Bambam's Addicted

aku GEMUK aku BAHAGIA~!!

Saper tuh ek..yang konfiden betol cakap AKU GEMUK dan AKU BAHAGIA!! Yang pasti bukan cik bambam.. sebab CB tak rasa bahagia bila gemok! Bahagia ker beb? mulut leh lar cakap kat orang len kot..

takpe lar...asalkan aku happy aku tak kesah..


tapi sampai bila part 'tak kesah' tuh??? Siyes darling.. memang lar kekadang rasa kita selesa ngan keadaan kita skang.. tapi sampai satu masa kita akan muak ngan fizikal kita sendiri.. and CB percaya semua orang yang berfizikal besar nie tak rela pon nak gemok..! kalau diberi option for sure dorang pilih KURUS! and saper yang KURUS nak gemok ckit tuh lak.. itu lagi satu kes naya tak kenal dek untung..

Memang kita nak kurus sebab kita letak target nak jaga kesihatan kan.. tapi dalam target tuh mesti terselit 20% nak kelihatan menawan~! not meaning gemok tak menawan.. tapi memang tak menawan langsung! sebab kami comel dan tertawan! n_n muahahhahha.. ada yang suka tengok pasangan berisi and ada yang tidak..cuma CB nak tanya yang suka lihat pasangan berisi.. kalau supermodel lalu sebelah korang still looking kan??!!!!for what?cuci mata?kata suka pasangan berisi..gi pandang supermodel buat ape!dont be a hypocrite people~ bila org tuh dah kurus and cantek.. muka ko jugak yang dok kembang kecut bangga kan??

Emosi lak ek entry pagi2 nie..hahaha..just nak share jek..okeh dulu CB gemok..skang pon gemok jugak..cuma tak segemok dulu.. and sebab apa CB nak kurus?

aku bosan ngan mulut-mulut puaka! and narrow minded certain people!

tapi elok jugak.. sebab tanpa dorang kita pon xde motivation nak kurus kan! thanks a lot..! ada yang cakap kat CB..ko tak yah kurus..ko dah comel.. ada lak yang cakap.. asal ko selesa ngan ko just go ahead ngan body skang.. and mulut yang lain lak bicara.. pedulikkan kata-kata mereka yang puaka tuh..

CB nak cakap satu jek.. orang yang bagi semangat kat kita yang macam tak merelakan kita untuk berubah fizikal tuh..dorang tak paham macam mana perasaan menjadi seorang yang berbadan besar..belive me and honest! u dont wanna know babe! So hanya orang gemok memahami perasaan orang gemok yang lain.. =')

Jadi apa yang korang perlu buat ngan kami2 berbadan besar nie? teruskan herdikan? teruskan kata2 perangsang untuk maintain gemok and asalkan kita bahagia? pleaseee~! dont! tolong tarik tangan saya and ajak saya berjoging sesama.. tolong kuatkan hati saya untuk diet dengan kamu.. friends and family..please know dat we need a SUPPORTER.. 

Sometimes, kita rasa kita tengok orang terseksa nak achieve dream.. kita rasa kesian tapi in same time kita tak nak dia terus hidup ngan keadaan macam tuh.. Nak kurus kena ada motivater yang tinggi.. depends kat diri sendiri kita nak ubah hidup kita.. Mak CB pernah sorok makanan taknak bagi CB makan! Mak CB pernah teman joging utk tgk anak dia nie kurus..! Membebel anak dia gemok tuh tak yah cakap ar.. herdikan dari adek beradek lagi tak yah bilang! apa yang pasti.. 

Itu semua pil pelangsing untuk kurus! 

tapi pil tiruan untuk kurus pon ada jugak.. tabur harapan palsu cakap kita nie cantik bila gemok.. it's not chantek dear.. itu comel.. :) CB nak berubah! gemok tetap comel..tapi bila kurus hati puas!

22 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Aidanisme said...

kita serupa lah cik bambam.. orang selalu ejek ejek.. kadang2 tak kisah tp kadang2 sedih jugak..

jom CB kite berubah.. pb set dah sampai ke belum?

eqhaZIN said...

ak xkesa sgt.
tp kn xbp gemo kalo yg pake bj ketat2 tu. huhu.

b a m b a m ' s said...

@Aidanisme
kak k.aida.. yg penting kita selesa ngan body kita.. :)

PB lom smpi lagikkkkk~! :\

b a m b a m ' s said...

@eqhaZIN
for now boleh lar kot eqha.. one day kite tgk saper yg kenaaaa..hehehe

ejulz said...

betul tu.. asalkan kita hepy.. bila hepy hidup pun sihat.. :)

Jangan lupe singgah n komen k.. :)

New Entry "Suami penyayang.. "

Cahaya Qaseh said...

hahaha..suke entri ko pg2 ni..CB,follow la my blog too..sunyi je blog aku..hahahaha..

b a m b a m ' s said...

@ejulz
ni mesti baca tajuk tp x baca entry..then komen...hahahahah..baca sampai abes dulu ejulz.. =_='

b a m b a m ' s said...

@Cahaya Qaseh
kannnnn~ seksa i tau!hak2..ok2..aku jenguk blog ko..hehehe

BRO_MONDAY said...

cik bam² s : ai kurus, ai hepi, mai waif pun sangat sayam kan ai...anak ai? anak ai suka main kejar² ngan ai...koh koh koh

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1.New Entry "Hujan Sangat Lebat Pagi Ini !!!"

b a m b a m ' s said...

@BRO_MONDAY
yes bro..kalau CB kurus CB lagi hepi~!!! :D

Joy said...

tul. dulu i pun gemok i am happy, now dah kurus pun still happy..CB jom bersenam sesama..

Rozuan Ismail said...

gemuk itu comel dan cute..

b a m b a m ' s said...

@Joy
wahhh~! kan! bukan maksud kita gemok kita x happy tp kalau kurus lagi happy kan! :P

jom joging jom!kekekek

b a m b a m ' s said...

@Rozuan Ismail
heheheh...yer pokcek..tp tetap nak kurus gak..dpt BMI normal cukup lar.. :)

WANDA_ISMAIL said...

cik bambam, situasi kita sama..
nak kurus jugak..
i need supporter too!!
hehe

b a m b a m ' s said...

@WANDA_ISMAIL
jom lar wanda..kita gi joging sesama!ehheheheh

Aidanisme said...

lamanya CB.. order pb tu byr ape2 ke? klu tak byr ape2 meh pki ngan akak la.. ape sykpe awak ni? lame dah ai mintak u.. huhuhu

puan nina said...

ye..akak support CB..gi jogging gi =)

b a m b a m ' s said...

@Aidanisme
kita order ngan kakak kwn kita kak.. leh bayar installment..org len jarang leh instmnt..smua utang bank ngan cash jek diterima..hahahah.. luper lak bg emel.. azlina@pkfert-sk.com.my

b a m b a m ' s said...

@puan nina
joging sorang2 x best kakkk..jom kak nina..teman CB jging!kekekek

Siti Noraisyah said...

Okla, akak nak jadi supporter gak! Meh joging dari umah CB ke umah akak kat johor ni.. kompom kurus melidi.. kehkehkehh...

b a m b a m ' s said...

@Siti Noraisyah
Joging ker JB? itu bukan kurus melidi ah..itu nak bunuh diri!hahahah..uishhh..tak dpt dibayangkan!ehheheh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...