Bambam's Addicted

AKU MMG GILA TRAFIK ! SO WHAT ??


Kemain tajuk!! Aku memang gila trafik!so what! what da h***~! Tapi CB kat cni nak TEGASKAN yer.. CB bukan GILA TRAFIK.. CB hanya GILAKAN READERS YANG MEMBACA ENTRY CB DENGAN PENUH PERASAAN! Lain di situ non..Okeh lar..tak yah bebel panjang2.. meh CB nak wat story telling pasal kematian yang menginsafkan bagi CB..


Once upon a time.....

Dulu ada seorang anak gadis.. masa tuh dia berumur 15 tahun.. Form 3 lar kalau di sekolah.. Nak kata dia gadis liar.. tak jugak.. nak kata dia gadis dengar kata pon tak jugak.. Dia ada sebuah family yang bahagia.. dia ada 3 orang abang yang sangat protective.. seorang kakak yang chantek yang selalu bertikam lidah ngan si gadis tuh.. and sorang adek yang selalu kena buli oleh beliau..

Kisah si gadis ini ketika 13 tahun.. sudah sedia maklum baru nak mengenal dunia luar.. baru nak belajar bergayut kat telefon berborakkan pasal sang teruna idaman di sekolah sampai pada suatu hari ayah si gadis naik angin lalu mencampakkan telefon itu berderai ke bawah.. Si gadis mula lar emo.. disalahkan ayah itu yang tidak memahami perasaan seorang gadis yang baru nak mengenal dunia.. Bermula lar episod pemberontakkan seorang gadis..

Apa sahaja yang dibuatnya tidak kena.. apa sahaja yang dilakukan tetap salah di mata bapanya.. hati kecil si gadis selalu memikirkan yang bapanya terlalu memilih kaseh terhadap anak2nya.. sampai suatu hari.. si ayah pernah menaikkan tangan ke muka gadis.. memarahi si gadis.. berkecil hatilah si gadis itu kerana teguran si ayah itu.. lalu si gadis memberontak.. naik ke bilik sambil menghentakkan kaki dengan kuat.. menghempaskan pintu dengan kasar, sengaja mahu menunjukkan kemarahan pada si ayah.. hati si gadis berbisik..

KALAU AYAH AKU MATI LAGI BAGUS! TAKDE SAPER NAK KISAH AKU NAK BUAT APA!
Termakbul agaknya doa si gadis.. ayahnya sakit diserang strok.. hampir lumpuh separuh badan.. setahun berlalu.. Alhamdulillah si ayah makin pulih.. perilaku ayah pada si gadis pon bertambah baik.. si gadis pelik kenapa ayahnya berubah.. ayahnya dulu yang cerewet pasal makanan, dimasak nasi goreng oleh gadis itu tetapi tawar..ditelan si ayah dan dikatakan sedap walaupon diusik oleh adek beradek yang lain bahawa makanannya tidak.. :') duduk di depan TV menemani si gadis melipat kain.. berborak mengenai perkara yang tidak pernah disentuh oleh gadis dan ayah sebelom ini..

Bahagianya si gadis.. hampir beberapa bulan si ayah bercuti di rumah kerana strok tadi.. ingin pulang ke kampung menemui ibubapa dan anak perempuannya di sana.. kerana ikot perancangan mahu bawa sekeluarga berpindah ke kampung supaya dekat dengan ibunya.. Kita hanya merancang..tapi Allah yang menentukan.. Si ayah meninggal di kampung..atas pangkuan isterinya.. setelah semua hajat di kotakannya.. apa yang pasti.. si ayah PERGI MENINGGALKAN si gadis yang baru menganjak alam remaja.. jauh dari sisinya.. Pulang lar si gadis bersama abang2 dan adiknya tadi..ke kampung bagi mengebumikan jenazah ayah tercinta..

