Bambam's Addicted

Apa persamaan sukan bola sepak dan perlumbaan motokar?

Kita nie.. orang perempuan.. bukan suka sangat tengok bola.. dorang lebih suka tengok player bola sebenarnya..Kalau team Malaysia especially team Malaysia yang gigih bermaim malam tadi, player bawah umur 23 tahun macam Khairul Fahmi Che Mat... Muslim.. Izzat.. dan hero Harimau Muda terbaru Shahrul Azwari kan! Hahhahaha.. Itu antara penyeri dalam suka bola sepak... sama seperti menonton perlumbaan lumba motor atau kereta iaitu orang lelaki lebih tertumpu kepada "Gadis Berpayung"..!!kah kah kah


* Tajuk tuh mukadimah cerita jek.. teeheee~

Ini nak cerita match malam tadi antara Malaysia (Harimau Muda Malaya) menentang Indonesia (Garuda Muda) or abang ai dah tukar nama Garuda Muda kepada burung pipit..! kekekekek.. Mesti lar semangat juang dan rasa cinta kepada negara sangat membara malam tadi.. Well, both team are playing damn great! Syabas buat kedua-dua team.. 

Tahniah buat team Malaysia yang berjaya menumpaskan Indonesia 1-0 dan tahniah juga kepada team Indonesia kerana berjaya kalah berjuang habis-habisan untuk menang di tempat sendiri. Dorang lagi nak menang compared dari kita kan! Yelar.. ada penyokong sendiri.. Penonton umpama lautan merah! Penyokong Malaysia semua tah ke mana dalam stadium tuh ek.. Masing-masing semua depan TV coz jauh nak pergi or sebab penyokong Malaysia dekat sana takut nak pergi stadium? :P

Point yang saya nak petik hasil daripadan menonton perlawanan malam tadi
  • Padang bola dorang macam padang bola dekat kampung! Tak betolkan before Sukan Sea ker? Habis peluang penyerang Malaysia nak score goal and lutut KFCM injured coz tergelincir.. =.='
  • Pemain Indonesia memang banyak macam Negro kan.. itu mesti dari belah Timor Leste.. hehehehe.. sampai omak den tanya.. ada pemain import ek? haha!
  • Separuh masa kedua.. pemain Indonesia banyak bertindak ganas kerana begitu taksub nak menyamakan kedudukan.. 
  • Apek dan Izzat tergelincir.. ada yang make jokes kata itu kena sumpahan Dukun Indonesia! LOL!
  • Tak puas hati coach Malaysia kena buang padang sebab dikatakan sibuk nak bagi advice kat anak-anak buah dia.. Hello.. dorang dengar ek? hahaha.. 
  • Anak buah seorang penyokong Malaysia membuat pertuduhan menyuruh makciknya juga keluar padang coz bising macam coach Malaysia jugak.. Adrenalin terlampau! (ai lar tuh.. kah kah kah)
  • Dah tak ada.. itu jek macam nak BOLD kan pasal match semalam..

Match lepas nie.. menang atau kalah.. Penyokong Malaysia akan tetap sokong.. Jangan nak kondem-kondem ek.. Mungkin semalam rezeki kita untuk menang.. match yang lain kita tahu.. Kun Fa Ya Kun!! :D

Ehhh.. PM.. Cuti tak dak eh?? ^^,

4 ratus ribu orang tambah perasa! :):

cik ika said...

shuke shafiee saliee..heheheh

eB ezrin said...

x cuti la. hik3

Ila said...

amboi cik bam,nak cuti tunggu malaysia menang sukan asia ke...heheeh..apaperpun,tahniah malaysia...mesti suka awek apek tu...hahaha

Ct Aja said...

setuju!!!! geram jek tgk smlm..hiihihi...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...