Bambam's Addicted

Gift Away dari Broframestone Buat Pengguna Advertlets

Klik ker untuk ker GA Bro!

Menarik gak gift away berbentuk survey nie kan.. leh gak den tengok apa +ve and -ve kita advertise dengan advertiser nie! So far dah register ngan Advertlets nie dalam 2 bulan jek kot.. but income dia.. meh CB tunjuk lar ek..

Income Last week = RM 1.40

Compared ngan Nuffnang.. ada jugak dapat BE last week.. dapat 3 lagi okeh! ehhehehe..

RM 0.45
So different sikit lar antara dua advertiser nie.. RM 1 jugak lar kan.. itu pon kalau BE dapat every week.. Advertlets ni dah kompom income dapat every day walaupon dalam 30 sen.. CB memang letak 2 advertiser.. Baguih gak nuffnang nie.. even kita dah curang ngan dia pon.. then dah hilang status gliteretti  tuh.. still nak bagi lar kat den BE.. hehehe.. Terima kasih NUFFNANG!!!

Kelebihan Advertlets nie.. antaranya income memang ada every day.. itu je lar kot.. and banyak sikit dari nuffnang.. bukan based on trafic rasanyaa.. so tak payah risau lar unique pageview korang tuh.. tapi CB tak pernah cashout.. then kekurangan dia.. takde statistik macam Nuffnang.. so susah sikit ar kita nak tengok statistik pasal blog kita.. so CB refer balik ngan Nuffnang.. ahhahahahha.. then susah nak cash out.. (dengar citer ar.. kebenaran tak tahu ler..)

Different ngan Nuffnang.. senang jek nak cash out kalau dah capai RM 50 tuh kan.. statistik pon dia sediakan.. then ada bagi tiket free untuk bloggers.. CB pon pernah dapat.. but for birthday lar! 4 keping lagi tau! BUT Nuffnang susah nak bagi BE jek lar.. ikot trafik smua tuh.. itu aje lar.. tapi sekali dah dapat BE.. kalau bloggers memang dah tahap otai tuh kan.. melambak-lambak la earnings dia.. den nie mano nak ado.. dapat 15sen jek wehhhh.. tapi itu rezeki.. cepat cakap ALHAMDULILLAH! :)

Total Earnings Nuffnang and Adverlets!

RM 9.15 hasil dari 2 bulan

RM 5.60 hasil dari 2 tahun
Different kannnn!! tapi kena bersyukur lar kan.. so far takde lar MENGHARAP sangat ngan hasil ber-blogging.. just side income.. kalau ada ALHAMDULILLAH.. kalau TAKDE.. den tunggu gaji yo kannn.. ehhehehhee..

Dua-dua pon tak pernah cash out.. kah2.. kesian kannn??!! orang lain dah cash out nak masuk 3x dahhh.. huhuhuhuhuhu...


6 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Amni said...

errr... UV kamu sehari average nya berapa dear? Sy ni baru nak belajar2 letak nuffnang.. Hiks..

b a m b a m ' s said...

@Amni
ckit jek amni..dlm 100-200 jek..huhuhu

Mohd Izzar said...

uiyo...byk lew tu..100-200..huhu^^

titan said...

takpe. Usaha tangga kejayaan. Insya-Allah, mesti boleh dapat lagi nanti.

Benrauf said...

ok la tuh.

FAUZI NOR said...

wow comperison yang sangat ketara...

jom kita advertlets reramai.. tapi better CB pilih advertles dan buang iklan nuffnang...
ini demi masa depan blog ini jugak..

;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...