Bambam's Addicted

Aku tak suka meminta..tapi kali ini..biarlah..

Kalau nak citer pasal CB.. dari kecik sampai sekarang.. memang TAK SUKA MEMBODEK.. Kalau minta sumting dekat ayah.. kalau minta dapat Alhamdulillah! itu kalau mood baik.. and kalau tengah mood tak naik tuh.. kau melutut kat kaki dia pon tak kan dapat punya! Imagine 11 tahun dulu..form 3! CB nak radio..radio cabuk jek pon..asal leh dengar radio and pasang kaset dah ar..

Minta dekat ayah.. ayah tak bagi.. sob sob sob... sedih rasanya.. macam dah gelap dunia..wuuuuuu.. dia tengok muka daku dah muncung.. arwah ayah cakap..

"ayah boleh bagi..tapi dengan syarat!!"

"apa syaratnyaaa??!!"

"Dapatkan Trial PMR A untuk subjek Sejarah!"

Luluh hati nie.. macam mana nak dapat A bagi paper yang kita tak suka dan FAILED!!! Ujian bulanan time tuh D tauuu!! D for donkey! yaaaa.. stupid jek rasa time tuh..ahhahahaha.. So, korang bayangkan ar...nak tak nak ayah den nak bagi radio kan? syarat dah tahu ar tak nak bagi tuh... LOL! tapi memandangkan keinginan yang tinggi study gak ar and i got A! marveles tak marveles lar time tuh! nak radio punya pasal!hahahha..

See, I'm not the person membodek tak tentu pasal.. skang ayah dah takde.. minta ngan abang lak.. TOPAP je lar selalu menjadi permintaan.. takpon duit belanja nak balik U..kekekek.. alar.. RM50 pon payah ker nak bagi adik untuk satu sem kan??!!! tapi jarang ar dapat.. so bergantung ar ngan PTPTN and kalau tak cukup.. sebulan b4 abes sem baru minta kat mak.. yang itu memang dapek!hehehe..

Then, nak side income.. nak buat duit belanja gi jalan-jalan bandar kan.. nak shopping lagi.. nak makan sotong goreng kat Kuala Perlis lagi..semua perlukan duit! nak harapakan PTPTN abis lak smua tak sempat sampai hujung sem kan! so bermula lar arena business! jual topap.. jual burger.. jual t-shirt.. khidmat printing and scan.. nasib baik tak amek upah siapkan assignment jek!woohooo~!! See, itu pon mak tak tahu.. duit tak minta kat mak every month pon.. just hujung sem jek! :D dah nak exam..mana nak business dah kan!

Tapi yang paling hebat bila buat khidmat printing.. jangan kata budak perempuan je yang datang.. budak laki pon ado.. nak tahu sapa?? ADY BUDIKA lar! leh suh print assignment dia kul 2 pagi..! orang nak tido dah.. tapi sebab kawan kan.. print ar jugakkkk!! aku print ngan mata mengantok tau adyyyy~!!! nasib baik bayor..hahahahha.. time tuh kita orang pakai YM jek.. send assignment by emel and CB print.. ape kejadah lak korang nak imagine dia datang blok pempuan lak kan??!! =.=!

Tapi skang nie.. CB nak minta ar.. minta tolong.. UNDI the cutest thing tuhhh~! den bokonan sungguh pen drive burung tuhhh!! huhuhu.. nak beli mano ado kek kodai kan!hehehehhe..


Step 3 : dah boleh klik PANGKAH.. hehehe..

Terpaksa MEMINTA tolong....


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

7 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Sunah Mohammad said...

ahahahahah~ nakal ekssss abg ady~

eB ezrin said...

sat gi akak join & try like yer... skang nih bw jerk... ;p

b a m b a m ' s said...

@Sunah Mohammad
hahhhhh..kau jgn x tahuuu..1001 perangai dia lom expose tuh..ahhahahah

b a m b a m ' s said...

@eB ezrin
nie yg syg kak eb ketat2 nie..akak msk yg GA tuh ek..kot2 leh dpt gigt jugak ker..hehehe

Ila said...

panjang yer citer...hehehe..akak dah vote dah semalam

Encik Suami said...

nak sesuatu kene ada syarat? tue lah cara org tua kita kan?
so..nanti kene usaha lebih utk dptkan yg kita nak tue.

jemput terjah new entry (>.<) Misi Mencari Limau Purut Jantan (>.<)

ejulz said...

waaaa.. subjek killer tu.. x penah lulus sej masa sekolah.. seb baek spm dpt kredit je.. heHe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...