Bambam's Addicted

Ia NORMAL bagi kamu tapi bukan bagi MEREKA! but sumetimes it's normal for EVERYBODY!

Kekadang dunia nie aneh.. sumtimes ada dilahirkan memang menjadi lumrah alam.. so bukan menjadi satu soalan kenapa ia berlaku dan kenapa tidak kan.. macam..

Sumtimes YES! but sumtimes NOT!

Perempuan memanggil kawan perempuan yang lain dengan terms sayang/darling/manja/honey/babe/baby or wat so ever dan ia tidak akan pelik dipandang dan didengar bagi mata manusia yang lain.. tapi cuba kalau LELAKI pula yang begitu.. terus jadi ANEH!hahaha!

Same goes to perempuan jalan berpegangan tangan with other girlfriends.. it's seem normal to all ladies but change it to men.. wat da heckkk??! terus keluar dari mulut kan! haha!

For men lak.. normal lar tuh kalau mereka update status pasal BOLA, BOLA and BOLA! tapi sekarang ladies pon interested in soccer kan?? (esp me kalau Team Malaysia ke FINAL and N9 VS Kelantan..haha). Mula lar menjadi satu fenomena lak.. tapi kalau ladies main soccer lak..terus jadi macam kureng sikit dipandang.. bukan skang normal ker futsal for girls? :) and same reason shopping! normal for ladies but not for men..tapi skang lelaki pon dah pandai shopping!

and the FINAL reason it's look NORMAL for MEN.. When the took off their shirts in public... but it's seem improper pulak for girls nak memandang dorang! kalau report sexual harassment polis layan tak?hahahahah.. tapi lagi bertambah pelik pula kalau girls yang TOOK OFF their clothes in public! I'm not mentioning NAKED.. tapi kekadang ada jugak yang berpakaian tapi telanjang.. got wat i mean kan? :P

But sumtimes.. ada yang normal di pandang bila sesuatu kejadian yang sama dilakukan oleh dua manusia berbeza jantina nie.. such as..  treat kids.. yaaa! perempuan akan layan budak-budak nie..play with them and seems normal.. but bila lelaki treat kids more than ladies..! wooowww~! hati gua terus cair babe! haha! it's show us.. how much LOVE they have kan! sangat penyayang and i know every ladies nak kan lelaki macam tuh untuk dijadikan pasangan hidup! =)

Hurmmm..lain bebenor entry teman kali nie..tetiba CB rasa macam dah matured enuff! muahahhahaha.. the last reason apa yang normal! Dalam dunia nie memang berpasangan.. it's normal semua dalam dunia akan ada 2! like ada +ve and ada -ve. Ada kiri and ada kanan. Ada lelaki and ada perempuan.. (the other sex tu den tak tahu lar nak kobar!) and Ada yang berkempen and ada yang mengundi.. kannnn??!!

Undi lar CB untuk the cutest Person thing in Churp Churp! hahahah.. boleh gak nyelit kan??!!

Step 1 : klik LIKE http://www.facebook.com/churpchurp
Step 2 : Klik VOTE pic saya.. http://apps.facebook.com/contestshq/contests/125992/voteable_entries/23236409?ogn=facebook&order=votes
Step 3 : dah boleh klik PANGKAH.. hehehe..

Okehhhh~!! Sekian dan salam sayang dari minah comel nie.. :D due vote sampai 13 June jek! =)

Undi jangan tak Undi! ahhahaha

6 ratus ribu orang tambah perasa! :):

ejulz said...

btul3.. macam aneh je tgk bangla berpegang tgn sama lelaki. haHa..

matured la sgt.. huHU

Rozuan Ismail said...

nama pon lelaki dan pompuanberbeza naluri.tak kan nak sama plak kan.

Ila said...

lelaki kalau berpegnangan tngan kat luar,mau muntah akak tgk...hehehe

b a m b a m ' s said...

@ejulz
hahahahha...pelik ek..lagi pelik kalau pasangan bukan muhrim yg bpegangan tangan..

jeng3..!! :D

b a m b a m ' s said...

@Rozuan Ismail
skang nie.. byk jek laki naluri dia pempuan and pempuan nalurinya laki..huhuhu..lagi aneh kan! :D

b a m b a m ' s said...

@Ila
hahaha..kalau dah besar mmg nmpk pelik..tp kalau ayah dgn anak lelaki terlebih sweet kot dorang! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...