Bambam's Addicted

Cita-cita sayaaa!

Percaya atau tidak..cita-cita kita berubah mengikut tahap umur kita.. opkos lar kan! sehari ke sehari umur bertambah meningkat, otak kian matang dan pemikiran mula berubah! jadi jom baca Trilogi Cinta Cita-cita sayaaa! =)

Dulu masa saya tadika.. Orang tanya saya.. apa cita-cita saya.. saya jawab.. saya nak jadi budak sepenuh masa.. sebab tak payah pikir pasal benda lain..hanya tahu main saja.. seronok kan non!teeheee~!


Dah masuk sekolah rendah.. cikgu selalu suruh update report card.. kita kena listkan 3 cita-cita kita every year.. dari darjah 1 hingga darjah 6.. macam-macam cita-cita dah daku rekodkan dalam buku tuh.. Kalau baca balik pon mesti nak gelak terguling-guling!kah kah kah
  1. Saya nak jadi cikgu..sebab asyik tengok cikgu mengajar and parents saya pon cikgu
  2. Saya nak jadi model..sebab dapat pakai baju grand2 and mekap cantik2.. (kahkahkahkah)
  3. Saya nak jadi polis..sebab saya suka main polis entry! (hahahahahah..)
  4. Besar sikit nak jadi jurumekap.. adik den pon samo!hahahahahha.. sebab baru berangan..beli bedak sejuk tepek kat muka dah perasan cantik macam primadona! (hahahahhaha)
  5. Saya memang tak nak jadi doktor sebab saya takut darah..takut cabut gigi..takot kena enjet..takut nak gi klinik.. kalau dah awal2 lagi dah takot..korang bayangkan kalau dah besar??!
  6. Lepas tuh.. saya nak jadi suri rumah sepenuh masa!hahahahha.. ini lagi lahabau!hahahahah.. gara-gara bunyi suri rumah sepenuh masa macam kerja seperti angkasawan! kah kah kah..
Itu sekolah rendah non..belom masuk sekolah menengah..sekolah menengah advance beb!
  1. Nak jadi cikgu tetap dalam pilihan!
  2. dan nak jadi DOKTOR still bukan pilihan! ahhahahahahahha..
  3. Nak jadi akauntan sebab bunyi canngih! masa nie nak pandai kira duit and orang asyik kata keje akauntan memang dapat banyak duit.. (memang ar..pegang duit company jek!)
  4. Aku dulu bercita-cita nak jadi pelakon.. sampai masuk Kelab Lakonan! hahahahhahaha
  5. Rasanya itu ajek..sebab time nie.. memang tak pikir habis belajar nak jadi apa..
Yang daku tahu.. time skolah menengah CB suka matematik dan suka mengira.. so memang amek kelas perakaunan..even CB dapat kelas sains.. sanggup jumpa PK HEM minta tukar kelas.. siap kena perli..pedulikkan! yang penting kita tahu apa passion kita kan! =) (at least..ade jugak wakil sekolah prinsip akaun dapat A)..CB sorang jek time tuh.. terkejut! sebab cikgu akaun pon tak aspect CB yang dapat A! jangan kata dia..daku sendiri pon tak percaya..kekekekkeke

Zaman matrix..amek akaun jugak..konon-konon nak jadi akauntan.. tapi hareeemmm.. pilihan nak amek ijazah di Universiti..sengaja tak nak amek pure akaun..amek akaun wit information system.. belajar buat sistem di samping belajar akaun.. digelar Accounting Information System yer anak2..hanya boleh didapati di UUM sahaja! U lain baru nak berjinak-jinak..

Time dekat U pulak.. cita-cita dah berubah.. CB nak jadi bisneswomen!kahkahkah.. memang banyak amek kerja luar buat bisnes..jual beger..jual topap..jual t-shirt.. and sampai sekarang pasang niat yang sama.. InsyaAllah suatu hari nanti.. korang doa-doa jek lar LEGASI BAMBAM menggantikan jenama di dunia luar dan antarabangsa!

walaaaahhh~! entry dah boleh buat hantar tesis!!

Satu lagi cita-cita tak kesampaian.. nak belajar kat oversea! nak sambung wat master kat luar lak!waaaahhh~!! and nak jadi isteri solehah dan ibu mithali! siler lar baling daku ngan pen marker biar daku tersedar ke alam nyata!hahahahah

8 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Makbed said...

wahahaa..lawak laa yang surirumah bunyi cam angkasawan tu. bleh dok umah pakai helmet masa goreng ikan.

b a m b a m ' s said...

@Makbed
mcm haper jek time tuh..bunyi jadi surirumah canggih bebenor!hahahahah..

makbed..goreng ikan kita pakai perisai tudung periuk jek..hahahah

AdiaLuze said...

Akak dulu masa sekolah cita2 nak jadi :

Cikgu B.Inggeris - Tak kesampaian sbb tak sempat nak amik ujian TESL

Polis - Takleh sebab pendek sangat dan rabun... huhuu..

b a m b a m ' s said...

@AdiaLuze
boleh lg skang nk jd cikgu BI..jd cikgu tuisyen kat anak2 lar..kekekek

kita lak skang..kalau polis pon x lps syarat..rabun+overweight! :D

_ziela_ said...

oit yg last paragraph tu apsal lak x kesampaian..bukan ader tarikh expired pon! hahaha..

go bambam go..~!!

b a m b a m ' s said...

@_ziela_
aku lupa buh one word lar beb! adoii~! belom kesampaian 'lagi'...hahahahahah

Novelgurl said...

Salam..kalo jdi bdk tk dpt la merasa dunia remaja y best nie^^ suju3!! hehe~

b a m b a m ' s said...

@Novelgurl
salam cik novel..

alar..dah lepas pon dunia remaja..dh msk alam dewasa yg x berapa nak best jek..huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...