Bambam's Addicted

Nak berkawan jangan memilih..

Tapi mak CB cakap.. nak berkawan MEMANG KENA PILIH.. Sebab kita takut kita pon sekali terhanyut ngan dunia bukan-bukan dia.. tapi kekadang CB tak agree lar ngan omak den.. menderhaka lar jugak..hahahha.. jahat tol.. sebab.. nak berkawan memang tak payah pilih.. coz kalau nak ber'sahabat' lar baru boleh kita memilih..  Kita ada akal beb.. tahu sendiri lar pikir yang mana baik dan yang mana buruk.. Jangan nak ikot seronok jek..

Kekadang certain people nie.. dia berkawan ngan kita sebab dia ada kepentingan sendiri.. ada orang nak berkawan ngan orang cantik/hensem coz dia nak tumpang populariti.. ada orang pulak berkawan dengan orang kaya coz nak tumpang harta.. ada orang juga dia kawan dengan berkedudukan coz senang dapat tempias promotion.. dan ada orang jugak kawan dengan orang yang tak punya apa2 pon.. tapi still nak kawan jugak coz dia senang nak gunakan untuk kemudian hari.. =.=!

So, macam mana kita nak kenal mana satu kawan dan mana satu sahabat??? senang jek.. ko try bagi masalah kat kawan ko tuh.. try tengok mcm mana dia solve.. dan macam mana dia respond.. seorang kawan dan sahabat.. korang akan tahu sendiri reaksi dia.. di mana dia akan bertindak sebagai seorang sahabat sampai buat kau nak menitiskan air mata sebab terharu atau seorang kawan yang buat hati kau berdetik.. " macam nie ker kata kawan??"

CB paling tak suka berkawan dengan orang YANG TIME SUSAH BARU NAK CARI KITA! time senang LUPA DIRI.. Dekat depan bukan main PUJI-MEMUJI.. tapi kat belakang bukan main hebat dia KUTUK MENGEJI.. So skang nie.. buat KAUUUUUU! aku dah DOWNGRADE kau! Ingat system jek ker leh upgrade/downgrade! Skang nie..

AKU DOWNGRADE KO DARI SAHABAT JADI MUSUH KAWAN DI TEPIAN!

Footnote: Serius penat beb kawan dengan orang suka bermuka-muka nie.. !!! talam dua muka sungguh... Ingat sikit.. nak double face pon.. biarlah muka sebelah tuh cantik/hensem jugak.. jangan lar sampai dua2 belah pon tak rupa jugak derrr!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

10 ratus ribu orang tambah perasa! :):

miss ryrinn said...

kawan dengan semua tapi , baik berpada-pada . hehe .


CB tolong ryn bole ? http://sekencangangin.blogspot.com/2011/04/kencang-berita-baik-untuk-follower.html

b a m b a m ' s said...

ermmm.. tp sakit hati bila dah buat baik berpada2 pon tak jugak reti nak bersyukur.. hampeh betol! uhuk~

aNiss :):) said...

hahaha :) kawan pun ada sistem downgrade ke?? ngee =) tapi betul kan, kalau nak berkawan, jgn memilih.. kalau nak pilih sahabat sejati baru kena memilih kan?? CHIIL CB sayang =)

☼ r A t U ● t U r Q u o i S e ☼ said...

pedasnye!pedasnye! RT berkawan dengan kawan yang banyak duit!! ngehngehngeh!!larikkkkkkkkk!!

b a m b a m ' s said...

aniss
mesti ar.. CB buat sistem sndirik..ahhahahha..menyapmah tau kwn mcm nie.. sakit hatik!huhuhu..

RT
hamboi2...x baik non..kang org amek kesempatakn kat kiter lak mcm mana?? x siuk kan..hehehhe

miss ryrinn said...

CB , Cantikkk . setuju contest tu . ade ym ke fb ke hape tak ? senang nak borak borak diskusi. tggalkan pesan kat shoutbox tau :)

atiey azha said...

urgh ! memang susah nak jumpa kawan yang ada time susah dan senang ..

Ila said...

memang penat sebab muka dia byk sgt kan...huhuh...fire jer

..m@m@ T0meLL.. said...

marah tol Cik CB ni yek?alahhh rilex la CB,xyah srabot pale otak dok pikir org cang gini.wat bodo n say god bye jek..

b a m b a m ' s said...

ryrinn: kat sidebar ade FB cb..cer tgk.. cer tgk..hehehe...

atiey: kwn time susah n sng mmg ssh nk jmpa.. tp kalau sahabat insyaAllah ade.. :P

Ila: tuh ar! muka byk sgt.. baik mkn kueh talam..lg sdp!hahahahha

MT: marah ar mama.. sentap tau!!!huhuhuhu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...