Bambam's Addicted

Misteri: Ayam Tidak Berkepala dan Gagak Yang Menunggu

Khamis hari tuh.. daku memang bangun awal dari yang biasa.. Nak pergi kerja.. Rancang nak singgah gerai.. Nak beli nasi lemak sambal paru.. Keluar jek dari pintu rumah.. Langit agak mendung.. Angin sejuk jek.. Dongak ke langit.. ternampak.. burung gagak bertenggek banyak-banyak kat wayar elektrik..


Banyak kannn!!

Makin aku dekat.. makin ia terbang..
Mula lar kepala nie musykil.. macam-macam soalan dibenak fikiran.. (cewahhh ayat ngkoo!) Apa lar petanda burung gagak nie banyak-banyak.. dengar cerita.. Kalau gagak banyak-banyak nie ada petanda buruk.. kuno jugak lar daku nie berpikir.. Kalau sekor dua tuh tak heran lar kan.. Ini kat 10 ekor! Mana aku tak jakun coz before nie tak ada burug gagak pon kat kawasan perumah den .. iskkkk..

Setapak melangkah.. terus rasa nak melompat!! coz terjumpa ayam mati dalam halaman rumahhh!!

Kepala PUTUS lak tuhhh!!!
Wehhhh..ada orang nak aniaya ker nie? Biar betol.. ada orang buat pemujaan ker? ada orang nak hantar benda bukan-bukan ker? macam mana lar ayam leh sesat kat taman perumahan wehhh!! =.=' Ehhh lupa.. jiran aku punya ayam.. errrr.. tapi ape kejadah lar ayam dia takde kepala lak nie..sesat kat umah aku lak tuh...

Ada tompokan darah pulak.. Mula lar nak jadi CSI nie..
Den apo laie.. menjerit lar panggil omak dennn!! " Omakkkkk.. apo ado ayam mati depan umah kito lak nieeee!!!! " Omak den pon keluar lar dari umah..berbekalkan roti telur di tangan..tercalit kuning telur di tepi bibirnya.. iskkk.. comot la mak makan.. terkejut aku panggil ker?? then omak den pon tengok lokasi kejadian.. dari mana puncanya!

Betol lar dari umah jiran sebelah!

Kesan pergelutan..

Kesan seretan mangsa.. dari umah sebelah melompat masuk ke rumah den..
Haaaa.. misteri tak? saper yang bunuh ayam tuh? Saper yang seret? Mana hilang kepala tuh? Mungkin kah kebetulan ia berlaku pada hari Khamis??? Adakah berlaku aktiviti pemujaan atau perbuatan khianat? Haaaaaaa.. siyes daku nak panggil CSI Vegas datang siasat.. Baru gempak.. setakat polis Malaysia tak world lar kan? kah kah kah..

Hasil siasatan CSI Makcik Jameah (omak den).. dia melaporkan bahawa mungkin ini angkara....!!

















v







vv














vvv















Musang Pandannn!!!


Korang percaya tak angkara dia? Coz neighbour pon ada bagi tahu terserempak binatang nie dekat rumah dia.. binatang secomel nie makan ayam ek??? Hari tuh anjing habis makan rabbit jiran nie.. lagi kesian.. ini ayam pulak.. adehhh.. ngan kita sekali rasa tak selamat.. =.=' macam kat kampung lak nak bela segala binatang ternakan ni.. tapi comel lar pulak musang pandan nie kan?? ekekkekekek..

8 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Izzatie said...

Hahaha dup dap i baca entri you ni . Tapi kalau pasal gagak tu , my mom cakap kalau gagak byk kat depan rumah kite , means ade orang nak mai rumah . Tapi taktau la betul ke tak :P

Novelgurl said...

oo..musang pondan punye kerje rupenye..eh..pondan ke pandan ;P

El-Janna said...

huhuk comel beno niusang pandan^^

j b r said...

musang pandan boleh gigit jari orang sampai putus.

Cik Bambam said...

@Izzatie
eh yeker.. butterfly msk umah yer lar kot ada org nk dtg.. ehehhe

Cik Bambam said...

@Novelgurl
hahahah..pandan lar dik non oi! ekkeke

Cik Bambam said...

@El-Janna
comel giler kan! mcm sugar glider jek rupa dia.. ehhehe

Cik Bambam said...

@j b r
ohh yeker! x tau lak..huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...