Bambam's Addicted

Apa beza BERANGAN dengan MIMPI?

Kekadang CB selalu jugak berangan.. Mimpi pon apetah lagi..pantang letak kepala! krooh-krooohhh..terus termimpi..kekekkeke..tapi korang tau tak beza antara MIMPI and BERANGAN?
Kenapa kalau orang lukis pic tdo mesti ada HURUF Z???


  1. Kalau MIMPI, story mimpi based on keadaan kita before tdo..samada MOOD korang atau tahap mental anda tengah sihat or penat ker..Kalau tdo after tengok citer antu..nescaya memang mimpi antu lar korang! So, jangan lupa basuh kaki yer..tdo dalam keadaan bersih membantu dapat mimpi yang elok.. :) itu jek sebenarnya..and jangan lupa baca doa tdo and ayat kursi..takde lar setan datang menganggu..!
  2. Kalau berangan pulak..tak kesah pon apa mood korang..mesti korang dapat kontrol watak korang dalam angan-angan tuh..mimpi susah ckit lar..almaklum ler..di keadaan separuh sedar!hehe..
  3. Kalau MIMPI korang tak leh nak choose apa watak korang dalam mimpi.. Kalau tetiba korang jadi bad guy dalam tuh..so sampai abes mimpi ler korang jadi bad guy..
  4. Kalau berangan lak..korang nak watak ape?pilih saje..nak jadi heroin Remy Ishak pon boleh..errrrr..~! (macam daku jek nie..)
  5. Orang tua selalu pesan..jangan tdo time nak manghrib..nanti korang mimpi yang bukan-bukan..yelar..setan tengah hebat nak bermaharajalela tang tuh...
  6. Tapi kalau berangan..takde nya orang nak cakap jangan berangan time senja..takde kan?takde kan?selalu cakap jangan berangan macam Mat Jenin jek.. (ape salahnya berangan??)
Memang CB berangan nak pi holiday gak nihhh!

Itu hanya pendapat CB..korang ada yang nak tambah?? ker korang nak tambah ade ker orang cakap Berangan Basah??sebab ada Mimpi Basah??hahahhahahahha..larikkkkkkkk~!!!



4 ratus ribu orang tambah perasa! :):

AesyaZealous said...

sy penah kawal mimpi sy sendiri.best!!!

z.u.n.a.i.d.a said...

klako nyer n3 arini..me suka berangan xsuka bila mimpi benda pelik2..huhuhuhuhuhu

b a m b a m ' s said...

@AesyaZealous wahhh..ada bakat jadi director lar maknanya cenggituh!hahahahha..

b a m b a m ' s said...

@z.u.n.a.i.d.a skali sekalai kak zue..kang asyok entry jiwang lak..muntah jek masing2..hahahha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...