Bambam's Addicted

Permainan paling popular zaman kanak-kanak dulu! :)

Dapat emel dari kawan satu tempat pengajian pasal nie.. betul-betul menggamit jiwa sanubari betol lar! hahahhahahaha.. tetiba terasa.. nak pinjam mesin doraemon and kembali pada zaman kanak-kanak kan! :)


Permainan nie yang kena tekan button putih then ring tuh bagi masuk dalam lidi tuh kannnn??!!! dulu selalu nak beli ceklat yg dlm kotak semata-mata nak dapat free gift mende alah nie.. wahahhahaha..

Dam ular

Baling selipar!

Games Super Mario

Tutup botol

Barbie doll kertas (feveret giler main mende alah nie! hahahahahha)

Teng-teng

Tetris games..

Gameboy kuno... (yang nie x pernah lak main!)

Kumpul pemadam 

Kapal terbang kertas

Teropong image Mekah! :D

Pistol

Getah! (giler rindu nak main games nie!)

Main tikam ek nie? (nie pon x pernah jumpa)

Lawan kad

pistol peluru kertas

Dam jugak ker ni weh?

Tutup botol lagik!
Seronok kannn!! majoriti semua permainan nie semua CB dah main.. even duduk kat bandar pon boleh main tau.. cuma tempat limited jek.. nak main galah panjang.. cuma satu permainan jek teringin nak main sampai sekarang.. iaitu tarik upih pinang!!! wahhhh.. saper nak tarik aku wehhhhhh!!!!then ada satu permainan yang masih melekat sampai sekarang.. selalu jugak tengok anak buah CB main.. iaitu... moh scroll down!
























































Lawan pemadam n collect! :)

Footnote: Kalau suka boleh LIKE.. :) Nak tambah sila lar rajin drop komen..! :P

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

14 ratus ribu orang tambah perasa! :):

faa rosli sulaiman said...

seonoks!!!

saya jugak maen semua nie...

beautiful memories..

dak2 skunk game fb,ipad,ps,xbox...

xde kenangan x syiokk!

Nurul Jannah said...

baling selipar ngan teng teng tu mmg best la..hahaaa

MR. MIND said...

suka men yg dalam air tu, hahaha

eB ezrin said...

kngn terindah kan? i lioke ;P

shandye. said...

tuju kasut dan collect rubber tu mengingatkan aku masa zaman2 ingus bergayut masa darjah satu. hahaha...

best.. best!!

dolu2 siap ada dua pencil box kot. satu tu yg biasa, satu lagi tu koleksi rubber. siap susun ikut abjad negara kot. gila gigih! hari2 pergi bookshop kat sekolah semata-mata nk beli rubber. padahal tak guna pun. hahahaa...

p/s: harap sudi kemaskini bookmark ke blog saya kerana saya sudah berpindah ke SINI. thanks!

WaWa ★ said...

semua wawa pernah maen ! hahaha . fevret, lawan pemadam tuh . HAHAHA . sumpah seronok !

Kamil Kahar said...

hehe...game memula tu la paling rindu skali...tension gak nk kasi sume ring tu masuk...hik2...tp kalo air dye abes xley men da...

solomolo said...

semua dah penah maen...
hahaha...

cik najihah said...

teringinnye nak main semua tu semula

Mama Zharfan said...

:) about 70% me dh pernah main hehehe

mykhalis said...

lawan guli takde..lawan duit syiling pun takde..huuu

THE LEKAT LEKIT STORY said...

tengteng kat kedah panggil jengkek2.. tarik upih penat la main tu kalau kena tarik org.. kalau jd penumpang best.tp sakit bontot kalau upih langgar batu ke apa2 ker

suha said...

waaa rindu zmn kanak2 (^_^)


erk game tetris tu feberet ayah cik suha..smpai skrg dia maen..men dia betol2 gila game tetris tu hehe

EZAN IDMA said...

saye men sume ni! yeay!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...