Bambam's Addicted

Itu dibakar.. yang itu pula dipijak!

Macam-macam versi story pasal sekeping gambar di bawah nie..


Mana satu yang benar?
Evendo ai penyokong Negeri Sembilan.. bukan bermakna saya berpihak untuk menegakkan kenyataan penyokong N9 yang lain bahawasanya gambar ini diambil kerana penyokong N9 tersebut telah dipijak oleh segerombolan penyokong Terengganu yang melalui kawasan itu.. (tak tahu menerima kekalahan betol lar.. ko pergi pijak pemain Terengganu sebab kalah lar weh!dorang yang main..)

Manakala kenyataan penyokong Terengganu pula bahawa.. penyokong N9 ini dibelasah kerana beliau membakar bendera Negeri Terengganu! (Heyyyy~!! It's rude okeh to burn other's flag!) BUT honestly it's not a way to make ur own decision and take an action by urself! Giler korang... yang bakar bendera sorang.. but yang mengamok and belasah orang tuh berpuluh-puluh orang.. yelar.. memang orang tuh salah.. apa kau takde akal nak pukul orang macam tuh?then apa orang bakar bendera tuh dah tak ada kerja pergi bakar bendera negeri orang macam tuh!!

TAPI yang kita ni cukup berakal.. TAK AKAN BUAT MACAM TUH KOT.. Penyokong negeri beradat tak akan BAKAR bendera negeri lain dan penyokong negeri Terengganu yang memang penuh ngan adat ketimuran TAK AKAN SERBA SERBI PUKUL ORANG MACAM tuh.. Jangan lar berkelakuan seperti berTuhankan syaitan nak buat manusia lain macam tuh.. kot yer marah.. korang pergi balas dendam dengan match akan datang sebagai pembakar semangat untuk rampas balik Piala Malaysia tuh!

Picture's trick!
Kesimpulannya! Jangan cepat terpengaruh dengan berita anasir luar.. Kaji dulu yang mana betol and yang mana salah.. jangan sibuk nak berlagakan orang sampai gaduh-gaduh nie.. tak elok! The truth is??!! Kita tak tahu yang mana betol and yang mana salah.. sama macam gambar dekat atas.. 1001 kenyataan korang leh cakap.. edit? truth? fake??!! Allah s.w.t jek yang tahu.. =)

Footnote: Kalau betol.. dua-dua penyokong tuh mengong! sama-sama tak ada manner!

16 ratus ribu orang tambah perasa! :):

AYuNG said...

xtau mana 1 yg betul skang nih!

bujal X said...

sebab tu saya tak suka gi stadium~

Ummi Dania Yasmine said...

Kita kena saling hormat menghormati...barulah boleh damai hidup ini :-)

shaFazie said...

ada permainan mesti ade menang & kalah...

Amy Syaquena said...

kalau ada je perlawanan bola x sah kalau x ada pergelutan..aduhai sampai bila la budaya macam ni akan di hentikan..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

haha.. hanya pasal sekeping gambar berpuluh version cerita yang keluarkan :)

Cik Bambam said...

@AYuNG
kita jgn geng 2-2.. ahhaha

Cik Bambam said...

@bujal X
bkn sbb x dpt tix eh bujal? hahaha

Cik Bambam said...

@Ummi Dania Yasmine
betolll~! :P

Cik Bambam said...

@shaFazie
ssh org x dpt terima kalah nie.. nak yg menang pon sama x reti nak dok elok2.. huhuh

Cik Bambam said...

@Amy Syaquena
suh dia main batu seremban jek.. huhu

Cik Bambam said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine
tau xper!! cpt benor terpengaruh..huhu

Cute Mum said...

cute mum pernah pergi time final..
memang nie perkara biasa yang berlaku kalo perlawanan penting bola sepak..
tuelah.. penyokong nie kena terima kenyataan.. adatlah tue menang atau kalah.. yang sibuk nak bergaduh buat apa.. orang yang main atas padang tue 90min tak gaduh2 pon..
huhu..

ultraman said...

kalau org laen hina negeri kita x kan stakat tgk je.....

Cik Bambam said...

@Cute Mum
player pon cool je ek.. :P

Cik Bambam said...

@ultraman
byk lagi cara boleh diselesaikan selain dari bergaduh..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...