblings lak.. just left me, adik, and my 3rd brother.. Abang-abang and Kakak semua raya umah mentua yang menjadikan rumah kami beraya kali ni sunyi dengan gelak ketawa anak-anak buah yang selalunya meriuhkan suasana tuh.. huhuhuhuu

Moral of the story

Kalau dah kahwin.. anak biar ramai.. so esok lusa umah tak sunyi.. Kampung pula jangan dibiarkan sepi.. Jiran tetangga pula kena lar bertegur sape.. Sila lar anggap foreigner as ur sedara jugak supaya tak sunyi! kah kah kah.. tak kose mak.. =.='

Ehhh..!! Salam AidilAdha korang.. Mohon maaf dan ampun yer.. =)

6 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Raisya Haris said...

Samalah. T_T Bukan semua family balik kampung pun, sunyi je.

EZAN IDMA said...

same la kite cik bambam :) kite pon raye kat umh je skrg :) tu la kene la slalu balik kmpung. pasl ank tu rasenye boleh ke ek nak branak bnyk2. kehkehkeh

AYuNG said...

betul2...
nti bia ada anak ramai2 kan, penghilang kesunyian...hehe:)

Cik Bambam said...

@Raisya Haris
kannn.. kalau adik beradik sikit.. lg rasa sunyi... :(

Cik Bambam said...

@EZAN IDMA
haishhh.. selagi produktif.. ko beranak je lar ezan! hahahaha

Cik Bambam said...

@AYuNG
tuh kalau smua raya umh sndiri.. kot turn raya umah mentua.. nganga mulut jek lar.. hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...