Bambam's Addicted

Petua nak kahwin cepat.. Jeng Jeng Jeng!

Ramainya nak kahwin next week.. bertunang pon ramai.. Tapi tak tertaip dekat FB status nie...sebab apa? sebab nanti asyik kena bahan jek..ahhahahahha.. nyampah betol! Hah..ini ada satu petua untuk korang-korang yang nak kahwin cepat.. (den pon samo try jugak..hik hik hik)

Petuanya adalah..

Curi daun sireh daripada sirih junjung yang pihak laki nak bagi perempuan tuh.. jangan sampai pihak pengantin perempuan tahu tau! sebab tuh namanya kena CURI-CURI..ade paham? then korang kunyah dan telan!


Orang tua-tua kata lar.. berkesan atau tak..tak lau den..huhuhu.. tapi kan.. korang kena hati-hati..jangan jadi macam CB.. Sabtu lepas kan kazen CB kahwin.. so masa tukar-tukar hantaran nie.. kami anak-anak dara yang tak kahwin lagi nie.. beria lar nak mencuri daun sireh tuh.. siap ada orang tolong block lagi..takot pengantin perempuan nampak..!!

So, dengan jayanya kami mencuri daun sireh but masuk jek umah.. ready untuk kunyah.. sekali..!!!

WOI.. NIE DAUN SIREH TIPU! MACAM MANA NAK KUNYAH! KANG MATI TERCEKIK MASING-MASING!

hahahhahaha..harem kejadah laaaaa.. terus kita orang gi kat pengantin perempuan.. apesal pihak laki bagi sireh junjung semuanya plastik! so hancur luluh semua hati anak-anak dara yang tak kahwin lagi nie..alamatnya lambat lagi lar nak bertemu jodoh.. habis kami kena bahan... gelojoh nak kahwin ke aper korang nie? haishhhh.. bukan GELOJOH lar.. dah umur WAJIB kahwin kan! =|

Footnote: This week ramai yang kawin..den memang nak standby jadi pencurik daun sireh nie!hahahahhaha


14 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Sunah Mohammad said...

kah kah kah! lawak la akak niiii! jangan la tunjuk sangat desperate tuhhhh! haishhh!

solomolo said...

oii..
curik kah ???

b a m b a m ' s said...

@Sunah Mohammad
hoi~! bukan desperate lar!hahahha..kan dh bg tahu..age wajib kahwin!kah3..

b a m b a m ' s said...

@solomolo
yer..kena curik2 baru berkesan!hahahaha..

LoLLa AdeLLa said...

Eii pahit seyhhh ! Biar lahh tak makan .

AesyaZealous said...

kat rumah kite banyakkkkk daun sireh..mmg tanam. nak??? hahha

Zura said...

ckcppsl sirih...teringat br2 nie ktorg g knduri kawin mber..memasing nk curi sirih..dok cari sirih....hahaha

b a m b a m ' s said...

@LoLLa AdeLLa
ubat paling mujarab mmg pahit...hahahha..so kena telan jugak! :D

eB ezrin said...

ha ha ha, tapi mama akak pn kater g2... so, ms tunang & kwn ari tuh, mama bagi bebudak tuh mkn, dorang x suker... x tau l mkn betoi ker x... tapi srg dh kwn... nk dpt baby dh pn .;p

b a m b a m ' s said...

@AesyaZealous
hahahha..nie bukan daun sireh sembarangan..daun sireh blakang umah den pon byk..hahahah..nak yang sireh junjung punyooo..huhuhu

b a m b a m ' s said...

@Zura
kan kak zura!hahahahha.. smua nak curi daun sireh..ekekkeke

b a m b a m ' s said...

@eB ezrin
yeker kak eb..huhuhu..nak wat kerap lar nanti!hahahahha... berjaya lar jugak curi 2-3 keping from previous wedding..kekekek

ejulz said...

xde benda lain k boleh dicuri n dikunyah tuk kawen cepat.. kepsi ke, mekdi ke.. kan sedap.. huHu

NM02 said...

hahaha... nasib baik lom kunyah dengan rakusnya...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...