Bambam's Addicted

Semoga Sejahtera ke atas kamu! =)

Yaaa.. i know.. today is Thursday.. tapi rasa nak buat entry macam semalam.. hanya sekeping gambar leh buat kita rasa macam-macam kan? yang kenyang rasa lapar.. yang simpati tetiba kejam.. hehehhe.. tapi hari nie.. just a special entry for HER!

Seluar CB macam seluar tido!kau hado??!! hahaha
Yes.. dedicated special for my beloved mother! Bajet macam omak den nie ado blog kan? konon-konon leh lar dia baca entry nie.. hahahahha.. omak den mano reti mende-mende nie... emel pon takdo! FB pon takdo! emel dia siap share ngan CB tau.. kalau ada apa2 event geng muslimah dia.. kawan-kawan dia send by emel kat CB.. romantik tak omak den?? =.=!

Sayang emak! even aida sendiri TAK PERNAH CAKAP kat mak.. =')
I'm not the person yang senang cakap I LOVE U mum! HUGS emak setiap hari even ada kat depan mata.. or makan bersuap even dah besar.. or mak picitkan kepala time sakit.. cium mak setiap hari.. SUMPAH BUKAN! huhuhu.. 


Mak..
Aida tahu aida cium mak time raya jek..
peluk mak pon time raya jugak..
Sebut i love u pon tak pernah rasanya..
tapi yang pasti.. aida akan salam mak setiap kali nak pergi kerja.. dari zaman sekolah sampai sekarang.. kalau nak keluar mesti salam cium tangan.. takkan keluar rumah kalau tak salam mak..


Mak..
Aida tahu.. lepas ayah meninggal.. mak yang jaga kami..
Susah jadi ibu tunggal.. sara anak-anak sorang diri..
Belajar hidup tanpa seorang suami di sisi..
Jadi ayah kepada anak-anak..
dan sampai sekarang.. mak hidup bertemankan anak-anak tanpa cari pengganti..
Mak nak kahwin.. kahwin lahhh.. (hehehehe..CB rela jek..mak yang tak nak!)

Mak..
Kalau orang lain yang ajar drive adalah ayah dia..
tapi mak yang ajar aida drive..
Apa-apa aida buat mesti mak yang jadi CIKGU..
Walaupon kekadang mak pon tak reti jugak.. :P
Tapi kita sama-sama belajar..

Mak..
Hari nie umur mak dah 61 tahun..
Tapi kat mata kami.. mak always 40..
Uban pon jarang hidup kat rambut mak..mak awet muda! =p

Mak..
Aida tahu.. aida selalu susahkan mak..
Kekadang mak menangis sebab aida..
Kekadang hal remeh jek.. sebab sesat nak balik tak jumpa rumah.. T_T'
Aida menangis tepon sesat.. ngan mak pon cuak sekali..
Aida tahu.. aida takkan pernah akan senangkan hati mak.. but at least tak susahkan mak sepanjang hayat mak..walaupon aida keras kepala.. walaupon aida degil.. tapi kalau mak marah tak bagi buat.. aida dengar cakap jugak..errrr.. even tak selalu.. kekadang ada lar jugak..

Selamat Hari Lahir mak..
Moga Panjang Umur..
Murah rezeki..
Diberikan kesihatan yang baik sepanjang hayat..
I Love u Makkkk! =)

Footnote: Orang tak bagi hadiah besday pon kat mak.. weekends nie kita gi makan-makan eh.. :P

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

10 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Rozuan Ismail said...

happy birthday to your mum

ejulz said...

selamat hari lahir jugak buat mak bambams..

rindu kat mak ejulz jugak kat kpg.. :)

Sunah Sakura said...

yeeee...saya baca pun, saya nampak akak sayang sangat kat mak akak.. so sweettttt entri ni! hehehe..

NM02 said...

yu punyer n3 mcm nak sambut hari ibu plak. hehehe

saya pun sayang mak saya..

b a m b a m ' s said...

@Rozuan Ismail
thanks wan! :)

b a m b a m ' s said...

@ejulz
tq ejulz! :p kalau nak lepas rindu mak kat kg..meh ar dtg umah CB..errr..hahahaha

b a m b a m ' s said...

@Sunah Sakura
saper tak sayang mak kan dik nonnn...huhuhu..

i always sweet per..kekeke

b a m b a m ' s said...

@NM02
hahahaha..kann!

anak2 mana x syg parents! :P

Ila said...

hepi beday mak bambam...seronoknya masih ada mak kan..hargai dia betul2..hilang yg pasti tiada gantinya...

b a m b a m ' s said...

@Ila
thanks kak Ila.. :')

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...