Bambam's Addicted

Jangan MENJAWAB boleh ker?

Orang marah kau?
kau DIAM..

Orang maki kau?
kau DIAM..

Cakap lar apa-apa pon.. baik kau DIAM dari membalas.. Simpati pada rakan blogger CB yang diserang ANON bertubi-tubi.. errrr.. nak kena share link ker? tak yah kot..huhuhuhu.. alar.. korang kan rajin cari cerita panas..gi lar blogwalking.. hehe.. Isu ANON menghentam blogger tak kan pernah padam kan? lebih-lebih lagi kalau ANON nak menyerang peribadi yang kekadang takde kaitan langsung dengan entry yang kita buat.. lagi parah.. macam takde hala tuju pulak dia nak komen yang bukan-bukan..hehe..

So, apa kita nak buat ngan orang-orang yang macam nie.. kita DIAMKAN ajek.. kita DIAM sampai dia dah takde benda nak cari POINT untuk menghukum kita.. biar dia speechless sendiri.. biar dia terkedu sendiri.. cakap ngan dinding rupanya beliau.. bukan apa.. certain people suka komen bukan-bukan and bertambah seronok bila tengok ada orang yang bagi feedback.. kononnya mereka dah dapat PERHATIAN yang mereka cari selama nie.. macam kes MAKCIK HAJAH APA KEJADAH tuh??!!

Emak CB selalu pesan.. kalau orang marah kau diam ajek.. kang dia dah penat marah dia diam lar.. nak dijadikan cerita.. kau tuh nak marah pada orang yang suka menjawab! just like me.. oh-yeah~! kau cakap 10, tapi 100 perkataan aku boleh balas.. dasar menjawab..bese lar.. kita kekadang nak tegakkan juga pendirian kita.. sebab kita rasa pendirian kita memang betol di mata kita.. mesti lar nak tegakkan keadilan kan? nama pon dah ADLINA.. meaning KEADILAN! :)

So, tiba suatu hari.. bila daku rasa.. daku dah penat untuk menjawab. so biarlah mereka berkata apa.. pekakkan telinga.. butakan hati supaya tidak terasa.. pffftttttttttttt~! macam boleh kan? nak tak nak.. try lar jugak... terngiang-ngiang mak cakap.. orang marah kau DIAM! so, CB diam.. diam dengar apa dia cakap.. pandang pon tak..tunduk bawah.. tengok kiri..tengok kanan.. 

pendek citer..one day time highschool kot.. abang den marah kat den.. dia memang pantang kalau orang menjawab.. as usual daku lar yang suka menjawab tuh..kekeke.. daripada perangai suka menjawab.. aku diam.. dia marah aku diam jugak.. buat habit macam perenggan atas lar.. pandang kiri.. pandang kanan.. hati membara kena maki nie.. kena marah nie.. nak jawab kang kena pelempang lak kang! hoho..and LASTLY.. tetiba dia JERIT dekat daku..

AKU CAKAP NIE KAU BUKAN NAK DENGAR! SENYAP JEK! CUBA DENGAR APA AKU NAK CAKAP NIE!

memang hati panas betol lar time tuh.. CB pandang muka dia.. mata bertentang mata.. terus balik pada perangai lama yang suka menjawab..

KAU NIE KENAPA? AKU DIAM SALAH.. AKU MENJAWAB SALAH.. KAU NAK AKU JAWAB APA!

dia lak yang diam.. dah marah ngan malu.. berlalu pergi dengan sendiri..

See! dia sendiri pon tak tahu apa yang dia nak kita..haha.. dia caring sebenarnya.. i know.. hehe.. CB ada 3 orang abang.. semua memang garang-garang lar.. mana adik dia tak brutal kan?? errrrrr.. and they all protective lar jugak.. so, ANON dengan abang-abang CB nie tak jauh beza pon.. dorang bising sebab dorang caring! alar.. sweet la korang nie..

Footnote : Love ANON! =*

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

11 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Myra Jay said...

Hehee.. Ada baiknya jugak bila kita diam nie, org yg hati yg panas pun boleh jadi sejuk bila tgk kita diam je kan...??

Encik Suami said...

perkara utama adalah kesabaran.
tapi..bab isu sabar menyabar nie..sampai bila, ye dak?
setebal mana skalipun tembok kesabaran kita..lama2 pun akan jadi nipis jugak.
bila dh semakin nipis tue..maknenye tunggu masa jerk la.
naseb la situ..maybe siap sumpah seranah skali kuar..biar dia terkedu masa tue. hengat dia jerk pandai hentam org kan?
tapikan cb..selagi anda boleh bersabar..pertahankanlah ye.

b a m b a m ' s said...

@Myra Jay
hehehe..pastu pelik pulak bila kita x mnjawab..hahaha..malu sendiri kan.. :P

mish nadeya said...

lau owg marah itew,ce itew buadd bodo . lme2 owg uh msty ta cakap da apew2 :)

b a m b a m ' s said...

@Encik Suami
sabar pon ada limit gak kan.. sy nie mmg kurang penyabar sikit..hahaha..sbb tuh kalau rasa nak marah sgt2.. baik pergi dr tmpt kejadian..kang ada WWE haram berlangsung situh..kekekek

Sunah Mohammad said...

hahaha~ comel pulaks bila baca part akak menjawab dengan garangnye tu.. :p

b a m b a m ' s said...

@Sunah Mohammad
hahahah..cer tgk in real..comel ker tak ahkak nie marah..hahahah

Novelgurl said...

hye..hye..anon x abis2 lagi ? hok aloh..benda sama je berulang..hu2
Ha2..pandai amik hati anon erk ? ;P

LoLLa AdeLLa said...

Pangai lola sama kot dengan CB , kalau sape sape marah lola , lola tunduk jee . pastu bila die dah habis , lola kate ' Dah habis ? Kalau tak abis kau sambung esok . Aku nak makan ! Nanti tak selera pulakk ' HAHA bedal gituu je .

Kes anon tu ; abaikan je . jeles kott !

b a m b a m ' s said...

@Novelgurl
ahhaha..Alhamdulillah..blog den takde anon yang menyakitkan hati..sian kat kwn blogger jek..huhuhu..

b a m b a m ' s said...

@LoLLa AdeLLa
kan dik non kan!hahahah...biar dia bebel sorang2..kah3..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...