Menyesal sungguh si gadis.. kerana sampai sekarang masih tersimpan sisa ingatan yang mengatakan ayahnya pergi kerana doa yang sebenarnya tak dihajatnya dulu.. Kematian yang menarek semua senyumannya.. Kematian yang dia akan ingat sampai bila-bila dan yang pasti.. dia tidak akan memikirkan perkara yang sama bila dia disakiti oleh orang yang disayanginya.. dia hanya mendoakan kebahagiaan bagi setiap insan.

p/s: cik bambam rasa.. korang leh agak sendiri siapa si gadis itu..gadis itu yang mencoretkan segala yang indah di blog pinggiran ini.. Al-Fatihah ayah.. Aida janji Aida tak buat lagi..sob sob sob..ahhhh!menyampah lar wehhh segmen abg Ben kali nieeee!!!!uhuk~ ='(

26 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Ekinn Zhareef said...

kisah cik bambam sendiri ke???

b a m b a m ' s said...

@Ekinn Zhareef
yes dear.. :')

Ekinn Zhareef said...

sedihnyerrrr T____T

ekinn nak join tadi, nak selit kisah kawan rapat ekinn. tp x cukop syaratttt T_____T

tapi takpe,pengalaman mengajar erti kehidupan. ^____^

b a m b a m ' s said...

@Ekinn Zhareef
follower lebih 500 lar tuh!hahahahhaha.. sedih mmg sedih..time heals everything.. :)

EZAN IDMA said...

sedihnyeeee. hmmm. pengalaman mengajar kite kan?

b a m b a m ' s said...

@EZAN IDMA
true! jgn nakal2 len kali..patuh cakap parents k.. :)

Rozuan Ismail said...

x nak lah wan sambung baca..sedih!! erm..tabah ok!!

b a m b a m ' s said...

@Rozuan Ismail
alor..baca ler wan..penat menaip hah..nak kasi korang baca..uhuk~

sentiasa tabah! :)

AdiaLuze said...

Banyak2 sedekahkan Yasin ngan Al-Fatihah untuk dia ye dik... Semoga dipermudahkan sgla urusan di sana...Amin...

P/S : Jgn suka2 doakan benda2 tak baik ni sebab Tuhan pasti akan makbulkan...Cuma lambat atau cepat je...

b a m b a m ' s said...

@AdiaLuze
yer kak..terima kaseh sudi baca.. :')

sumpah xnk doakan yang x elok pas kejadian!huhuhu

De' Nurul said...

babe sedih ah T__T

b a m b a m ' s said...

@De' Nurul
yot..masa bila ko tukau nama???errrr.. elok lar sedih.. biar appreciate parents yg masih hidup lagi.. :)

syaz rini said...

al-fatihah.. untuk arwah ayah..
belajar dari pengajaran dear..

apisv2 said...

slm kunjungan...
saje dtg usha2 pendapat korg;p

saya menyokong vlogger malaysia

NM02 said...

bambam tukar header lagik ye. syantek la...

b a m b a m ' s said...

@syaz rini
thanks dear.. :')

b a m b a m ' s said...

@apisv2
salam kunjungan.. :)

b a m b a m ' s said...

@NM02
hahahaha..akak ni baguih betol lar alert.. kiter ade wat entry tukau header..tp akak detect b4 entry kia publish!kekekek

mas.saari said...

sedekahkan al-fatihah dan doa byk2 utk arwah bagi menebus segala kesalahan bambam tu...insyAllah

:: Bila N'Lela Tasuki menjadi Miss Cornfius........... said...

erm..... sob.. sob...
singgh sini dr segmen abg ben...

b a m b a m ' s said...

@mas.saari
tq~ :) al-Fatihah

b a m b a m ' s said...

@:: Bila N'Lela Tasuki menjadi Miss Cornfius...........
jgn sedey2..huhuhuhu..

syira said...

ya allah..sebak pulak bace perenggan bawah sekali tu..bawak besabar yeh cik bambam

b a m b a m ' s said...

@syira
xper dear.. :')

*cik cilipadi_hafizah* said...

bila tulis kisah sendiri ku tahan2..bila baca kisah org lain py pulak...sedihhh....dah tak tahan la weh...:(

al fatihah..
sama2 kita bdoa ye cik bambam

b a m b a m ' s said...

@*cik cilipadi_hafizah*
feeling lebih ckit kot ek..huhuhu.. :(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...