Bambam's Addicted

Adat main kutu..

Dear pembayar duit kutu,
Paling kesian pada yang pemegang duit.. macam ai.. nak ditegur anak-anak kutu tak sampai hati.. Just imagine.. dah nak sampai masa pembayar kutu yang seterusnya.. but certain anak-anak buah nie tak bayar-bayar lagi duit kutu sebelomnya.. nak hold for 1st week and dahulukan duit ai.. okeh lar.. ai pon bukan kejam sampai takleh tolerate kan.. 

Tapi macam mana pulak kalau dia hold sampai dah nak masuk minggu ke-3 but tak bayar2.. macam mana ngan pemegang amanah duit kutu nie nak teruskan permainan yang akan datang and nak cover bayar duit kutu utk turn seterusnya?Tak kesian ker? Duit yang kita tolong bayar tuh lar nak rolling modal untuk cover next turn.. kesian lar kat ai.. ai pon nak pakai duit jugak.. ai pon nak cover duit shortage jugak.. dah lar dis week nak pergi stock take.. duit yang kita cover tuh leh tampug duit minya, tol dan makanan yang bakal dibelanjakan nanti..

Aigoooo~ ai kesian sama u.. dulu u punya turn kemain minta tolong suruh bayar cepat kan.. lagi2 nak raya.. orang lain pon sibuk nak beli kelengkapan raya.. but bila tiba u punya turn.. reason sebagai KETIADAAN MASA UNTUK BANK IN DUIT amat-amat tidak ai terima.. UNREASONABLE excuses.. Please tolerate dengan orang lain pulak..

Yang benar,
Saya yang kebengangan sampai nak naik hantu


P/s: Saya leh sabar sampai bila? Awak 3 hari pon sama tak leh sabar.. Ini dah libatkan duit saya.. Please... saya tahu awak akan bayar.. but please more reasonable next time..! I'm really pissed off right now! 
P/s 2: Kang ai hanta kutu pergi rambut u baru tahu! grrrrrr~!

P/s 3: Dahhhh-dahhh.. lagi ai marah lagi ai lapar! Nak lunch!

6 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Aku Ibu Muda said...

ni lah dia risiko main kutu kan

ahkak pon tgh main ni, tp turn akak awal2 dulu dh dapat.

so far tak ada masalah...alhamdulillah :)

aNaYaNa said...

dah lama tak main kutu..dulu main kutu takder sape2 pegang..kira turn sape dapat bagi duit kat dia tu lah..or terus bayar kat penerima tu jer..

AYuNG said...

payah klu org yg xbekejesama nih....
kasi sound jer!

PinKy MoMMa said...

lenkali main ngan adik bradik dik..org luar ni bahaya skit..

bagi ayat pedas..see u at padang masyar hukhukhuk...sedak budu kat tekak hahaha

Arol Mubin said...

You boleh geng dgn mak dan kakak2 I. Sebab dorang pun main kutu jugak.

I tak main kutu, tapi I boleh mati kutu kalau dalam seminggu tak dapat baca blog you. :D

shandye. said...

ai tak pernah main kutu, apatah lagi terkena kutu atau mencari kutu di rambut orang lain.

ahaks...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...